<<<… Isus anunta de acum 2000 de ani ca societatea actuala, cea care exista in noi, este pregatita. Aceeasi imagine biblica : “Clipa a sosit.”
Si intr-adevar, acum, practic nu ne confruntam cu o informatie esoterica sau oculta, cat, practic, cu procesul de iesire din operatia cosmica, iesirea din starea de anestezie prin excluderea, incetul cu incetul si cu rabdare, a anestezicului. In cazul nostru, este vorba de aceasta alimentatie si de folosirea cavitatii bucale – si una si alta nu au nici o legatura cu asa-zisa alimentatie. Chiar si pe parcursul acestor perioade de zeci de mii de ani de operatie cosmica – formarea planului fizic – alimentatia cauzala sau absoluta s-a mentinut. Fiindca, practic, nu se poate trai cu o alimentatie de efect si, mai ales, introducerea atator substante pe o cavitate care apartine comunicarii senzoriale.
Deci pe parcursul acestor zeci de mii de ani, alimentatia nazala sau pranica a fost neafectata, astfel ca s-a putut realiza si aceasta transformare si, mai bine zis, evolutia planurilor spirituale cu acest plan ultim – planul mineral sau planul fizic. Aici trebuie sa includem si realizarea corpului fizic. Deci Isus declanseaza aceasta popularizare, vulgarizare a cunostintelor spirituale si, mai ales, din lumea interioara. Au trecut iar 2000 de ani, te miri pe unde si de ce, si totusi au trecut. Uimitor cum ne aflam in aceeasi parametri sociali. Institutiile clericale, medicale, de invatamant, de atatea si atatea si astazi sunt intr-o remanenta, intr-un atavism, intr-un traditionalism oficial si de multe ori malefic, de a se opune oricarei evolutii. Numai ca evolutia nu este realizata de institutii sau de asemenea binevoitori, ea face parte din insasi miscarea Absolutului…>>>

COLECȚIA 17_ BUNA DIMINEAȚA – VOL. 3 -1995_ ION

Parinti, nu va mai sacrificati copiii pe altarul materialismului, oricand aveti nevoie de adevar este de ajuns sa te gandesti la el si el este acolo. A accepta boala si lacrimile in fata Adevarului devine un act sadic si fara nici un fel de limita, si v-ati intalnit de atatea ori cu Adevarul, dar preferati adevarul orgoliului, al medicamentelor, al carnii, al obisnuintei care va chinuie clipa de clipa mai rau decat in iad.

Preoti, la fel, sunteti in primul rand oameni, Fiul lui Dumnezeu nu-l mai contestati si manifestati impotriva ipocriziei dogmelor. Ganditi-va: oricata bogatie si putere ati dobandi, fericiti nu veti putea fi, deci lasati hainele negre si imbracati haina vietii, a datoriei sfinte la propriu si nu rostogoliti pietrele din desert in spatele unor barbi ciudate.
Profesori, cand va intoarceti acasa de la scoli sa aveti surasul si bucuria ca ati dus cuvantul la nivelul de intrupare, copiii sa va astepte ca pe pastorul cel bun si nu ca pe cel de la cooperativa, educatia fiind baza, stanca pe care se poate construi orice in afara de ignoranta..
COLECTIA 17 _ BUNA DIMINEATA – VOL I(1995 – RARAU) _ ION DUMITRESCU _ ELTA UNIVERSITATE