Targul de traditie si sanatate
5 – 8 decembrie 2013, Bucuresti

Manifestarea aceasta este o incercare de a aduna la un loc oameni care propun solutii alternative la lipsa de solutii propusa de mersul societatii de astazi.
Este prima editie a Targului, se preconizeaza si altele in functie de felul in care iese aceasta; ideea din spatele acestei actiuni este intoarcerea la traditie iar traditia, in acest context, inseamna si sanatate. Traditiile prezentate in spatiul destul de generos al Salii Palatului din Bucuresti sunt de sorginte indiana, chineza, vietnameza, chiar si romaneasca sau fara origine bine definita.
Dupa cum suntem deja familiarizati cu celelalte targuri de terapii alternative avem si cristaloterapii, cromoterapii, melo-ceva, psihodeodorizari (cu cat cuvantul este mai greu de inteles atrage mai bine), mai pe scurt, propuneri de evolutie.
Evolutia are ca efect secundar termenul de terapie, este inclusa in cel de evolutie!
Standul Elta vine cu azyme, carti, c. d. –uri, dulceturi din fructe deshidratate, hrisca si faina de hrisca de la Mariana si Sorin, produsele noastre, in general deserturi si Matinavit; a doua parte din el este “populat” cu uleiuri si creme naturale ale amicilor din Alba.
Un stand complex si bogat, plin de produse ce reprezinta rodul colaborarii dintre oameni; nu ai de unde sa il apuci, are ceva pentru fiecare si fiecare are posibilitatea de a se regasi in ceva.
Ceea ce a fost deficitar la acest targ a constat in promovare; poate daca era mai anuntat veneau mai multi oameni, insa am avut ocazia sa ne cunoastem mai bine intre noi, iar cei care au venit, chiar nu au fost intamplatori. Nu ca cei care veneau in urma unei promovari ar fi intamplatori!
Multe tipuri de energizari si energizante poti gasi in asemenea context, insa cand umblam printre standuri, mi-a atras atentia un poster cu Pietrele Doamnei, Rarau. Privind sub el, am dat de Costica Dorneanu, astrolog si amic pe care il mai tot intalnim la targuri de profil.
In timp ce discutam si depanam idei actuale, un fel de animalut, mic, gri, cu picioare cam prea lungi pentru corpul lui de 15 cm lungime si 5 latime, se strecura printre picioarele oamenilor si cauta sa intre pe sub standul cel mai apropiat.
Pana sa dezvoltam subiectul, apare o doamna care il ia cu rapiditate pe animalut in brate.
Vorba unui amic, eu si gura mea mare, o intreb ce animal este acesta?! Costica imi sopteste ca e pui de chihuahua.
Tanti se amuza si intreaba: “Da ce, credeti ca e sobolan?!”
“Nu, doamna”, ii raspund, “dar ca sa evitati confuziile, puteti pune pe el un bilet mai mare pe care sa scrieti CAINE!”
A zambit scurt si a disparut gratios in multime!
Intorcandu-ma spre amicul Costica, il vad indoindu-se de ras. “Dar stii sa faci complimente!”, spune el.
A durat ceva sa ii explic ca nu fac complimente ci observatii; in felul acesta ai si un avantaj, nu aduci nici injurii, extrema complimentului!
Oameni vin si pleaca, chiar si fara publicitate, cetateanul este interesat de alternative. Este lamurit ca ceea ce traieste nu este asa de grozav, ba nici firesc.
Este mai usor de spus ce induce nefirescul in viata noastra, dar si mai usor de spus cine, iar aici nu ma refer la degustatele teorii ale conspiratiei.
Oricine si fiecare poate sa faca orice transformare, fie buna sau nebuna, ce este necesar acum e perfectionarea modului de viata.
Partea buna a unor societati totalitare este reprezentata de lipsa optiunilor; pare paradoxal, insa te obliga sa te uiti la sursa, la tine!
Acum este o societate ofertanta, ia simturile si le pune la treaba, orice sa nu te apropii de tine, daca e cazul fa si credit, nu ai cu ce ai buletin!
Forma a ajuns la desavarsire, shizofrenia la colaps; iar intuitia bunului simt a individului il duce nu catre terapiii, ci catre un mod de viata care sa ii scoata din vocabular acest termen.
Am iesit afara la o tigara, probabil ca unii “vindecatori” se stramba, unde luna aproape plina arunca o lumina alba peste becurile portocalii care incepeau sa se aprinda; Soarele mai lasa niste raze de dincolo de orizont, pregatind primele raze pentru cei din partea cealalta a orizontului.
Un american cu un grup de prieteni iese din sala targului si le spune celorlalti “parca aici ar fi o adunare de biserici, fiecare cu preotii ei!”
Cumva, are dreptate; insa fiecare este propriul sau preot si ceea ce propun oamenii acestia se refera la un mod de viata normal care armonizeaza si vindeca inainte de a sti ca ai nevoie.
Societatea de acum si tehnologia in ascensiune nu departeaza omul de realitate, ii dezvolta evolutia, cu conditia sa fie corect folosita.
Gandindu-ma la aceste aspecte, incercam sa gasesc un simbol al acestor lucruri, o dezvoltare fizica si metafizica a societatii, ma apucase si pe mine, luna plina, deh! Se aude un sunet, un fel de uruit constant si in crestere.
In acea lumina din alta lume, niste pusti pe skate-uri treceau detasati si cu viteza prin fata usilor Salii Palatului; unul isi verifica si mail-urile pe smartphone in timp ce treacea cu viteza pe acolo.
Societatea are un viitor minunat! Iar acesta nu este verificarea mail-urilor, cat un tonus de normalitate sanatoasa!
Am intrat in sala, printre propuneri pentru o viata civilizata, care sa iti permita sa mergi pe skate cat vrei tu si sa te teleportezi si pe orbita, daca ai chef!
Un mod de viata individualizat si respectand bunul simt al existentei lasa orice posibilitati deschise, iar daca nu le vezi, te cauta ele pe tine!

MarcelAlyna
21 ianuarie 2014, Bucuresti

 

Congresul de Apiterapie – editia a 6-a
(01 – 04 nov. 2013)

Desi ceata se incapataneaza sa se lipeasca de sosea, ceea ce o dezlipeste este lumina farurilor care ajung dimineata la Rin Grand Hotel, unde se tine Congresul.
Dureaza trei zile – a patra, pentru workshop-uri, insa este necesar sa amenajam standul si sa fim pe pozitii.
Acest hotel este la marginea sud-estica a Bucurestiului, iar noi la etajul al 13-lea, langa ceea ce se cheama acum delta urbana, o zona unde lipsa de intitativa si delasarea administratorilor orasului a lasat terenul respectiv in paragina.
Fiind vorba de multa umezeala, panzele de apa freatica sunt la suprafata, s-a creat un fel de ecosistem, cu trestii, vidre, vulpi, soimi, dihori, animale care nu au mai fost vazute in aceasta zona a Baraganului, nu numai a Bucurestiului, de mult timp. Natura construieste unde omul nu mai intervine si o face armonios! Se discuta sa devina arie protejata.
“Animalele” din Bucuresti sunt denumite, de obicei, oameni de afaceri! Sunt cele care ii fac de “ras” pe adevaratii oameni de afaceri si nici nu au vreo legatura cu “Rasul”.
Fireste ca parcarea se plateste, insa este o parcare subterana care chiar arata subteran, cu trei nivele, trebuie sa fii pe faza unde iti lasi masina si nu strica nici o lanterna la indemana, ca sa vezi pe unde mergi.
In 2010, cand am participat prima data, lasam ce trebuia la stand si parcam in Carrefour-ul de langa; acum s-au prins si au introdus si ei parcare cu plata. Probabil ca tot s-au confruntat cu cei care participau la diverse evenimente la Rin si parcau la ei. Nu platesti daca ai un bon mai mare de 50 de lei!
Am intrat un pic in ambientul in care se desfasoara Congresul, anul acesta sunt mai putine standuri ca in 2010, cei care vin la conferinte, daca sunt medici sau farmacisti primesc puncte care conteaza in cariera lor locala, se mai numeste si C. V.
In aceste colocvii, de fapt, nu se vorbeste doar de ceea ce poate stupul sa ofere, acesta este punctul de pornire, este un pretext spre o indrumare catre o viata sanatoasa, abordata din perspectiva lucrului cu Albina.
Vin oameni care au destule date si cunostinte si care stiu sa aprecieze ceea ce facem si ce vad la standul nostru, nu au nevoie de explicatii in plus. Chiar ai de-a face cu oameni care pot sa iti povesteasca si ei din ceea ce au cercetat in domeniu; cu majoritatea se declanseaza un schimb de experienta, fluxul informational este bivalent, nu doar dintr-o singura parte!
Colegul nostru de stand, desi eram asa de putini ca aveam fiecare masa lui de 2/1, este din Alba si vinde o sumedenie de uleiuri presate la rece, facute de el si familia sa de doua genertii.
Ritmul oamenilor care trec pe la noi, la etajul al 13-lea, la marginea Bucurestiului, langa biotopul stil Delta format acolo, este unul ciclic.
Cand sunt conferinte intra oamenii acolo si ies in pauza pe la standuri; iar aici ies eficient, chiar se face vanzare, daca ar fi sa judecam dupa o minte de mercurian. Sunt targuri pe unde circula multi, insa doar circula; cantitatea nu determina calitatea, invers da!
Asa si aici, nu multi, dar calitativi, daca ar fi sa aruncam o privire generala asupra celor interesati..
In urma cu niste ani, am fost la o sponsorizare la Hofigal, iar directorul de atunci, care este si acum, Manea, ne-a refuzat. Conteaza mai putin, doar nu este singurul care nu ne-a bagat in seama, insa a venit si el aici si acum aprecind ce vede, Azyme, Matinavit, Dulceturi naturale de la Mariana si Sorin si mai ales, Hrisca adevarata, nu prajita. A si luat cate ceva dintre ele!
Cum vezi ca se manifesta cetateanul pana sa ajunga Om, cand e cetatean e destul de agresiv in comportament, vioi-ul de succes, ca la vinuri, dupa o perioada, cu intelepciunea, devine grasa de cotnari, miscandu-se mai incet, vede mai limpede.
Erata, grasa nu e sinonim cu inteleapta!
Cateodata, mai ai de-a face cu oameni care chiar simbolizeaza o zodie, chiar daca nu sunt, la propriu zodia respectiva!
Un medic orelist, am scris cum se citeste, din Cluj, a aflat pentru prima data de beneficiile apiculturii si de cele ale unei alimentatii mai normale in urma cu doi ani. Din acel moment constiinta i-a spus ca aceasta este calea, asa ca a mers si merge pe ea.
Fata luminoasa, distinctia plina de bun simt pe care o emana si vocea clara il fac pretendent la statutul de Varsator. Chiar daca nu stim ce este, astrologic, nici nu mai conteaza cand ai de-a face cu un suflet deschis si cald! A venit de mai multe ori pe la stand si de fiecare data a fost o experienta placuta!
“Oamenii vin la mine in ultimul moment, nu am cand sa le mai spun nimic despre sanatate!”, povestea el.
O societate care functioneaza pe repede inainte nu mai are timp de adevar, nu mai are timp nici macar de minciuna, are timp doar sa se iroseasca. Asa se manifesta si sistemul medical in ansamblul sau, acest om doar a confirmat!
Cat timp medicina se ocupa de boli si mai putin de sanatate, de orice afacere, mai putin de preventie si chiar si aceasta nu facuta de companiile farmaceutice, nu are nici o legatura cu fiinta umana.
Insa aceasta fiinta se trezeste, pe undeva, demonstreaza ca doar mai sta intr-o atipeala, dar nu poate fi adormita de tot.
Un japonez, participant la Congres, da si de standul nostru, se uita, mai vede ce este scris in engleza, insa ramane “lipit de vitrina”, metaphoric vorbind.
Explicandu-I ce avem pe masa, ajung la hrisca si aici realizez ca nu stiu cum se spune in engleza, asa ca ii spun in romana; “Hrisca”se spune pe la noi. “Hrisca”, repeta el, cu ochii tot la semintele de hrisca.
Ca sa o dreg, cumva, ii arat borcanul cu miere de hrisca si ii spun, mandru, “poate nu stii ce este hrisca, dar aceasta este miere din planta aceasta!”
Pe principiul am vazut si japonezi cu ochii mari, a facut genul acesta de ochi; i-am explicat ca nu din seminte se face mierea, ci din florile de le hrisca.
Multe dintre desenele animate japoneze sunt populate cu personaje cu ochi mari, probabil ca le deseneaza cand se mira!
Nu trece mult si iata ca apar doi sau trei turci; nu stiu exact cati erau in total fiindca ei mereu au fost cata “frunza si iarba”.
De data aceasta a nimerit-o pe Emilia provocarea cuvantului hrisca, insa internetul ne-a ajutat sa remediem situatia; buckwheat!
Si daca stii cuvantul, ce? Turcul oricum nu vazuse asa ceva, iar kilogramele pe care le-a luat vrea sa le adapteze si sa experimenteze la el acasa.
Felul acesta de manifestari te pune in contact cu zone mai dedicate promovarii unui mod de viata alternativ la ceea ce ofera societatea, chiar o societate comerciala cum a devenit per ansamblu.
In continuare apar oameni care stiu, doar au auzit sau chiar au fost pe la cursurile Elta, o Elta care acum merge pe valul pe care l-a creat cu rabdare.
O zona de tranzit intre alimentatie si informatie este informatia despre alimentatie; ce este alimentatia se stie pana la a pierde sensul, se dezbate de te pierzi in aminoacizi si nu mai stii despre ce vorbesti.
Noul tip de “foame” este cea informationala; in siajul celor care au aceasta “hrana” incep sa ramana terapeutii si nutritionistii.
Lucrurile evolueaza, ceea ce ne confirma ca asta facem si noi, daca tot le percepem!

MarcelAlyna
17 noiembrie 2013
Bucuresti

 

Festivalul –Targul – Body, Mind & Spirit
11 – 13 octombrie 2013

Cum se spune in diverse povestiri si nuvele, ziua, incepuse bine; pretul la acest minunat targ este unul ridicat, dealtfel afacerile cu targuri sunt prospere, 2.600 de lei pentru un stand de 2/2 metri patrati.
Intelegerile functioneaza doar daca banul nu rescrie legea, cine plateste are loc, iar daca ramane ceva nevandut, se poate canta aria filotimului, “hai ca te las si cu 400”, fiindca ramane metrul patrat neexploatat.
Poate ca cine a citit pana aici si are idei mistico-preconcepute va spune ca este un fel de a privi cinic, insa manifestarea este mult mai cinica, in acest domeniu, cel putin.
Ceea ce poate sa faca diferenta este abordarea, a lua mai putin in serios lucrurile si a nu crede ca depinzi Tu de ele ci ele de Tine. Aparentul joc al intamplarii este si cel care ofera directia actiunii, cand trebuie sa apesi acceleratia sau cand e utila frana!
Amicul nostru, Dan, care se ocupa cu albinele si cu produsele stupului de calitate, am fost impreuna la mai multe targuri si expozitii, s-a “intins” pe doua targuri in acelasi timp, unul de prepaparate traditionale, in aer liber, in fata Athene-ului si Body, Mind & Spirit.
Intrebandu-ne daca putem sa il ajutam la stand, am avut si noi treizeci de centimetri cubi de expunere; nimeni nu a spus nimic despre cubaj, doar despre centimetrul patrat.
Asa ca ne infiintam, pe usa laterala, la Sala Palatului unde se desfasoara evenimentul.. Cu azymele, matinavit, cartile din colectie, manualul de metafizica, intreband organizatorul daca e vreo problema. Normal ca nu este, doar metrul patrat este platit, putem sa vindem si nave spatiale!
Standul nostru este langa scena, unde se “produc” diverse trupe de aerobic, terapeuti care “ perie” aura pacientilor, aikido, dansuri tiganesti, copii care executa si ei ce au invatat la scoala sau cum se spune acum la After – school – expresie comerciala, dans oriental din buric (aici un hatru se intreba ce legatura are dansul din buric cu terapiile vazute la standuri).
Spre norocul sau ghinionul lui, era langa noi cand a facut aceasta cugetare cosmica!
“Si daca vezi fete care danseaza din buric, nu te simti mai vioi, iar daca esti mai vioi nu iti vine sa cumperi mai mult, de la noi si de la altii?”, i-am spus.
“Ba da!”, a raspuns el!
“Terapiile, imbraca forme diverse!”, i-am zis si l-am lasat sa se trateze.
Multe forme de terapii si diverse tipuri prin care Omul sa duca o viata mai buna sunt prezentate la genul acesta de expozitii. Aici, probabil ca o sa continui cu sinteza, defectul majoritatii standurilor este ca fiecare incearca sa te trateze de ceva. E drept, nu am vazut standuri care sa incerce sa te trateze de ignoranta!
Ceea ce se desfasoara in fata atentiei este o tarla de terapii, majoritatea cu miros de spiritualitate, in sensul ca misticismul e la el acasa.
Misticismul se vinde bine, insa nu clientii sunt de vina, ei sunt oameni care cauta o alternativa si dau peste comercianti sau fanatici.
Niste indivizi imbracati in tricouri albe cu o palma imprimata ce are in podul palmei o spirala fac parte din atingerea cuantica. Aceasta este o terapie care iti asigura vindecare spontana pana la nivel psihic; baieti hliziti si cam infantili in comportament, ei insisi nu ofera garantia unei mari atingeri, de orice fel, mai ales cuantice.
Din bazarul terapiilor alternative, mai spicuim cate ceva, cum ar fi, hipnoterapia, desigur, citirea incarnarilor anterioare.
Ne-am intalnit si cu amicul Iulian Bosoi si Dana, ordinea poate fi aleatorie sa nu se supere nimeni, care a povestit despre una din doamnele, era sa zic dudui, dar nu am spus, care si-a aflat vietile anterioare.
Intr-una a fost gandac, probabil ca nu erau bucatarii atunci, asa ca poate fi de Colorado, in alta elefant, si, brusc, printesa undeva in Orient! Daca tot suntem la capitolul acesta, se remarca in cabinetele celor care descriu incarnari anterioare, ca nu spun lucruri normale.
Baza celor care fac asa ceva, exceptie facand Edgar Cayce si cei ca el, se axeaza pe filozofia traditionala budista, conceputa, la vremea respectiva, pentru popor, sa poata fi controlat mai bine de caste.
De aici, ideea ca fiintele umane se incarneaza in animale este raspandita, acum, si in randul preotilor budisti; chiar daca in textele lor sacre se mai aminteste de non-interferenta.
Nici macar Lucifer, ingerul decazut, nu a decazut in fiinta umana, sau animala, nu scrie in Biblie despre Lucifer, gandacul decazut, ci ingerul decazut.
Tanti aceasta are clientii ei, desi crestini, adora ideea incarnarii anterioare in coropisnite sau licurici!
Uleiuri naturale, dispozitive de marit vibratia incintei, a camerei, betisoare parfumate, cristale de multe tipuri, sapunuri bio, totul cu rolul de a face ceva, de sorginte terapeutica.
Pe undeva, tinand cont de gradul de degradare a starii de sanatate a populatiei, este normal sa se adreseze ideii de terapie, majoritatea standurilor.
Toate aceste discipline si tehnici se adreseaza, de fapt unui mod de viata normal, cu o alimentatie civilizata, naturala, ca efect al starii spirituale a individului si mai putin ca nevoie terapeutica.
Iar aceste elemenete se individualizeaza in functie de fiecare Om, constient fiind de propria Sa evolutie.
Pentru cine cauta solutii avand un mod de viata deviat de la normal, este doar un bazar in care se vand solutii aparente. Insa toate tipurile de standuri care prezinta diverse tehnici, metode, lucruri, pot fi adaptate unui mod de viata normal, pentru cel care are justete.
Departe gandul de a trece in derizoriu ceea ce este prezentat in categoria aceasta de targuri, doar incercam sa atragem atentia asupra discernamantului de care trebuie sa dai dovada, cand ii pasesti pragul.
Pentru a nu lasa mai prejos al doilea targ, la care nu am participat, dar care se desfasura aproape de noi, mancare traditonala si tot ce tine de traditie culinara, in principal, lucrurile sunt mai pitoresti.
Pitorescul nu insemana si sanatos sau ca ar fi, cumva, o alternativa la sanatatea sau viata fiintei umane. Orice bucatarie traditioanala a oricarei natiuni, nu este prea sanatoasa, mai ales in cazul tarilor cu agricultura bogata si clima care permite asa ceva.
Aici, totul este asezonat cu fum de gratar si muzica populara, cu ceaune avand diametrul de doi metri si jumatate, adancime de un metru si jumatate cu fasole.
Pe undeva, atmosfera lor este mai sincera, fiindca nu pretind ca sunt o alternativa la ceva, ei doar manifesta, sincer si deschis, chiraitura traditionala si populara a unui mod de viata ce are la cotitura drumului medicamentul. Aici ar mai merge un banner pe care sa scrie, “Alopatul te asteapta!”.
Tipul cu lopata e mai incolo!
Comparand, desi nu este chiar just, cu alti ani, cetateanul nu se mai poate plange de lipsa de informatie. Are de unde sa aleaga, are ce sa decanteze, nu poate spune ca traieste intr-un ev mediu al lipsei de informare.
Insa se poate spune ca traieste intr-un ev mediu al lipsei de discernamant, nu ii spune nimeni ce insemana firescul de care depinde chiar viata lui. Aici sunt elementele prin care, si aici aduc un elogiu scolii Elta, care pune principiile normalului si firescului pe prim plan, printr-o alimentatie in rezonanta cu corpul fizic, printr-o gandire in armonie cu faptele si printr-o dinamica in concordanta cu potentialul individului.
Poate ca e prea de “sus”, desi vorbim despre firesc, dar Omul are acces la toate datele necesare ca sa treaca prin propriul filtru si sa evolueze.
Trecand peste toate superficialitatile birocratice si dorinte de inavutire ale celor care profita de ceea ce nasul lor simte ca este directia sociala, directia de evolutie si autocunoastere este una corecta si legitima.
Intr-un soi de final al inceputului, profita, in sens constructiv, cine stie sa foloseasca, mai putin cine isi da doctoratul in cum sa iroseasca.

MarcelAlyna
19 0ct. 2013, Bucuresti

Targul National al Mierii

http://www.aca.org.ro/evenimente/targul-national-al-mierii/targul-national-al-mierii-editia-a-9a-1315-septembrie-2013.html
S-a desfasurat pe Platforma Institutului Apicol Baneasa – Bucuresti, 13 – 15 septembrie 2013
Din nou printre crescatorii de albine, cu “zumzetul” lor firesc, de la cateva luni distanta de cand nu ne-am vazut, incep povestile fiecaruia, ce si cum a mai facut.
Oamenii se inteleg intre ei si au fiecare solutii la nevoile celorlalti, nimeni nu pleaca cu mana goala, macar ca se mai indulceste.
Anul acesta am impartit standul cu o ”buruienara”, asa se declara singura, vinde ceaiuri si idei despre fiecare planta, in sensul ce afectiune ti-ar trebui daca iei un anumit ceai.
Atmosfera mai este tulburata usor de anunturi oficiale, reglementari in domeniu, mereu cineva doreste sa organizeze ceea ce functioneaza.
Probabil s-au schimbat, deja, familiile de albine in stupi de cand ne–am intalnit ultima data, insa runda viitoare vom da peste urmasele celor de astazi!

MarcelAlyna

Adresa Web: www.icdapicultura.ro

T. M. A.

De data aceasta avem de a face cu terapii si medicine alternative, in general sunt elemente alternative, poate unele eficiente sau mai putin, depinde totul de consecintele lor. Prima data cand intri, traversand de la turism direct la terapii, este mirosul de plafar; nu este un miros neplacut, plante si vapori aromatizati, doar ca este generalizat si incepe sa se confunde, desi nemeritat, cu afectiunea.
Iar aici este un superplafar, toate standurile oferind ceva pentru binele cetateanului, de la acupunctura si masaje demonstrative la pietricele care par si ele stinghere, luate din context. Ceea ce creeaza un dezechilibru este starea celui de la stand si ceea ce ofera; pentru majoritatea este o afacere si nu folosesc ceea ce ofera.
Macar la hangarul turismului lucrurile sunt mai sincere! Insa ceva compenseaza toate aceste dizarmonii, interesul publicului, care este chiar sincer si incepe sa fie din ce in ce mai intens.
Oamenii vor altceva, cauta si in felul acesta chiar si gasesc; este armonia care contrabalanseaza, chiar inertia celor care promoveaza alternative.
Turism si terapii alternative, una nu se exclude pe cealalta, turismul fiind in sine, o terapie!

Marcel Alyna

Site web: http://www.tma-expo.ro

 

Targul de turism

Este un loc unde toti cei prezenti cauta sa te atraga in zona lor; un fel de “gaura neagra” locala de care trebuie sa te feresti sa nu cazi in vreo oferta. Ceea ce caracterizeaza targurile de turism este un soi de veselie, standurile sunt vesele, la unele oamenii danseaza si la altele topaie, cateodata nu mai sunt diferente. Oamenii par veseli si primitori, poate unii si sunt asa, insa ii banuiesc ca sunt mai mult pe acasa, nu la promovare.
Dupa ce te invarti printre standuri stralucitoare si printre soldati romani sau tarani romani la ceaun, in jurul ceaunului, de fapt, tarani secui sau niste rusi care te cheama cine mai stie pe unde, iti pastrezi ideea ca vei merge pe unde decizi tu… si nu unde decid beculetele zgomotoase de peste tot.
Calea fiecarui OM este unica, nu la oferta!

MarcelAlyna

Site web: www.targuldeturism.ro

 

Targul Mierii de la Campina – 2013

Deja la a treia participare, suntem ca in familie si lucrurile par sa se lege ceva mai bine, chiar daca primaria nu mai sponsorizeaza targul, insa pune la dispozitie Casa Tineretului, ca si in anii trecuti.
Probabil ca mai sponsoriza si cu altele, desi locatia gratuita este, in felul ei, o sponsorizare destul de consistenta. Ceea ce iese in evidenta, atat la participanti cat si la vizitatori, este firescul, un soi de normalitate a omului de bun simt.
Pe undeva este atipic ca normalul sa iasa in evidenta, ca si cum ar fi anormal, dar acest Targ este unul dintre ele, unde se simte o implicare si de suflet, nu numai de profit!

MarcelAlyna

Site web: www.aavph.ro