Peste la apa

De pe ambarcatiuni, cand pica cineva peste bord se striga om la apa si toti ceilalti fac eforturi sa il scoata pe „norocos” de acolo.
Probabil ca nimeni nu este asa de stresat sa strige peste la apa daca iti scapa acvariul peste bord, cel putin ei se duc in mediul lor firesc.
Desigur, peste de apa sarata in apa sarata si de apa dulce in apa dulce!
Asa s-ar petrece lucrurile si de sub apa atunci cand pestii vad un om ca iese pe mal.
Nu se impacienteaza nici un peste sa strige cu toate bulele sale „om la aer”, ei asa vad ca este dincolo de apa.
Dar daca ar fi un peste care e aruncat de val pe mal s-ar mobiliza sa salveze pestele care a cazut in aer. Au si dreptate, noi traim pe fundul oceanului gazos si o atmosfera nu e o sarcina prea apasatoare pentru cineva, o caram dupa noi clipa de clipa.
Mediul prielnic pentru orice fiinta e un mediu prietenos cu functiile sale vitale si orice incursiune in alt mediu reprezinta o adevarata aventura.
In primul rand una mentala, se schimba vibratia, densitatea, cum e cazul diferentei intre apa si aer.
Ii vine mai usor ca structura, fiintei umane, sa exploreze spatiul cosmic, ambientul este mai rarefiat decat atmosfera cunoscuta, radiatii mai multe, e drept, dar ne imbracam mai ”gros”.
Explorarea oceanelor ce sunt aici, langa noi, e abia la inceput si exista un soi de ezitare in a baga piciorusele in apa.
Mai bine mergem pe Marte!
Suntem fiinte curioase si cu plamada de exploratori asa de fin faurita incat dorinta de a explora evolutia trece dincolo de orice temeri.
Teama poate avea o justificare si la nivel de societate, iar in masura in care o recunoastem o percepem ca un rest al ignorantei si o si depasim.
Prin marile si oceanele sociale sunt multe tipuri de pesti cu aparenta umana, printre care si rechini adaptati la iluzia materiei care propovaduiesc purtarea mastii peste nas si gura.
Un fel de a spune „ce, iesi din apa la aer, ia respira tu mai greu sa te ia cu ameteala!”
O transformare universala nu tine cont de mofturile acestea si usor, usor, pe la colturi, printre stanci, sa nu ii vada ai lor, mai ies rechini sa respire si sa se recunoasca ca oameni mergand in doua picioare.
Nimeni nu este condamnat si nimeni nu depinde de vreo epoca ca sa se trezeasca, singura condamnare e doar o convingere bazata pe instinct de conservare.
Viata nu cauta sa se conserve, sa se puna in borcane si cutiute, cauta sa se transforme, sa vibreze in forme infinite si sa evolueze.
Iar acest lucru il realizezi doar in libertate, in mijlocul fortelor naturii tu fiind cea mai minunata putere a lor.
Polarizarea e una din caracteristicile unei energii de Fier si in semnul mutabil al Pestilor, de aici multe extreme au aparut de-a lungul acestei istorii.
Religii intransigente ce lupta cu altele la fel de fixiste, rasismul care face din semenii nostri sclavii altora cu alta culoare a pielii, inegalitatile intre barbatii si femeile acelorasi rase chiar, sunt doar exemple pe care le cunoastem in doua mii de ani de polarizare dusa la extremism.
Probabil ca cea mai „mareata” extremizare este intre interior si exterior, lumea sufletului tau ca individ si tot ce inseamna asa-zisul exterior.
Uitand de noi ne polarizam pe exterior si devenim ceva in loc sa ne recunoastem ca cineva.
Partea mai distincta este ca nu ne obliga nimeni sa facem asta, exteriorul ne inspira ca sa respiram aerul minciunii si sa credem in orice altceva decat in potentialul interior.
In functia respiratiei sunt doua etape, inspiratie si expiratie, lucruri pe care omul le-a inversat din ordinea lor fireasca.
Exteriorul e de expirat si interiorul de inspirat, nu invers!
Asa respiratia realitatii spirituale foloseste exteriorul ca sa construiasca si sa confirme valorile interiorului.
In opera unui artist inspiratia vine din interior, opera vizibila reprezinta expiratia sa!
Insasi termenul respiratie se trage din acel respirio, intoarcerea la Spirit, revenirea la adevar si readucerea aminte a tehnologiei recunoasterii.
In interior exista Lumina, Caldura, Iubire, esenta pe care tot o cautam si fata de care suntem dezamagiti ca nu o gasim.
Cum sa gasesti ceva daca cauti unde nu este!?
Daca doresti sa dai peste cineva care sa iti schimbe viata cu Iubire si compasiune, sa te inteleaga perfect si sa aiba energia universala de partea sa ca sa fie capabil de acest lucru, poti folosi un instrument din exterior ca si confirmare.
Odata ce cauti acest personaj, foloseste oglinda, uita-te in ea si nu o critica, critica reprezinta vibratii joase, chiar binecuvanteaza ce vezi acolo fiindca e ceea ce poate fi mai potrivit pentru tine.
Acolo e imaginea raspunsului pe care il cauti, e iesirea din dualitate, e cine poate sa iti transforme viata, iar viata fiind universala si existenta celorlalti se modifica pe masura.
Urmeaza o replica magica cand te intalnesti cu duhul din oglinda, trebuie spusa cu toata sinceritatea, „Salut!”.
Din acel moment zambetul e cel care deschide calea amabilitatii si a iesirii din reflexul de a te lupta pentru un scop fara cauza.
In istoria mai recenta avem comunismul si capitalismul ca doua forme de organizare sociala opuse.
Cand ne uitam acum vedem ca semanau foarte bine, ambele sunt societati materialiste, se pliaza pe aceeasi mentalitate, de aceea au colapsat.
Se poate spune ca vorbim din viitor, unii au impresia ca societatea capitalista e inca in picioare, fara sa vada criza de identitate sociala din momentul acesta.
Vechile energii nu mai functioneaza si orice incercare de reincalzire a unei ciorbe expirate e sortita esecului.
De aici si graba unora de a se mai asigura de succes pentru familiile lor pe urmatoarele sute de ani, fiindca ei oricum nu cunosc adevarul.
Acum e un moment propice trezirii, a lasa impresiile despre societate si a descoperi minunile Omului.
Chiar si in prezent se mai pot vedea efectele acestei obisnuinte de a polariza care se manifesta prin a crede ceva si asta este, cine nu crede la fel e impotriva.
In perioada anului Sobolanului de Metal nu societatea s-a ascuns in casa de frica, ci Omul, doar el a reusit performanta sa se sperie cu ignoranta si sa se lase condus de altii la fel de buimaci ca el.
Polaritati cum ar fi Yin – Yang, barbat – femeie, negativ – pozitiv si altele, sunt instrumente universale, nu partide sau echipe de fotbal.
Functionam si existam pe baza colaborarii dintre ele, desi una din metehnele Epocii Pestilor e discriminarea si lipirea de una dintre factiuni cu fanatism.
In toata povestea aceasta care e pe final, doar ca unii inca nu au aflat, s-a dezvoltat Credinta.
Incepem sa vibram in energiile inalte ale unei Epoci de Aur care ne spune sa privim mai mult decat doua puncte intre care putem trasa o linie.
Mai ales in acest moment de trezire a constiintei realizam ca ne aflam intr-un proces de electroliza sociala prin care oamenii se polarizeaza pe teorii ale conspiratiei cu vinovati si capi ai unor actiuni.
Altii se structureaza in jurul informatiilor oficiale si numai pe ele le cred, coruptia a invadat mass-media care a demonstrat ca nu are constiinta si nu isi mai realizeaza menirea.
Cand se intalnesc conspirationistii si oficialii, ca sa ii denumim intr-un fel, aproape ca se iau la bataie de atata patima, energie consumata pe nimic.
Iesind din polarizare descoperim mai mult decat ei si noi, rai si buni sau blonzi si negri, la cate sensibilitati false sunt acum poate ar fi trebuit sa spun de culoare.
Lumina in care pasim cu totii vine cu un al treilea punct fata de cele doua obisnuite, iar al treilea ne da posibilitatea sa trasam un triunghi intre ele.
Iesim din dualitate si patrundem in logica triadei, a sfintei treimi, Tatal, Fiul si Spiritul, intelegem altfel universul in care existam, mai asumat si mai creativ.
Iesim dintr-o logica orizontala, materialista si limitata si intram in imaginatia sacra datorita careia exista totul.
In felul acesta dualitatea devine unitate prin triada si Pestele poate sa intre inapoi in apa linistit ca si-a facut datoria fata de noi si am invatat lectia Credintei.
Putem sa ii multumim si sa ii uram drum bun pana la urmatoarea intalnire, iar pe Aquarius sau Varsator sa il intampinam cu caldura si creativitate.
Odata ce inveti sa respiri aerul deschiderii si al sinceritatii incepi sa rezonezi cu Adevarul, un termen folosit mai putin sub Apa Pestilor de Fier.
Acolo e mai amestecata atmosfera acvatica si posibilitatea interferentei sociale e mai mare, pe cand acum se respira aerul individualizarii.
Rezonanta te asociaza cu cine poti sa construiesti ceva si cel mai minunat lucru, sa construim impreuna ceea ce e de folos oricui.
Prin distinctia vibratiilor adevarul se separa de minciuna si e usor de perceput, iar ideea de mase amorfe formate din indivizi fara identitate se topeste in realizarea asocierii unicitatiilor.
Gramada involuntara se transforma in grup voluntar!
La nivel individual prin inchidere se manifesta teama, prin deschidere apare curajul.
Peste doua mii de ani omenirea a trait in Epoca Pestilor, semn de Apa, Mobil si in energia unei epoci de fier, vibratie mai aproape de materie si de iluzia separarii.
Acest suflet intrupat in miliarde de fiinte a trecut prin supliciile primilor ani ai crestinismului, ca reactie la iluminare, printr-un Ev mediu intunecat plin de sacrificii, prin razboaie ce au transformat lumea intr-un loc fata de care iadul ar fi statiune de vacanta.
Dar acest suflet a continuat sa isi mentina Credinta in Lumina si Adevar, a tot venit si mai insistent si mai decis sa evolueze.
Pestii sunt caracterizati de Sacrificiu si Credinta si este si semn de Apa, am tot inotat sa ajungem la mal si sa iesim la aer ca sa respiram liber in briza Spiritului.
E din ce in ce mai intensa si se simte in toate cotloanele existentei, e marcata de originalitatea individualizarii Varsatorului.
Varsatorul e semn de Aer, Fix si Masculin, reprezinta dinamica initiata prin actiune individuala, cu o creativitate asumata si capabila de colaborare.
Ridicandu-ne in atmosfera libertatii si a sinceritatii descoperim ca avem aripi ca sa zburam peste ignoranta si simbolurile ei spre Adevarul care nu a plecat nicicand de la noi!

MarcelAlyna – Elta
16 decembrie 2020
Bucuresti

Doamna parcului

In lumea animala avem de-a face cu suflete care nu sunt lasate sa uite de Spiritele Grup care au grija de ele.
La nivelul oamenilor nu mai este nevoie de Spiritele Grup pentru ca entitatea umana are capacitatea sa realizeze prin propriile forte si experiente aceasta legatura cu Fiinta sa subtila.
O legatura care nu s-a intrerupt niciodata, a fost doar acoperita de uitare prin inlocuirea individualizarii cu individualismul si a Eului Spiritual cu egoismul.
In regnul animal ies in evidenta indivizii care incep sa faca pasi pe calea umanizarii, incep sa se individualizeze.
In spatele formei invelita cu pene, blana, solzi sau altceva se afla un suflet la fel de integru si de divin ca si al oamenilor.
Suflul universului care ne anima respiratiile are aceeasi calitate, respiram acelasi aer pe care il respira broastele, mustele, albinele, soarecii si soparlele si lista poate continua.
Suntem pe nivele diferite de manifestare, insa suntem copiii aceluiasi Mare Spirit, cum spune amerindianul!
In modul antropocentrist ne referim destul de mult la fiinta umana, este si normal, insa suntem parte dintr-un univers mult mai larg.
Chiar am cunoscut un personaj din categoria celor acoperite cu pene care atrage bine atentia asupra sa.
Intr-un parculet cu locuri de joaca pentru copii, aparate de fitness masa de tenis de masa, ca sa stim la ce foloseste masa, exista un perete pentru antrenamente de tenis de camp.
E destul de mare si are o curbura fina specifica prin care mingea se intoarce la tine respectand viteza si unghiul avut cand a pornit din racheta.
Altfel spus ce dai primesti!
Probabil ca mai sunt prin oras asemenea dispozitive insa nu am vazut pana acum in alta parte.
Aici vin oameni de departe sa se antreneze, copii de la cluburile de tenis de camp ca sa se mentina in forma si sa exerseze inainte de concursuri.
Vorba unui parinte care vine cu fata lui aici la antrenament, e o mina de aur peretele acesta!
Nici macar nu e ceva foarte sofisticat, ar merge pusi prin mai multe parcuri fiindca amatori apar imediat, chiar si profesionisti.
E un partener de nadejde al sistemului imunitar, se poarta expresia in perioada aceasta, prin miscarile realizate in sesiunile de joc corpul se simte in largul lui.
Eram pe la masina parcata langa gardul parcului intr-una din zilele acelea incerte cand nu se stia daca s-au deschis locurile acestea sau nu.
Acest parc s-a eliberat singur de balbaiala autoritatilor peltice si oamenii mai intrau cu copii, cu caini sau doar cu ei insisi fara sa mai tina cont de nimic.
Acum e miezul zilei si nu prea e nimeni inauntru asa ca ma gandesc sa mai fac o partida de tenis.
Deodata isi face aparitia o prezenta, se simte mai degraba, e ceva care ma urmareste cu atentie.
In jur nici un om, dar asta nu inseamna ca nu e nimeni!
Si se mai aud si niste bocanituri ritmice despre care stiu sigur ca mi se adreseaza, insa inca nu le localizez, chiar ma gandeam sa ma uit si sub masina, o fi ceva acolo.
Ma intorc spre parc si vad pe gardul lui metalic o cioara care venise aproape si ma atentiona lovind ritmic cu ciocul in gard.
Odata ce ne-am uitat unul la altul s-a oprit; ea e prezenta despre care am vorbit mai sus, acum imaginea se suprapune cu simtirea de mai devreme si se unifica.
Dupa cum arata a vazut multe in multi ani, emite o personalitate asezata si experimentata.
Intre noi incepe un soi de dialog non-verbal initiat de ea, continui sa ii spun ea si imi confirma ca am dreptate.
Daca tot e o personalitate asa de bine conturata o sa ii spunem Zoe, ca sa aiba si ea un nume in povestirea noastra.
Fireste ca nu e numele ei adevarat!
“Salut”, spune Zoe, “cred ca ar fi bine sa mai astepti putin cu tenisul”.
Nu ma mira ca stia ce obiceiuri am deoarece pare sa cunoasca parcul de la formarea lui, probabil a vazut si multe generatii de copii care au crescut aici.
Sosind ceva mai recent nu am fost unul dintre acei copii, insa iata ca imi spune ca are ceva treaba si zboara de pe gard.
In incinta parcului apar doi caini, par genul celor de lupta, unul mai mic in talie cu alura de porc si altul ceva mai mare.
In cateva secunde, Zoe planeaza deasupra celui mai mare si il atinge cu ghearele pe ceafa.
Cainele reactioneaza, dar e prea tarziu, amica noastra e deja pe creanga unui copac si acea creanga e aleasa strategic.
De acolo plonjeaza din nou si vine pe deasupra capului aceluiasi caine care reactioneaza violent si inutil.
Se face liniste si cainii zburda peste tot, dar deodata Zoe plonjeaza peste capul favoritului ei si il atentioneaza ca cineva vegheaza, cel putin asa pare.
Langa acelasi gard se iveste un tip cu barba zburlita si par mai moderat, dar cu kilograme mai abundente care ma apeleaza.
“Nu o sa iti vina sa crezi ce o sa iti spun despre cioara aia!”, zice el. “De doi ani vin aici cu cainii in parc si cioara il ataca doar pe acesta, ce are cu el?!”
Pe langa noi trece un cuplu cu un copil in carucior si ne aude discutia. “Nu o sa credeti ce o sa va spunem despre cioara asta si cat de desteapta e,” ne spun ei.
“Ia bucatile de paine uscata si intarita pe care le gaseste si le inmoaie in apa, dupa care le mananca!”
Le povestesc felul in care m-a salutat si fiecare mai istoriseste cate ceva despre ce nazdravanii a mai facut amica noastra inaripata. “Acum formam clubul ciorii,” le spun si ne zambim ca si cum am fi format o organizatie secreta.
A trecut o vreme si o vad cum sta in pomul din fata unei curti unde se afla un caine derivat din dalmatian ca rasa.
Din cand in cand plonjeaza in curte si se aud latraturi si strigatele celui care supravegheaza cainele.
Zoe se intoarce pe creanga ei strategica!
De aici se lanseaza iar in plonjon si din nou se aud latraturi si strigate din curte, dupa care se retrage pe creanga ei.
Ii place sa faca treaba aceasta dar are si motive, starea ei spune ca nu face lucruri gratuite, stie ea de ce.
Este si motivul pentru care nu ii critic actiunile, ar fi un motiv pentru care sa nu ne judecam nici noi intre noi.
Se simte din nou acea prezenta a ei si o vad pe o creanga a unui copac de langa mine salutandu-ma.
De data aceasta nu a mai avut nevoie sa bocaneasca cu ciocul in gard sau intr-o creanga, stia ca o observ.
Dilema mea era daca sa ma duc sa dau cu mingea la peretele de tenis sau nu, iar Zoe a fost clara.
“Acum e momentul potrivit!” spune ea si zboara pe un colt al peretelui asteptandu-ma.
Iau racheta si incep sa joc, nu inainte sa o salut respectuos, iar ea zboara in inaltul cerului.
Dupa jocul care a durat destul de mult, de fapt cat a fost necesar, ies din parc si ma uit in jur dupa ea.
Nu e nicaieri si ii multumesc in gand, cand privirea imi fuge pe una din cele mai apropiate crengi ale unui copac.
A fost finuta, m-a supravegheat tot timpul si s-a pastrat in discretie ca sa nu deranjeze, sa nu interfereze cu nimic.
Parafrazand expresia ca toti suntem copiii Domnului sau expresiile Principiului Unic, cand exista o legatura intre suflete se realizeaza si o comunicare spirituala.
De dincolo de cioc Zoe zambeste de pe creanga ei si din spatele privirii sale amuzate!

MarcelAlyna- Elta
25 noiembrie 2020
Bucuresti

Masca sau muscheta

Cu masca suntem familiarizati mai mult decat am fi dorit in ultima perioada, se poarta pe multe meridiane si pe o multitudine de fete.
Desigur, pentru o cauza “nobila” si ca raspuns la campania globala de infricosare a populatiei.
Ceea ce infloreste in cetateanul planetar sunt propriile temeri si angoase care nu au legatura decat cu viata lui, dar in acest moment gasesc mediu fertil de dezvoltare.
Pana acum se mai camuflau prin diverse preocupari, meciuri, campionate, excursii in speranta evadarii de propria fiinta.
Si asa persoanele sunt inmatriculate cu coduri numerice personale, doar sunt ~persone~ – nimeni, cum spune latinul, iar acum sporeste si sentimentul de anonimitate.
Mastilor sociale anterioare li se pun pe fata acum altele, fizice, ca sa ramana ignoranta in interior, sa nu care cumva sa incepi vreun proces de individualizare si prin asta de evolutie.
Folosirea mastii pe scara larga transforma societatea intr-un bal mascat, un carnaval in care fiinta umana se simte o piesa mutata dupa bunul plac al celor care cred ca o conduc.
Dealtfel si incepe sa semene cu asa ceva fiindca au aparut mastile colorate, cele de firma si cele cu modele populare.
Nu se poate spune ca Omul nu are capacitate de adaptare!
Uniformizarea incepe cu o forma vestimentara obligatorie, nu mai sunt costumele de pionieri sau de UTC, e un obiect ce trebuie sa fie comun.
Care ar fi legatura cu muscheta si sa ne intoarcem un pic in timp sa vedem carui tip de oameni le sedea bine cu ea.
Purtatorii de muschete sunt muschetarii printre care si cei facuti celebri de Dumas, iar aceastia se bucurau de o anumita demnitate si apreciere in vremurile respective.
Inventata pe la final de Ev Mediu si functionand pana la inceputul secolului al XIX-lea, era un fel de flinta cu incarcare direct pe teava, cartusul consta intr-o bila plasata intr-un carton cu praf de pusca ce se aprinde cu fitil.
Nu avea prea multa precizie, bila se ducea in directia in care se tragea si era urmata de rugaciunea muschetarului.
Nu de putine ori, in momentele de intrigi si sfori trase in spatele cortinei sociale apareau intrigantii care purtau masti ca sa nu fie recunoscuti.
Muschetarilor nu prea le placeau mascatii fiindca ascundeau mai mereu ceva si ei trebuiau sa rezolve tot felul de situatii incurcate.
Mascatii nu foloseau muschete si muschetarii nu purtau masti si daca mai existau mascati cu muschete se numeau talhari.
Cei din urma aveau termenul de expirare scurt!
Purtatul mastii cu orele oricum si oriunde face mai mult rau decat bine, de fapt si acest bine e destul de discutabil.
O parte sunt obligati sa poarte masca prin natura serviciului, insa unii o fac la modul gratuit, in aer liber sau chiar si singuri in masina.
Cei care prefera sa se oxigeneze normal si sa nu isi recicleze propriile bacterii pe care le elimina firesc prin respiratie nu poarta masca daca nu ii obliga legea ignoranta sau serviciul.
Fireste ca nu au nici muschete, dar acum se vede mai limpede cine are caracter de muschetar sau de intrigant.
Baza termenului de intrigant e ignoranta si ca atribut al ei apare ignorantul, minunat exponent al stupiditatii.
A da directive bazate pe nimic altceva decat pe lacomie si avaritie prin care Omul sa poarte un obiect care sa ii obstructioneze respiratia e dincolo de orice bun simt.
Respiratia inseamna mai mult decat un schimb gazos intre corp si mediu, nu reprezinta doar schimburi de gaze, ci transformari energetice.
Ea e o armonizare spirituala, reconectarea cu suflul divin care pune in miscare totul, acest tot prin care curge energia in corpurile noastre fizice si nu numai.
Unii mai spun despre niste grupuri ca sunt sataniste, dar oaresce guvernanti fricosi si primitivi, fara nici o idee legata de rolul pe care il au de jucat, comit genocid in numele binelui public.
Traumele patimite de Isus pe Golgota cand se apropia de crucificare au fost asa de intense incat crucificarea era vazuta ca un capat de drum si izbavire.
Nu am dori nimanui ce a trait aceasta fiinta cosmica, mai ales la nivelul sau de constiinta, dar ajuns pe cruce stia ca e finalul.
Insa nici un roman sau bastinas nu a indraznit sau gandit sa ii puna calus sau cel putin o mascuta pe fata.
Dreptul de a respira e sfant pentru oricine!
Respiratia reprezinta contactul cu spiritul, cu universaliatea din noi si capacitatea de a ne exprima prin propria originalitate.
Fireste ca nu e un indemn la inarmare, muscheta moderna e reprezentata de curajul de a-ti folosi liberul arbitru si demnitatea de a urma sensul unic spiritual care curge prin oricine.
Doar ca nu oricine il acceseaza, e nevoie de autoresponsabilitate pentru asa ceva si curajul de a te asuma.
Muscheta moderna e pastrarea sufletului sincer si a unei constiinte limpezi!
Temerile si spaimele care mai bantuie psihicul sunt datoare in majoritate faptului ca au fost lasate sa creasca ca buruienile.
Dupa cum isi ingrijeste fiecare gradina sufletului avem mai multe flori sau mai multe plante pe care sa nu le dorim, numite buruieni, ca dupa aceea sa avem de ce ne plange.
Oamenii se aliniaza mentalitatilor colective si se inregimenteaza intr-un mars marcat de consecinte negative uitand sa isi aminteasca cine sunt cu adevarat.
A te opune elementelor care nu iti convin e o forma de reactie, iar aceasta reactie se duce spre violenta, fie ca e psihica, mentala sau fizica.
Esential e sa nu te opui vocii interioare, sa asculti de regele tau spiritual simbolizat de Soarele interior, asa cum si muschetarii ascultau de rege, nu de cardinal.
Fara sa judecam pe cineva, constatam consecinte si comportamente, dimpotriva, le uram si celor care si-au acoperit sufletul de acceptare, ignoranta si teama sa se dezveleasca de plapuma aceasta grea si sa lase sa iasa stralucirea Luminii.

MarcelAlyna – Elta
28 octombrie 2020
Bucuresti

Efectul Fecioarei

Cum nimic nu sta pe loc si Soarele sistemului nostru solar a ajuns in dreptul constelatiei Fecioarei.
Se pare ca aceasta energie ne insoteste cu o influenta importanta de-a lungul a 30 de zile.
Insa influenta ei are mai multe semnificatii, intinse pe o perioada de timp mai mare si care s-a concretizat in aspectele istoriei recente.
Sunt ani plini de intelesuri, vorbim despre Epoca Pestilor care inseamna Credinta si Sacrificiu, iluminare in cele mai dure conditii.
Poate ca aceste conditii nu ar fi fost asa de dure daca nu s-ar fi suprapus Epoca Pestilor cu ceea ce este denumit Kali Yuga sau Epoca de Fier.
Aducem in discutie cele doua elemente, unul al unei astrologii cosmice ce se refera la o constelatie, cum ar fi Pestii si o dinamica a vibratiilor suport, ca sa le spunem asa, cum este Epoca de Fier.
Putem sa vedem acest lucru in reprezentarea anului chinezesc ca sa le elucidam mai bine, din 12 in 12 ani se repeta, in aparenta, anul chinezesc al fiecarui semn.
Acum ne aflam in anul Sobolanului de Metal, peste 12 ani vom fi in anul Sobolanului de Apa, peste alti 12 – Sobolan de lemn…
Tot Sobolan este, doar ca suportul pe care se dezvolta e oferit de elementul prin care evolueaza, reprezentat de vibratia Metalului din acest an.
La fel este si cu epocile, daca ne imaginam o Epoca a Pestilor pe fondul unei Epoci de Aur, altfel ar fi perceputa Credinta si am fi inteles in mod diferit, poate mai inaltator, ce inseamna Sacrificiul.
Nu suferinta si nici uitarea de sine care a nascut monstrii de-a lungul acestor mii de ani!
Dar este necesara si experienta aceasta pentru fiinta umana, ii este utila ca sa inteleaga ca e mai mult decat copilul universului, este Universul insusi.
Putem spune ca daca ne uitam in jurul nostru, indiferent de epoca, mereu se pot gasi justificari prin care sa spunem ca nu avem posibilitati ca sa evoluam.
Dar cei care reusesc asta fac de ras justificarile si prin aceste exemple vedem ca se poate, iar daca doar unul poate sa iasa din mirajul lui “nu se poate” inseamna ca toti putem.
Gasirea de justificari bazata pe argumentatiile ignorantei palpabile reprezinta latura primitiva a Fecioarei, ca influenta zodiacala.
Determinarea de a cauta in cele mai mici detalii si de a gasi scuze pentru ca sa ne mentinem lenea la cote logice e dusa la nivel academic.
Aspectul care implica ceva autoharnicie foloseste intelepciunea Fecioarei si e reprezentat de gasirea detaliului care impiedica ansamblul sa functioneze si descoperirea solutiei.
Un fel de a gasi calcaiul lui Ahile ca sa poata fi protejat mai bine, gasirea cuiului lui Pepelea sau consilierea lui Samson sa evite frizeriile unde lucreaza Dalila.
Subtilul si utilul lucreaza impreuna si la nivelul epocilor, iar in astrologie avem un Ascendent si un Descendent sau un Nod Nord si un Nod Sud, ca exemple.
Pestii reprezinta pentru epoca din care tocmai iesim, partea utila, manifestata, latura Yang a energiilor materializate.
Fecioara situata vis a vis de Pesti reprezinta influenta fina, subtila, mai discreta, dar care se infiltreaza ca apa pe unde poti gandi mai putin.
Etapele de evolutie sociala marcate de aceasta perioada de aproximativ 2.000 de ani sunt mai bine intelese daca le privim prin prisma celor doua constelatii care isi asuma acest lucru, una sa fie utila, iar alta subtila.
De multe ori influenta subtilului se concretizeaza foarte util in societate, in sensul ca are un efect vizibil, tangibil si palpabil.
Poate fi masurat, cantarit si chiar mancat, daca e cazul!
Ceea ce se petrece acum in societatea de pe suprafata planetei noastre splendide poate fi denumit un efect al Fecioarei, iesirea la suprafata a inconstientului colectiv acumulat pe toata perioada de Epoca a Pestilor.
In afara faptului ca Fecioara are grija la detalii, care sunt importante peste tot in viata nostra, de la constructia unui motor la croitul unei haine sau de la gatitul unei mancari la pregatirea unei expeditii in spatiu si o situatie contabila, se mai ocupa de starea fiziologica sau sanatate.
Iar aici chiar sunt multe detalii!
Medicina este acum asa de ramificata pe specializari care la randul lor au mai multe specializari ale specializarilor incat nu mai stie cum sa se ocupe si de sanatate.
De aici se ajunge la materializarea vorbei care spune ca nu vezi padurea din cauza copacilor, in cazul acesta medicina ne protejeaza de contactul cu sanatatea.
Nici preotul care ar reprezenta partea de Credinta a Pestilor si nici medicul ce simbolizeaza Fecioara nu sunt indispensabili.
Cei care au imbratisat aceste profesii au, la randul lor, calea lor de evolutie, cu aceleasi necesitati si posibilitati ca si ceilalti.
Fondul generat de vibratia Pestilor care indeamna la Credinta e directionat de energia subtila a Fecioarei ce ne arata incotro ne indreptam Credinta.
In mod normal sanatatea reprezinta un efect natural al unui mod de viata civilizat, firesc, cu o alimentatie care sa respecte valorile autentice, naturale si non-violente.
Partea de violenta este adusa in viata noastra prin consumul de carne, indiferent ce filozofii citim, friptura le contrazice pe toate.
Mentalitatea general raspandita, dar nu neaparat si corecta, se refera la faptul ca medicul e un element esential si de neocolit.
Nu numai ca nu e asa, dar aici vedem inca o data ca prin intelegerea gresita a vibratiei Fecioarei incepem sa credem in teama.
Iar in clipa de fata in care omenirea isi da examenul ipohondriei, se separa apele ceva mai clar.
Unii se indrepta spre medicina si altii spre sanatate!
Printre cei care evadeaza spre sanatate sunt si cadre medicale, ceea ce e minunat fiindca au reusit sa iasa din spalatura mentala pe care si-au dezvoltat-o in ani.
La final de Epoca a Pestilor asistam si la o inchidere de cerc prin care societatea poate sa avanseze la un nou nivel de constiinta odata ce isi depaseste fricile.
Vibratiile joase se regasesc in toate temerile noastre, iar refugiul in ipohondrie e pretextul pentru a te simti aparat in turma.
Un instinct de turma care il duce pe cel care accepta asa ceva intr-o gramada mai mare de fiinte tematoare.
Probabil ca de aceea cei curajosi nu se aduna multi la un loc, nu au nevoie de cantitate.
Gandirea mai face parte din apanajul acesta si e foarte prezenta in viata noastra in care analizam totul pana nu mai intelegem de ce.
Rolul gandirii se refera la detalii practice si e mai putin un for decizional cand alegem incotro ne indreptam forta Credintei.
Instrumentele superficialitatii sunt impresiile, iar acum suntem asaltati de multe sugestii doar-doar le asimilam ca si realitati.
Formele sunt instrumente, nu realitati!
Spectacolul social pare alambicat si complicat, dar in spatele sau exista simplitatea Adevarului.
Se poate spune ca suntem in plina razbunare a Fecioarei, dar nu este asa fiindca nu vibratiile fac lucruri eronate, cat utilizatorii, in cazul nostru oamenii.
Pe masura afundarii in acceptarea cantitatii formate din elemente multe si formale isi face loc pesimismul.
Pesimismul e o forma pseudofilozofica de lene mentala!

El poate fi recunoscut printr-o seriozitate careia deloc intamplator ii mai spune si morga.
Cum e expresia, ce morga are omul acela!
E clar ca e de o veselie ce face florile sa isi ridice radacinile si sa o ia la fuga!
Iar prin aceasta acceptare a reactiei ipohondrice care ni se serveste de catre cei care deja au asimilat-o sesizam consensul celor care accepta.
Ei gandesc la fel, au reactii similare si se comporta mimetic, cu opinii copiate si idei ingurgitate.
Un comunism la care nici Marx, Engels sau Lenin nu visau, o uniformizare si plafonare a originalitatii bazata pe acceptare.
Uniforme poarta preotii, medicii si militarii, in linii mari, atentie cand se amesteca printre civili, nu stii cine este dedicat ocupatiei alese si are har si intuitie si cine e interpus.
In spatele unei uniforme de preot poti gasi un om care nu are nici o legatura cu Credinta si in spatele unei uniforme de medic o mentalitate nesanatoasa vanduta industriei farma.
Ca veni vorba despre uniforme si cine e inauntru, o data aveam treaba la o institutie militarizata.
La poarta o ghereta si inauntru un cetatean in uniforma, iar in afara ei, in aer liber, colegul lui.
Cel de afara era o imagine a celui dedicat, atletic, inalt, uniforma parea realizata pe comanda, o atitudine vigilenta, cu pistolul la sold si masca pe figura.
Aici priveam usor circumspect, o masca si o arma asamblate pe acelasi individ te duc cu gandul la banditii din filme.
Insa atitudinea sa e una mareata, apara patria, chiar incep sa cred ca e fan-ul lui Captain America.
Pana mai astept ok-ul ca sa intru, se aud franturi din discutia celor doi, eroul la vedere si cel din ghereta.
Probabil ca discuta lucruri importante pentru patrie, cum ar fi aceste bucati de fraze ce ajung involuntar pe la mine, “tu stii cand se da drumul la meciuri” sau “nevasta-ta ce zice daca…”.
Deodata cel de afara incepe sa topaie cand pe un picior, cand pe celalalt, ca un bastinas zulu, si il intreaba speriat pe cel din ghereta, “gargaunele, unde e gargaunele, a trecut pe langa umarul meu?!”
Toata imaginea eroica a celui care apara tara s-a spulberat din cauza unui gargaune!
Il si imaginez pe Captain America cand apara planeta cum fuge speriat de un barzaune sau pe Superman care isi scoate mantia de pe umeri ca sa alunge trei albine.
Apropos de cine se ascunde dupa o uniforma cu adevarat!
Revenind la vibratia Fecioarei, ea nu indeamna la pierderea sensului printre detalii si nici la o coplesire psihica in ideea ca ceva este prea mult.
Dimpotriva, Omul are ocazia acum sa recunoasca ca nu exista mic sau mare, ca aceeasi energie care anima furnica da forta si elefantului.
Mesajul colaborarii dintre Pesti si Fecioara e reprezentat de recunoasterea Principiului Universal indiferent de forma, marime sau orice alte posibile diferente.
In afara de tendinta spre ipohondrie mai sunt miscarile antirasiste sau cele legate de discriminarea legata de gen.
Tot o discriminare bazata pe forme care acum isi gaseste rezolvarea prin recunoastere, chiar daca stangaci, cu manifestari violente.
Usor si cu ragaz Omul intelege ca spartul unui geam nu e o forma de comunicare, nici cu el insusi si nici cu ceilalti.
Cel mai important detaliu din existenta esti Tu si acest portal existential reprezinta geneza continua, sursa si unicitatea originalitatii creatoare.
Intelepciunea se aduna graunte de nisip cu graunte de nisip pana cand Te trezesti cu talpile goale mergand pe o plaja plina de Credinta.

MarcelAlyna – Elta
02 septembrie 2020
Bucuresti

De unde vine Lumina

In spatele titlului se poate atasa orice semn, de intrebare, de exclamare, doua puncte sau punct si virgula sau trei puncte.
E la libertatea celui care binevoieste sa citeasca!
O intrebare simpla la care poate sa raspunda oricine, in diverse feluri, este de unde vine lumina si ea poate ca vine din cer, de la Soare, de la intrerupator, dinspre fereastra si sunt multe alte posibilitati.
Elementul principal e Lumina, e acel ceva care ne face sa vedem lucrurile mai clar, sa distingem obiectele prin camera si sa nu ne impiedicam de mobila.
Pisica vede si in intuneric iar acest lucru o ajuta sa ocoleasca ce nu ii convine, un tomberon, un stalp sau chiar un cetatean.
Insa cu Lumina ne intalnim de la inceputul primei forme de explicare a existentei noastre, cand Creatorul a spus “Sa fie Lumina!”.
Nu a zis aprindeti becurile, ceea ce presupunea, dupa cum spune bancul, ca electricienii trasesera deja cablurile!
Termenul lumina a mai fost legat si de geopolitica, mai ales in Zona Romaneasca cand se spunea ca ne luam lumina de la inalta poarta, Stambul, dupa care a urmat o alta lumina pe care politic romanii o luau de la Moscova.
Acum, vorba unui vorbitor, se ia lumina de la mai multe porti, fiecare cu influenta ei, de la Washington, de la Bruxelles, de la Berlin, Paris si chiar Londra are pretentii ca mai da ceva lumini intermitente.
E multa miscare si exercitiu daca te inchini la asa de multe porti!
In latina lumina se spune lux, detaliu pe care il asociem cu abundenta si prosperitatea, dar in sensul formal, fiindca Omul cu preocupari spirituale rezoneaza cu Lumina, asa ca poti spune ca traieste luxos, luminos.
Fara sa ne binedispunem cu apa rece, acum cetateanul e speriat de alti cetateni care sunt turmentati de primii aburi ai betiei puterii discretionare, iar acest lucru se petrece la nivel global.
Inca nu isi dau seama ca fiinta umana nu mai suporta impuneri stupide si se revolta din principiu, indiferent ce motive practice si economice urmeaza ca justificare.
Autoritatile acuza oamenii ca sunt iresponsabili si chiar o fac destul de virulent, exact cum face un om beat care e revoltat si fara discernamant.
Cetateanul turmentat in momentul acesta e reprezentat de niste indivizi urcati prea sus pentru nivelul lor, dar imbatati de ideea ca au putere asupra semenilor lor si nu mai au discernamant.
Putem sa ne imaginam societatea ca este intr-un autobuz plin cu intreaga populatie si soferul e beat.
Diferenta e ca cei in stare de lipsa de discernamant care conduc acum lumea nu sunt atat de periculosi ca genul acesta de sofer fiindca autobuzul poate fi oprit pana sa se duca la vale.
Si a inceput sa fie oprit prin mai multi oameni care incep sa iasa din starea de teama si sa isi inteleaga rolul lor si sa realizeze ca prea mult au baut din iluzia exteriorului.
Acceptarea reprezinta cedarea propriei responsabilitati si in felul acesta devii una cu ce ti se ofera.
Ca un om care nu stie sa gateasca si tot mananca la restaurant sau isi comanda mancare.
E cazul sa invatam sa ne gatim propria mancare, sa ne declaram independenta la nivel particular fata de ce se livreaza ca adevar.
Prima forma de relationare cu mediul inconjurator se manifesta prin intermediul respiratiei, inhalam din atmosfera planetei pe care ne intrupam.
Gustam din aer si ne place, are tot ce trebuie pentru un corp adaptat acestei structuri gazoase a planetei pe care am rasarit.
Dupa care incepem sa il condimentam cu mirosuri, parfumuri si alte aspecte ce ne pun creativitatea la incercare, cateodata si suportabilitatea, in functie de cat de mult parfum este.
Alimentatia imbraca formele celor trei tipuri de agregare, solida, prin mancarea solida, desigur, lichida, cu cat e mai curgatoare e mai fluida si gazoasa, unde intra uleiurile esentiale si multe elemente pe care le regasim in aromaterapie.
Ne gandeam daca sa scandalizam pe cineva sau pe mai multi, dar oricum nu scriem ca sa menajam mofturi si idei preconcepute, fumatul face parte tot din alimentatia gazoasa.
Si asa vroiam sa pomenim de fumat insa am dorit sa fim amabili!
Cu cat procesele ritmice prin care existam si functionam sunt mai subtile si esentiale, sunt si mai constante, iar aici mentionam respiratia de care pomenim mai sus.
E alimentatia noastra de clipa de clipa, in cazul respiratiei nu putem vorbi de cosul zilnic cum se spune legat de alimentatia solida si lichida, te sufoci pana se calculeaza.
Nicotina din tutun este dominant Azot, atmosfera pe care o respiram are peste 75 la suta Azot.
Se pare ca suntem toti fumatori profesionisti prin apetenta noastra pentru Azot si hobby-ul nostru pentru respiratie!
Toate aceste forme de alimentatie sunt destul de palpabile, le putem cuantifica usor, sunt fizice si in forma.
Pana sa trecem mai departe sa ne oprim un pic asupra alimentatiei, care reprezinta comunicarea cu mediul.
Este un schimb de informatii constant intre noi si ce este in jurul nostru, iar alimentatia e un limbaj de comunicare cu universul inconjurator indiferent de limba pe care o vorbim.
O forma mult mai intensa, mai subtila si mai hranitoare de alimentatie e informatia, iar ea nu intra in nici o stare de agregare.
In functie de ce facem cu informatia ii dam forma, o punem in matricea pe care o cream pentru ea.
Gandul este structura prin care intelegem ca ne hranim informational si respiratia reprezinta alimentatie solida fata de cea reprezentata de informatie.
Mai mult sau mai putin gandim de 60.000 de ori pe zi constienta, accentuam constienta fiindca ne referim la perioada in care suntem in stare de veghe.
Cum ar fi sa mananci cate ceva de 60.000 de ori pe zi!?
Dupa niste calcule suntem capabili si cam asa ceva facem, sa avem 60 de ganduri pe secunda.
De cate din ele suntem constienti?!
Putem privi gandurile ca plactonul pe care il inghite balena, ea nu sta sa numere bucata cu bucata, dar se hraneste cu el.
La fel si in cazul nostru e o forma mai subtila de alimentatie, nu o gasesti la restaurant, poate la biblioteca.
Principiul alimentatiei naturale se aplica la toate nivelele, ganduri sanatoase, fara tratament traditional ideologic si sistemul digestiv mental lucreaza mai bine si mai suplu.
Informatia e un nivel mai subtil si esential de schimb energetic cu mediul, dupa care urmeaza starile de agregare numite felul intai, doi si desertul.
Modul in care utilizam informatia ne duce mai aproape de sensul unic spiritual, de la interior la exterior.
Suntem Lumina condensata si pe masura ce patrundem in interiorul nostru intram in Universul care, astfel, e la indemana oricui.
E mult mai corect sa ne referim la realitatea noastra de Creatori prin expresia “Este Lumina!”
Fiind una cu ea nu vine de undeva, o furnizam noi si pe masura ce ne finisam si devenim mai armoniosi aceasta Lumina e mai stralucitoare.
Suntem o energie subtila, inalta, neinteleasa de cel care se uita dupa umbre, chiar daca umbrele pot fi ceva mai spectaculoase.
Umbra isi datoreaza existenta efemera tot Luminii; vibratiile joase, materializate prin actiuni negative pot merge pana la autocolapsare, aceasta e diploma lor.
La fel si cele inalte, doar armonia dintre ele determina Iluminarea!
Faptul ca Lumina vine din interior e deconspirata chiar de termenul iluminare, cu acest “I” de la interior pus in fata sa.
Nu exista doua existente paralele, doar stralucirea armoniei universale ce nu mai lasa loc de intuneric fiindca asa ceva nu exista.
Chiar si in expresiile comune se spune “aprinde lumina”, iar acest lucru sugereaza forta si caldura.
Daca intr-o camera e prea multa lumina nu spui “aprinde intunericul”, ci “mai stinge din lumini”.
Intunericul nu poate fi reglat fiindca ce nu exista nu poate fi folosit si nici folositor.
Exteriorul e ecranul care asteapta sa proiecteze Lumina ceva pe el, iluzia reprezinta suportul pe care Lumina construieste o realitate identica cu sursa.
De acolo vine Lumina, din interior si se confirma prin ce construieste in exterior, iar acest lucru implica curajul sinceritatii si al generozitatii lasarii Luminii sa iasa.
Asa daruiesti si creezi, iar cei care inteleg ce inseamna stralucirea incep sa lumineze!

MarcelAlyna – Elta
19 august 2020
Bucuresti

Moda extremelor

In ceea ce priveste moda poate sa para normal sa vorbim despre extreme, sunt tot felul de stiluri si moduri de a purta haine.
Unele merg pe asa-numita linie clasica si pica bine mereu fiindca respecta anumite legi universale, stiu sa imbrace corpul orientandu-se dupa naturaletea sa.
Altele reprezinta defulari ale imaginatiei creatorilor de moda si in afara podiumurilor de prezentare nu prea vrea nimeni sa poarte acele creatii pe strada.
As aminti aici moda hainelor sfasiate, pantaloni rupti, tricouri deformate, geci rupte, toate realizandu-se din fabrica.
In afara faptului ca arata dizarmonios si induc o stare negativa, de suflete chinuite, sunt si mai scumpe fiindca costa mai mult manopera ca sa cosi marginile unei rupturi realizate intentionat.
Cand te intalnesti cu un personaj imbracat cu haine noi rupte gata te intrebi daca nu cumva, s-a intalnit cu ursul!
Ursul nu are nici o idee de ce oamenii se imbraca cu o asemenea blana, el apreciaza integritatea si in ceea ce priveste expunerea exterioara.
Daca extremele ar fi doar o chestiune de gust, de moda, in sensul ca ma imbrac ca o forma de protest, ar fi mai simplu.
In atitudinea celor intrupati mai de curand, cum ar fi adolescentii oricarei societati, ei mereu incearca sa iasa in evidenta prin protest.
Unul e la propriu, ies in strada, fac revolutii, mai degraba sunt masa de manevra, dar nu ai cum sa iesi mereu in strada.
Asa ca felul de protest se manifesta prin atitudine, prin imbracaminte, prin experientele pe care doresc sa le incerce.
Protesteaza impotriva unei lumi pe care o considera inchistata si fara sens, in marea majoritate a cazurilor ajungand, dupa ani, sa abdice si sa nu isi mai doreasca schimbarea sociala.
De ce acest lucru, fiindca au cedat acceptarii, iar aici nu avem de-a face cu un manifest pentru revolta, nu mai ofera idei de evolutie a societatii ci o accepta asa cum este ea.
Pe masura ce esti mai bine integrat intr-un sistem nu vrei sa se mai schimbe, fiindca esti si tu acolo si incepi sa refuzi schimbarea.
Au si ei copii care sunt entitati proaspete ce vad ca lucrurile pot sa fie mai minunate, mai bune si mai armonioase.
Reflexul unui instinct de conservare primar e sa le pui piciorul pe grumazul mental si sa le spui ca vor intelege ei mai incolo.
Asa-zisa intelegere reprezinta acceptarea, altfel spus, “veti obosi si veti accepta ca si noi ca e mai sigur sa fim oi!”
Probabil ca de aceea intr-o turma de oi, gasim doar cativa berbeci, oameni care refuza obedienta si care prefera sa deschida drumuri.
Nici macar nu sunt interesati daca sunt urmati de confrati de-ai lor, ei asta fac, pentru asa ceva sunt strecurati in turma.
Societatea umana cand nu este o turma incepe sa fie armonioasa, cei care ies din turma in sensul evolutiei incep sa darame gardurile limitarilor.
Extremele cand sunt folosite bine sunt puse la treaba si lucreaza armonios, cum este plusul si minusul din curentul electric, 0 si 1 din baza felului in care calculatoarele incep sa interactioneze cu fiinta umana.
Fiinta care ii scrie programele de care are nevoie se bazeaza pe 0 care inseamna iluzia si cantitatea si 1 care reprezinta Unicitatea, Principiul, Absolutul.
Cele doua elemente ne insotesc in activitatea cotidiana, sub aspect de telefon, tableta sau computer.
Pana la urma toate sunt computer sub diverse forme!
Lucram in aceasta societate informationala cu iluzia si cu absolutul, le punem la treaba si fara sa fim foarte constienti de asta, extremele lucreaza impreuna.
Mai sunt doua elemente pe care le vedem mereu si care interactioneaza cu noi chiar daca suntem offline, barbatul si femeia.
Cele doua forme fizice de reprezentare a fiintei umane sunt foarte online, mereu intr-un schimb energetic esential vietii si dezvoltarii.
Daca cine citeste nu este membru al unei specii androgine, eventual din alt sistem solar, probabil ca se califica pentru una din cele doua forme de manifestare.
Fireste ca ma refer la corpul fizic ce se manifesta polarizat ca femeie sau barbat, iar filozofii si alte tipuri de specialisti tot dezvolta teorii despre femei si barbati.
Ca unii sunt de pe Marte si altii de pe Venus, ca unii vad lucrurile intr-un fel si altii in alt fel, de aici tot felul de cluburi si ideologii sexiste.
Cand lucreaza bine barbatul si femeia, cand se recunosc asa cum sunt, isi dau seama ca la baza reprezinta Omul.
Omul nu e sexuat, probabil ca asa s-a scris si despre Adam si Eva sa se spuna ca erau barbat si femeie.
Da, dar cand nu s-au mai considerat Oameni, ci barbat si femeie, Creatorul i-a dat afara din gradina raiului fiindca se certau de parca erau casatoriti.
Iar EL are nevoie de liniste!
Ceea ce este dovedit si vizibil in prezentul acesta e faptul ca trairea intr-o extrema duce la destabilizare.
Acum se induce o teama mai persuasiva decat cea care se refera la terorism, e o teama fata de oricine.
Un fel de suspectare sociala, de a privi pe cel din fata ta ca pe un potential pericol si chiar sa iei masuri daca consideri ca e cazul.
Cele doua complotiste din Olimp, minciuna si discordia, au devenit politica oficiala, iar efectul lor e o stare de teama si de ura generalizata.
Suna dramatic, mai ales daca adaugam ca cel mai afectat din aceasta combinatie e sistemul imunitar, iar impotriva acestui domeniu in sine, fiindca nu e un singur organ sau functie, se duce o politica de stat.
Ar fi mai corect sa spunem de state!
Starile de tensiune duc la apropierea de o polaritate si o transformam intr-o extrema iar acesta este primul pas spre primitivism si violenta sub orice forma.
Noi nu ne ferim unii de altii fiindca suntem buni cetateni, ci fiindca suntem speriati de lasitatea pe care am crescut-o in interior si refuzam sa ne descoperim asa cum suntem de fapt.
Si ce suntem de fapt?
Suntem copii universali creati in planul acesta de manifestare sa evoluam, sa ne depasim propriile bariere si sa ne recunoastem mostenirea Divina.
Asa putem sa ne recunoastem pe noi si pe fratele nostru de peste tot; dar ce frate, in schizofrenia pe care ne-o impunem daca stranuta un om pe langa noi o luam la fuga si sunam la politie.
Ce vremuri pasnice cu terorismul, acum ne uitam unii la altii ca la niste potentiale bombe biologice!
Si nu in ultimul rand noi decidem cui dam valoare, carei cunoasteri, carei informatii, carui tip de comportament decidem sa ii respectam valorile si sa il aplicam.
In sala de cinema se face intuneric inainte sa inceapa filmul, filmul fiind o iluzie, imaginata de un scenarist, pusa in forma de un regizor si jucata de niste actori.
Dar ca sa fii fascinat si sa intri in lumea iluzorie proiectata pe un ecran trebuie sa se lase intunericul in sala.
In intuneric iluzia capata valoare, devine un univers in sine, intunericul din sala te propteste cu mintea in ceea ce isi imagineaza altii.
Intunericul ignorantei nu e intr-o sala, e ce alegem noi, sa fie lumina sau sa ma uit la ecranul la care se uita toti din sala numita lume.
Macar sa le placa, dar se smiorcaie cand vine vorba de consecinte, de finalitatile unei vieti acceptate ce nu sunt deloc placute.
Unii sunt fericiti asa, fiindca inca ruleaza filmul, iluminarea apare la final, dar trebuie sa mai vezi un film din care sa nu mai astepti sa te trezesti cand e prea tarziu.
Cei care traiesc in intuneric isi pun masca de teama, mai ales ca nu te vede nimeni in bezna, iar cei care au curajul sa iasa in Lumina nu au nevoie de ea.
Viata lucreaza cu polaritati, nu cu extreme, arta de a trai e reprezentata de controlul oscilatiei intre ele.
Pentru cine se trezeste in sala de cinema a existentei nu e o solutie sa aprinda lumina pentru toti, nu sunt toti pregatiti in acelasi moment.
Va fi fluierat si i se striga sa stinga Lumina ca sa vada filmul!
Lumina ta e o solutie, ai mica ta lanterna a trezirii spirituale si nu deranjezi prea mult, probabil unii din jur or sa strambe din nas.
Altii vor aprinde si ei lanternele lor si impreuna, fara sa deranjeze pe cei care se mai uita la iluzie ca la o realitate, ies din sala sa respire aerul curat al Divinitatii.
Treptat, poate la inceput printr-un mimetism potrivit, incep sa iasa din sala matriceala a acceptarii ignorantei ca adevar din ce in ce mai multi.
In felul acesta descopera ca pentru evolutie nu se vand bilete, fiecare e protagonistul propriei epopei si are odiseea lui prin care ajunge acasa.

MarcelAlyna – Elta
05 august 2020
Bucuresti

Un Soare la doua Luni

Mai corect ar fi fost sa spunem un Soare la doua Luni Noi tinand cont ca in tranzitul Soarelui prin dreptul constelatiei Cancerului au fost cele doua evenimente.
Altfel s-ar putea intelege o floare si doi gradinari!
O Luna Noua a fost chiar la inceput, cand Soarele se afla la 0 grade in Cancer si conjunctia Soare – Luna se afla in casa a XI – a cu Ascendentul in Leu, iar cealalta pe 20 iulie 2020 cu o conjunctie Soare – Luna in casa a VII – a si cu Ascendentul in Kaprikorn.
Fireste ca aspectele ce tin de Ascendent si casa in care se manifesta conjunctia sunt date de coordonatele Bucurestiului si sunt la fel pentru o mare parte a Zonei Romanesti.
Steaua sistemului nostru solar este implicata in toate aceste activitati, intra in conjunctie cu Luna de doua ori, ii plac afacerile proaspete, noile inceputuri.
Doar ca mai face ceva, se deplaseaza in dreptul constelatiei Leului pe data de 22 iulie si putem spune ca se intoarce acasa la el.
Leul e zodia sa de domiciliu asa ca ni-l putem imagina ca este tot timpul anului, an tot dupa el calculat, pe un circuit prin celelalte zodii dupa care are o luna de stat acasa.
Iar aici nu prea e de stat fiindca Soarele in tema natala a fiecaruia, indiferent in ce semn si casa se afla reprezinta Spiritul, Eu-l, Ego-ul universal.
Cand ajunge Soarele la el acasa, ca sa ne jucam un pic, are niste butoane prin care isi activeaza alter-ego-urile sale intruchipate in toate semnele zodiacale.
Toti ne simtim mai aproape de esenta noastra reala, divina, altruista si creativa, creativitatea fiind o calitate care nu se poate concretiza decat prin generozitate.
Toti suntem ceva mai luminati, fiecare pe palierul sau, unde este Soarele in tema natala, e un fel de bucurie a intregului zodiac momentul de o luna in care Soarele e in Leu.
E amuzant sa vedem ca masuratoarea mica, luna, se ia dupa Luna si cea mare, anul, dupa Soare!
In crestinism exista o sarbatoare a tuturor sfintilor, aici putem vorbi despre festivalul tuturor zodiilor.
Sau dupa cum se spune in Apocalipsa dupa Ioan vor fi salvati doar 144, adica 12 zodii ori 12 case astrologice.
Altfel spus toti!
Decizia e in curtea mentala a fiecaruia legat de ce face cu propriul Soare si cum se apropie de el.
Fiind vorba de apropierea de propria Fiinta reprezentata de Soare care genereaza caldura si lumina, e cazul sa ne apropiem ca de foc, nici prea departe nici grabit de aproape.
Doua Luni Noi in acelasi semn zodiacal e un fenomen mai rar ce se petrece cam odata pe an, desi sunt ani in care nu e deloc.
Acum ne aflam in anul Sobolanului de Metal ce deschide un nou ciclu jupiterian de 12 ani, iar felul in care fiecare se raporteaza la experientele prin care trece este definitoriu pentru ciclul acesta.
Potentarea vibratiilor Cancerului prin aceste doua Luni Noi e cea care ne ajuta sa ne recunoastem si sa ne amplificam capacitatile de regenerare.
Ne refacem sistemele pe care le-am deteriorat ca dupa un razboi, insa nu este unul social, ci este rezultatul luptei pe care am dat-o cu ignoranta si am iesit mai sifonati.
Ca si in cazul unei haine, sifonarea se poate calca, putem sa remediem efectele care nu ne convin, mai ales ca suntem autorii.
Acum e momentul in care putem privi mai usor ce am agatat de noi din trecut si ne impiedica si astazi sa ne traim prezentul.
In sensul de a nu mai lasa trecutul sa ne modeleze viitorul, sa ne axam pe locul in timp si spatiu unde avem maxim de potential, in prezent.
Pentru o abordare a subtilitatii propriei Fiinte pe care o presupune si aceasta vibratie astrala a celor doua Luni Noi in Cancer e necesara sensibilitatea Yin din noi.
Latura feminina discerne si cumpaneste, intuieste si separa ceea ce ne este necesar si ce nu.
Iar atitudinea potrivita pentru asa ceva o reprezinta autoacceptarea, e singura forma de acceptare permisa, la fel ca in cazul judecatii, nu judeca pe altii, ci pe tine.
Autoacceptarea nu are legatura cu egoismul unora care au obiceiul sa spuna asa sunt si cu asta basta, reprezinta responsabilitatea de a te considera punct de referinta pentru ce faci in continuare.
E acel punct de pornire in evolutie in care te iei de unde esti, nu de unde te crezi sau din perspectiva dezamagirii ca puteai mai bine.
Implica forta interioara si o sensibilitate prin care sa te poti analiza ca sa reusesti sa nu ai resentimente, insa sa te asumi.
Asumarea inseamna responsabilitatea fara idei preconcepute, e punctul prin care iti propui sa manifesti mereu adevarul din tine si mai putin smiorcaieli sau orgolii.
Pe 27 martie 2020 un telescop orbital NASA in cadrul unui program denumit Neowise a descoperit o cometa si imediat a inceput sa ii faca calcule.
Norocul cometei ca nu a fost descoperita de ANAF fiindca ii calculau impozitele si taxele pe care trebuie sa le plateasca, plus rovigneta fiindca trece prin sistemul nostru solar.
Calculele se refera la faptul ca aceasta cometa trece prin zona, mai mult sau mai putin, cu influenta majora o data la 7.000 de ani.
Cometa a capatat numele programului Neowise, iar simbolistica cometelor in culturile nu de mult apuse, cum ar fi Evul Mediu nu e una foarte grozava.
Cometele care puteau fi observate cu pupila libera insemnau semne rele de care trebuia sa fugi in pivnita.
Eclipsele aveau parte de acelasi tratament, fiind si mai spectaculoase si aproape invariabil prevesteau sfarsitul lumii.
Mergem un pic dincolo de aceste mentalitati primitive si vedem in astrologia chineza antica cum cometele sunt numite “stele matura”.
Se considera ca ele sunt cele care aduc semnul unei transformari si iau energiile vechi cu matura cosmica inlocuindu-le cu noua energie pe care o vestesc.
In cazul nostru noua energie vestita de Neowise, un prieten ce ne viziteaza odata la 7.000 de ani, e importanta si prin semnul in care a fost descoperita, Leul.
Chiar are o nuanta orange – galbuie si prin energia sa de calator cosmic cu vesti minunate povesteste despre energii specifice unui semn de Foc, despre inflacarare si combativitate si despre puterea de a fi creativ.
Iar creativitatea reprezinta forta prin care se conduce un om, un sat, un oras, o tara, o lume.
Da cu matura ei spatiala peste toxicitatea societatii si absoarbe in frigul cosmic temerile ca sa se dezintegreze, inlocuindu-le cu caldura intelepciunii puterii Iubirii.
Nu in ultimul rand ne mai aminteste ca sunt deschise Lacasurile Leului in interiorul carora joaca e serioasa si seriozitatea e doar o joaca.
Aportul Soarelui din Leul lui de Acasa e dat prin partea Yang, prin latura masculina de actiune si constructie.
Asa se manifesta la un mod destul de puternic in perioada aceasta cele doua energii esentiale si primordiale, Yin si Yang, finetea si franchetea, amabilitatea si actiunea, subtilul si sinteza.
Peste fiinta umana e lasata sa picure ploaia de pulbere de stele care o imbraca in unicitatea ei si incepe sa isi vada stralucirea.
La un asemenea nivel energetic pasii trebuiesc facuti printr-un firesc cumpatat si evitata orice ispita de cale usoara pentru a obtine ceva.
Scopul, generator de concurenta si lupta nu isi mai are rostul, sensul vine cu rabdarea si colaborarea, cu pacea pasului mic, dar asezat.
Dinamica sensului fara limite e plina de bucuria continuitatii si de indrazneala de a merge impreuna cu noi si cu ceilalti.

MarcelAlyna – Elta
29 Iulie 2020
Bucuresti

 

Uniforma invizibila

Probabil ca e unul din visele militarilor de cand a aparut ocupatia aceasta a armelor, sa aiba o uniforma care sa ii faca invizibili.
Prin secolul al XIX-lea H. G. Wells a scris cartea ”Omul invizibil”, lucrare in care insasi fiinta umana devenea invizibila, cu mica problema ca nu mai stia cum sa redevina vizibila.
Insa o uniforma poate fi data jos la comanda si redevii vizibil, interactionezi cu mediul si cu cei din jur pana te saturi, dupa care iti pui uniforma la loc, daca vrei sa nu te vada nimeni.
Cercetarile sunt avansate in domeniul acesta in Marea Britanie si probabil si in alte state, britanicii au realizat o tesatura din nanoparticule care reflecta foarte bine mediul.
Cand un soldat se imbraca in hainele respective trebuie sa te uiti cu mare atentie ca sa iti dai seama ca e ceva acolo, e aproape de nesesizat.
Au extins cercetarile si au realizat niste prelate care acopera vehiculele de lupta pentru a fi greu de dibuit cand stationeaza aproape de liniile inamice.
Uniforma reprezinta o caracteristica a structurilor militare, politienesti, jandarmerie, cum se spune acum, institutii de forta ale unui stat.
Mai o gasim in perioada maoista din China revolutiei culturale unde oamenii purtau aceleasi haine terne si cenusii.
Exista uniforma scolara ce nu e doar apanajul regimurilor comuniste, multe colegii si facultati cu prestigiu impun uniforme studentilor care sunt inscrisi acolo.
In spiritualitate se stie ca regnul animal are o structura organizatorica, ca sa ii spunem asa, bazata pe Spirit Grup.
O entitate evoluata se ocupa de nevoile unei specii, indiferent cate rase contine ea, ca sa dam exemplu cainii.
Specia cainilor include multe rase si omul si-a bagat coada, desi nu o are, in modificarea si incrucisarea diverselor rase de caini.
Insa exista un singur Spirit Grup care se ocupa de toti cainii, de reflexele lor, de reactiile lor, de obiceiurile ce le asigura supravietuirea.
Este la fel de valabil si pentru celelalte specii unde sesizam ca au obiceiuri asemanatoare si deloc intamplatoare.
Aceasta dirijare unica reprezinta uniforma lor, unde in cadrul aceleiasi rase vedem ca au blanurile din dotare aproape la fel colorate.
Toti ursii bruni poarta blana bruna, de unde si numele, daca apare unul mai cochet cu suvite roz e alungat din padure.
Ii spun ceilalti sa se duca la Antipa, acolo e loc pentru ciudatenii!
Ei, ursii traditionali si bruni asa au pomenit, ca ursul nu are suvite si il alunga pe cel care vrea sa le schimbe traditiile si obiceiurile straursesti.
Norocul lui ca ursul nu rastigneste, altfel era obligat sa se inalte!
Exemplul cu regnul animal este dat ca sa avem o idee de unde, noua, in regnul uman, ne vine uniforma ca aplicatie sociala.
Comunismul a fost experimentat social, dar a fost prezent in gandirea cetateanului, altfel nu iesea la suprafata.
Prin a gandi la fel, a simti la fel, a reactiona la comanda, daca se stie pe ce butoane sa se apese, percepem o uniformitate a interiorului.
Uniforma uniformizeaza trairile si incepi sa simti ca apartii unui Spirit Grup ca remanenta din lumea animala, insa lucrurile nu mai sunt asa.
Fiinta umana e individualizata prin capacitatea ei de a decide, de a simti si de a actiona, energetic vorbind nu mai apartinem de o dirijare comuna.
In situatii de proba in care trebuie sa imbraci o uniforma esential este sa imbraci doar uniforma, forma, nu sa te identifici cu ea.
Pastrarea individualizarii tale reprezinta esenta prin care nici o uniforma nu o sa iti modifice liberul arbitru.
In cazul acesta uniforma devine ceea ce si este, o forma!
In perioada aceasta Omul care a avut bilet sa se intrupeze pe superba noastra planeta e asaltat cu informatii care ii submineaza liberul arbitru.
Iar aceste informatii repetate si vehiculate mereu slabesc liberul arbitru dupa care constiinta se preda acceptarii.
Odata realizat acest lucru incepem sa ne trezim intr-o turma care gandeste conform cu ceea ce se spune, reactioneaza cum i se dicteaza, devine feroce daca e cazul, fiindca se simte in siguranta lui “suntem multi”.
A avut si Lapusneanu dreptate cand aprecia ca sunt multi, dar prosti!
Calitatea se creeaza cand oameni cu discernamant se asociaza, coopereaza si colaboreaza.
Adunarile cantitative in mentalitatea promovata si acceptata nu genereaza Lumina, cat o miscare bruta si orizontala.
In momentul in care incepem sa avem reflexe acceptate si sa fim in randul ignorantei, nu suntem in randul lumii, cum se zice traditional, fiindca Lumea reprezinta mai mult decat fiinta umana, e existenta ce respecta valori universale.
Altfel, incepe sa apara o uniformitate a gandirii, a simtirii si a ceea ce este corect de facut in ”cadrul patrat” al unei mentalitati comune.
Existi ca sa fii TU nu sa fii piesa unei mase care nici macar nu respecta valorile individuale si se dispenseaza oricand de tine.
In jurul tau se petrec aceste eliminari, dar frica acceptata ca mod de viata nu te lasa sa vezi, iti spui, “bine ca nu sunt eu”!
Pentru lasi amanarea e o fericire, dar trece repede si vine randul lui ca sa fie alungat din masa amorfa a mentalitatilor.
Asa se petrece cand omul se dezice de el insusi si accepta sa isi predea controlul propriei vieti in mainile unei ideologii.
Pare ca sunt ceva mai consumate ideologiile acum, ignoranta reprezinta filozofia pe care functioneaza expresia sa te feresti de “prostul harnic”.
Acum sunt multi din aceasta categorie si e cazul sa ne detasam de spectacolul absurdului prin a ramane in zona interioara unde marea e mereu calma, unde gasim Spiritul care contempla si decide.
E o poveste care spune ca la curtea unui imparat a venit un cetatean, cred ca era jurnalist, si i-a spus ca a facut cele mai frumoase haine din lume, insa au o taina.
Taina era ca nu le pot vedea decat oamenii destepti, pentru cei ignoranti ele nici nu exista.
In poveste se spune ca nu i-a adus nimic, de fapt, dar imparatul incepe sa laude ce mimeaza individul ca scoate din cufar, sa spuna ca sunt cele mai frumoase haine pe care le-a vazut vreodata.
Se imbraca cu ele, de fapt se imbraca in pielea goala, si apare in public unde toti stiau povestea.
Fireste ca incep sa fie laudate hainele imparatului gol, doar nimeni nu dorea sa recunoasca ca, de fapt, nu vede nimic, de ce sa para ignorant?!
Prin multime s-a strecurat si un copil care a inceput sa strige in gura mare ca “imparatul e in pielea goala” si sa rada in hohote.
Ceilalti, seriosi l-au scuzat, “e copil, ce stie el ?”
Doar ca imparatul l-a privit in ochi si a inteles ca nu fusese atins de ipocrizie si lingusire si a realizat ca spune adevarul.
L-a izgonit pe sarlatan de la curte percepand, totodata, cu cel fel de oameni are de-a face, in realitate.
Mai mult decat atat a inteles un lucru fundamental, ca daca vrei sa fii inconjurat de oameni onesti e necesar sa fii sincer cu tine.
Ei bine, Imparatul esti chiar Tu, cel care citesti aceste randuri si fara sa ai nevoie de a umbla dezbracat sau alte exhibitionisme, poti mereu intreba copilul din tine care este Adevarul?
Copilul din noi reprezinta inocenta nealterata de lingusiri si autoflatari, idei preconcepute si alte impresii despre noi insine.
Recunoscandu-ne in fiecare clipa nu mai au loc ideile false despre noi sa patrunda si sa ne modifice caracterul.
In fiecare moment traieste realitatea din noi cu noi si impreuna construim o lume pe care o ducem spre Lumina.
Decidem daca ne imbracam cu noi sau acceptam uniforma invizibila a formalismului, a ignorantei, a lasitatii de exprimare si asumare.
Chiar daca suntem imbracati diferit, uniforma aplatizarii evolutiei este la fel.
Avand incredere in noi ne recunoastem originalitatea si individualizarea, deschiderea catre armonie si firescul unor relatii civilizate cu cei din jur.
Nu suntem datori fata de nimeni cu nimic, nu avem sarcini triumfale sa fim eroii eronati ai superficialitatii si nici datoria de a exista in sabloane.
Doar bunul simt de a respecta viata care suntem si pe care o intalnim oriunde in jurul nostru.
Uniformele, mai ales cele mentale, nu inlocuiesc Principiile si nici universalitatea existentei de care ne minunam la fiecare pas.

MarcelAlyna – Elta
08 iulie 2020
Bucuresti

  

Regeneza

Din nou se joaca superba noastra planeta si gazda cu luminariile, cum se numesc Soarele si Luna si incing o hora a veseliei de Solstitiu de vara.
De data aceasta Luna se plaseaza partial intre Geea si Soare, face o mica umbra pamantului pe care o denumim Luna Noua.
Fiind o eclipsa inelara si partiala de Soare putem sa spunem ca se deschide magazinul universal de bijuterii, cu inele, lantisoare si podoabe.
Pe fasia zonei in care ne aflam Ascendentul este in Leu si conjunctia Soare – Luna se afla in casa a XI – a.
Aceasta este o casa specifica Varsatorului, constelatia in dreptul careia se indreapta Punctul Vernal si al carui mers marcheaza Epoca Varsatorului.
Iar in Epoca Varsatorului se deschid Lacasurile Leului, in Leu isi are Domiciliul Soarele, spiritualitatea si Adevarul.
Este inca o piedica data la o parte de Lumina Adevarului manifestata si astrologic ca sa vedem cum sa pasim pe cararea ce duce spre realitatea din noi.
Tot vorbim despre eclipse si sori, planete si sateliti, dar sa vedem pe ce fond se manifesta ele, iar fondul e reprezentat de constelatii.
Luna Noua se realizeaza in dreptul constelatiei Cancerului, Soarele intra in miscarea sa anuala tot in dreptul aceleiasi constelatii.
Cum ar face gospodarul neatent care se uita in departare spre padure, uitand de cainele sau din batatura, asa ca ne reamintim si de Mercur.
El, prin vibratia sa, poate fi denumit “raspandacul” sistemului nostru solar, postasul care bate la usa sau baiatul care vindea ziare pe strada, cum se petrecea odata.
Functia sa este importanta, mai ales ca e la randul lui in miscarea sa jurnalistica in dreptul constelatiei Cancerului.
Comunicarea devine ceva mai patetica si mai emotionala, insa ce e important e faptul ca de niste zile se afla in miscare retrograda de pe 18 iunie pana pe 12 iulie.
Pentru semenii nostri de pe aceasta planeta este o ocazie de remediere a reactiilor starnite pe un fond impulsiv, emotional, care intuneca intelegerea si judecata limpede.
E posibilitatea de autocorectie a tendintelor care lasa impulsivitatea emotiva sa decida in locul nostru.
Amintirile devin experiente care sunt intelese in prezent si folosite ca atare!
Pentru o asemenea intelegere e necesara recunoasterea, iar partea de care multi fug cand aud de recunoastere e reprezentata de sinceritate.
La randul ei sinceritatea trebuie asumata, greselile recunoscute si dupa recunoastere urmeaza refacerea.
Actul refacerii unui lucru petrecut anterior nu mai poate fi intors, insa vibratia sa poate fi armonizata prin a fi mai constient in prezent si a nu mai face la fel.
Cum suntem sub Lumina constelatiei Cancerului, constelatie ce este formata din galaxii, stele mai mici sau mai mari, din entitati ceresti inca nevizibile, e cazul sa ii dedicam un pic de atentie.
Cancerul e cel care genereaza, care face sa creasca, e semn de Apa si multe elemente se petrec acum in semnul acesta de Apa – Solstitiu, Mercur retrograd, Soarele intrat in dreptul sau, inclusiv Luna Noua.
Multa Apa, cata frunza si iarba, de altfel este si motivul pentru care creste atat frunza cat si iarba.
Dupa cum spuneam, in aceasta zodie se determina geneza, generarea, e semnul Mamei Universale, al maternitatii, cresc toate si se umple gradina vietii.
In partea cealalta a zodiacului e Kaprikornul care e nevoit sa discearna, sa mai ia din ele pentru dezvoltarea armonioasa a tuturor.
Simbolul lui Saturn e reprezentat de un baiat de gasca care duce o coasa, cu siguranta ca este familiar din folclor.
Dar nu e baiat rau, insa e coplesit de atata generozitate a generarii, se poate spune ca e complementar Cancerului si il obliga pe acesta sa fie organizat.
In corpul nostru fizic se petrece exact acelasi lucru, fluxul vietii e cel al generarii, dar daca facem atatea eforturi sa degeneram, doar despre regenerare se vorbeste.
In masura in care folosim energia vietii spre constructie intr-o doza mai mare si mai putin in demolare, regenerarea care se manifesta prin noi are un procentaj mai mic.
Restul se duce spre generare, spre construire, nu spre reconstruire ca dupa un razboi, asa cum arata viata unui cetatean la ora aceasta.
Nu vorbim despre pretentia sfinteniei, insa ea vine la pachet cu a incerca sa darami mai putin din fiinta ta ca sa fie alocate resursele energetice spre dezvoltare si mai putine spre regenerare.
Daca tot suntem intr-o construire permanenta putem sa ne ducem imaginatia creatoare spre evolutie si sa dirijam energia spre eliberarea inefabilului din noi.
Luna isi are Domiciliul in Cancer si reprezinta geneza, judecand dupa obiceiurile precrestine cum ar fi Sanzienele si mai sunt multe similare in alte zone.
Ceea ce crestinii au numit ziua Maicii Domnului nu are nici o legatura cu data de 15 august, batuta in cuie de comunismul religios.
Momentul vibrational al Principiului Feminin e Solstitiul de vara si mai putin date decise istorico-politic.
Cele doua Solstitii sunt gestionate de Cancer si Kaprikorn, ambele semne Feminine, ele sunt capabile sa gestioneze cea mai lunga zi a anului si cea mai scurta noapte, cum e vara, respectiv cea mai lunga noapte si cea mai scurta zi, cum e iarna.
Sunt extreme pe care energia Yin le armonizeaza, pe cand la equinoxuri – de primavara si de toamna, energia Yang are la dispozitie egalitatea dintre zi si noapte.
Primavara incepe cu semnul Berbecului si toamna cu cel al Balantei, ambele semne de energie Yang, Masculine.
Ca sa nu mai spunem ca toate patru sunt Cardinale, iau decizii radicale in functie de consecinte si de fapte, de experienta ce reprezinta autoritatea decizionala.
O axa feminina si una masculina care dirijeaza intr-un dans cosmic energiile societatii formate din OM ne ofera o imagine a realitatii noastre.
Simbolurile astrale ne spun ca suntem formati din cele doua energii emise de Gratia Universala, Yin si Yang, realizand o Constiinta care s-a nascut pe sine intr-un corp.
Corpul e Templul Domnului in care se simte ca acasa si se exprima prin libertatea absolutului autoeliberat de dogme si idei preconcepute.
Suntem mai mult decat credem si acesta este lucrul care ne si incurca, din cand in cand, daca credem in ce nu trebuie.
Aici, jos, suntem tot cei de Sus!

MarcelAlyna – Elta
24 iunie 2020
Bucuresti

Ritmul punctualitatii

 

Cum s-ar spune, in ciuda titlului, incepem cu o observatie pe care abia acum o constientizam, e vorba despre o ciocanitoare.
Exact, aceasta pasare simpatica si utila ecosistemului, apreciata de cei care au livezi si de locuitorii padurilor de foioase.
In jurul parculetului din spatele blocului si printre copacii parcati pe strada si prin curtile oamenilor de cativa ani se aude sunetul unei ciocanitori.
Are tonus si un ritm de 18 sau 22 de lovituri pe secunda, un adevarat picamer natural.
Fortele “g” pe are le dezvolta sunt de ordinul 1.200 g si decelereaza in clipa in care atinge scoarta copacului, ca sa nu se izbeasca cu aceeasi forta.
Prin comparatie, o fiinta umana nu prea scapa fara probleme neurologice la 300 g, g insemnand acceleratia gravitationala fireasca de 9,8 m/s.
La cat de mic e capsorul ei se izbeste cu ciocul des si insistent in scoarta copacilor dupa diverse forme de viata ce traiesc in interiorul lor.
Are si un creieras mic ce e zguduit destul de bine in timpul acestor activitati, dar natura a inzestrat-o cu niste amortizoare antisoc ca sa isi tina neuronii la locul lor.
Dupa ce da cu capul in scoarta copacului isi mai ia si zborul si nu intra in picaj sau face tot felul de figuri aeriene, are capul limpede.
Putem sa ne imaginam o fiinta umana care sa incerce sa dea din cap in acelasi ritm, fara sa loveasca ceva fiindca nu are cioc, dupa care sa incerce sa mearga drept pe strada.
Sunetul ei poate fi luat ca un indemn, ciocane si ti se va deschide!
Mai putem parafraza prin ciocane unde nu trebuie si te ia ameteala!
Faptul ca are ritm aduce aminte de Legile Kybalion si una dintre acestea chiar la Ritm se refera, a treia Lege.
Hermes Trismegistul le pune intr-o forma ceva mai clara pe aceste 7 Legi Universale intr-o perioada de timp disputata de diversi istorici.
Unii spun ca este contemporan cu Moise, altii ca mai devreme si altii ca nu ar fi existat niciodata, dar Legile Universale sunt prezente si acum in viata noastra.
Conteaza mai putin cine si cand, e esential ceea ce este si faptul ca exista constant si permanent.
Iar una dintre aceste constante este ritmul pe care il regasim in viata noastra chiar daca nu suntem constienti de el.
Mai mereu mancam cate ceva la anumite momente ale zilei, e un ritm pe care il respectam si incercam sa diversificam, sa nu mancam monoton si nici morocanos.
In perioada de “paranghelie mondiala” cand se sta mult pe acasa cam dispare sensul zilelor saptamanii.
De o perioada a inceput sa se spuna ca din nou e weekend sau e inceput de saptamana.
Si starea aceasta reprezinta o plafonare mentala fiindca se intra intr-un mecanicism al gandirii, un fel de a deveni prizonierul unor zile si sa te crezi mai liber in unele decat in altele.
Mentalul e cel care trebuie eliberat de idei ce duc la dependente, cum este ritmul saptamanii in care fiecare zi e o invatatura, nu una e libera si alta nu.
Ritmicitatea la care ne referim e ca un exercitiu prin care ne perfectionam si aici vedem exemplele evidente la sportivi si artisti.
Stilul ciocanitului ei suna ca o aducere aminte a Legii Ritmului pe care o putem gasi peste tot in Univers.
Exersarea duce spre performanta si performanta aceasta vine firesc pe ritmul in care se desfasoara antrenamentul, nu e o minune.
Minunile din viata sunt ceva mai profunde si aici nu conteaza daca vorbim despre performante sportive, artistice sau intelectuale, toti suntem atletii existentei noastre si artistii designului existentei pe care o traim.
Punctualitatea se antreneaza in permanenta, iar ea incepe de la respectarea promisiunilor pe care ti le faci tie insuti.
Sa mergi pe drumul pe care ti-l propui, sa incepi sa iti corectezi unele obiceiuri care nu iti plac, sa fii pe drumul respectarii propriilor promisiuni.
Asa incepe sa se petreaca minunea punctualitatii in viata fiecaruia si asa esti mereu la locul potrivit pentru a face ceea ce trebuie.
E nevoie de deschidere catre ceea ce ne propunem sa facem si sa nu sarim la rezultate spectaculoase cand abia ne reglam mersul.
Ritmul este cel care construieste punctualitatea, faptul ca mereu vrei sa fii mai atent cu tine si cu cei din jur, sa pasesti mai mult spre o existenta civilizata si sa lasi remanentele in urma.
De multe ori se intelege ca punctualitatea e ceva mecanic, autobuzul sa vina la si 12 minute, programul incepe la 9 fix, se termina cand vrea seful si alte elemente similare.
Mecanicismul in sociologie deformeaza societatea si cel mai bun exemplu il reprezinta comunismul, dar si capitalismul.
Ambele au incercat sa modifice trairea umana si sa-l transforme pe Om intr-o piesa a unui angrenaj social.
In vremurile prezente se modifica intreg angrenajul social si Omul are ocazia sa se mai trezeasca ca sa isi gaseasca locul cu adevarat.
Fiecare metoda e folositoare intr-un domeniu si e bine sa stii in care ca sa nu se amestece borcanelele.
In tehnologie dispozitivele trebuie sa functioneze bine si mecanic, ritmic, o biela manivela, un surub sa stea bine, pistonul motorului sa aiba aceeasi cursa si sa dezvolte aceeasi presiune.
Energia electrica sa fie adaptata la voltajul, amperajul si frecventa potrivita aparatelor care o folosesc.
In tehnologie vedem ritmicitatea aproape identica a actiunilor, dar in sociologie ritmul implica punctualitate.
Tendinta de retragere in mecanicism e determinata de lipsa de siguranta generata de oscilatia interioara care se transforma in indoiala.
Indoiala se declanseaza cu o prima oscilatie, dupa care intreg esafodajul mental intra in balans.
La randul ei indoiala se manifesta ca o credinta inversata, ies mereu rezultatele pe care nu le dorim si ne apucam de practicarea fatalismului.
Asa mecanicismul ofera iluzia unei sigurante, insa la un moment dat si siguranta aceasta sare.
Sare, fara piper, ca sa ne protejeze de exagerarile pe care le declansam cu buna, dar gresita credinta in dinamica noastra.
Ca sa continuam ideea, punctualitatea se obtine prin exercitiu, prin ritmicitate, dar aceasta nu este o miscare identica, e mereu originala.
Originalitatea reprezinta ingredientul care se amesteca cu ritmicitatea si de aici rezulta punctualitatea.
Si planetele au ritmurile lor, dar nu trec niciodata prin acelasi loc si aparent aceeasi influenta care a mai avut loc o data e traita altfel.
Asa se descopera prezentul in care locuim cu totii si de unde decurg toate posibilitatile, unde exista toate resursele.
In clipa in care te mai trezesti in prezent si ii vezi pe ceilalti, iti dai seama ca nu toti sunt cu tine, traiesc defazat intr-un trecut disparut sau intr-un viitor care nu vine.
Ca atunci cand ne scufundam sub apa cu niste prieteni si cand iesim cu totii vedem ca unii inca nu deschid ochii, se cred sub apa in continuare, nu vor sa fie constienti de situatia prezenta.
Totul se construieste din aproape in aproape, prin ritmicitate sincera, in sensul de a copia ritmul nostru si mai putin pe al altora.
Asa suntem punctuali la intalnirea cu noi insine, iar punctualitatea, fie ca e vorba de intalnirea intre doua persoane sau cu tine insuti, e semn de respect si consideratie.
Respectam ceea ce reprezentam si asa recunoastem acelasi suflet al Spiritului Universal in toti ceilalti.
Se aude un ciocanit ritmic, e amica Woody care spune ca pot sa schimb cadenta, dar sa nu modific sensul!
E felul si forma ei de comunicare prin care atrage atentia ca se bucura fiindca, in sfarsit, ne prindem de ceea ce incearca sa transmita dintotdeauna.

 

MarcelAlyna – Elta
17 iunie 2020
Bucuresti

 

 

Masa critica

Pentru o perioada scurta suntem plasati aproape intre Soare si Luna in fenomenul de Luna Plina cu eclipsa.
Ne aflam cu aceasta nava spatiala minunata numita Geea intre satelitul ei, sa ii spunem natural, si steaua centrala a sistemului solar din care facem parte.
Noi, toti locuitorii ei, formam echipajul acestei nave si suntem camarazi de planeta navigand si evoluand impreuna intr-o miscare bine calculata de inteligenta universala.
Putem sa spunem ca din nou principiile Yin –Yang sunt ceva mai distincte si avem ocazia sa ne vedem mai bine.
Vibratia lunara dirijeaza zona emotionala si psihica, iar ca parte materiala si palpabila circulatia fluidelor din corpul uman.
La Luna Plina se separa apele, avem activat un fel de Moise interior care separa nu Marea Rosie, ci lichidele utile de cele inutile.
Un reglaj care se manifesta la nivel hormonal si lymphatic, sanguin si umoral, in sensul de umori, nu de umor.
Desi poate sa fie privita situatia si intr-un mod umoristic!
Fiecare cu micul lui Moise interior care umbla la robinetii centralei fiziologice si in felul acesta avem impresia ca se intampla o minune.
Minunile nu se intampla si Moise nu era instalator ca sa scoata doar dopul de la mare sa treaca ai lui dupa care sa il puna la loc si sa dea drumul la apa.
Cel putin pentru egipteni sa fi potrivit bine apa calda cu apa rece!
Ne realizam elementele care sunt mai constructive, care au viitor, ca sa spunem asa si cele la care putem renunta fara probleme fiindca si-au facut datoria, nu isi mai au rostul.
Intentionat nu am folosit expresii ce se refera la bine sau rau, pozitiv sau negativ, fiindca aceste lucruri sunt vremelnice.
Binele de acum poate sa devina raul din viitor si invers, este cazul sa invatam cand sa renuntam ca sa putem imbratisa ceea ce este potrivit pentru prezent.
Daca tot facem referiri la felul in care ne parcam pentru o perioada nava planetara intre Soare si Luna putem sa vedem ce se mai petrece in vibratiile subtile, fara sa accentuam termenul astrologie.
Astrologia e un limbaj, o decriptare, un sir de simboluri care ne arata traseul, insa felul in care decidem sa il urmam tine de spiritualitatea pe care o descoperim in noi.
Energia decadei Smochinului intra pe rol pentru urmatoarele zece zile si sfera psihica se mobilizeaza in adaptare si perceptie.
Fiind a treia decada a unui semn mobil e receptiv la multe informatii si incearca, nu sa le inteleaga, cat sa se adapteze.
Si adaptarea poate fi o metoda ca sa ai ragazul sa intelegi!
Grecescul psyche de unde provine psihicul integreaza un intreg complex comportamental legat de ce intelegi si cum te manifesti in societate si ce simti.
Limba romana mai are un cuvant apropiat si anume pisica, probabil de aici expresia cand il mai apuca pe unul, “ce, ai pisici pe creier?” sau “i-a aratat pisica”, adica il emotioneaza in sensul de sperietura.
Fireste analogia cu pisica e doar o speculatie, dar poate sa sune si logic!
Nu ne departam prea mult de la creier era sa spun, de la intelect si gandire, fiindca il vedem pe Mercur in dreptul constelatiei Cancerului.
Vorba cantecului cu amintirile, multi isi vor aduce aminte de lucruri pe care credeau ca le-au uitat de mult.
Unele vor fi din scoala sau din ce au invatat, altele din familie, mai ales, sau din ce cred ei ca este important pentru confortul lor sufletesc.
E posibil sa ne intalnim cu multi “destepti” peste noapte in perioada aceasta de douazeci de zile, cate au mai ramas din sederea lui in acest semn de apa, insa putem fi linistiti fiindca trece.
Sunt importante energiile determinate de planetele considerate usoare si mici fiindca ele au influenta cea mai directa la nivel comportamental.
Cu celelalte vorbim despre alta liga, influentele sunt la nivel mai profund si se pot percepe cu rabdare in zeci de ani.
Ceea ce ne intereseaza mai mereu e ce putem face, indiferent de aceste proiectii sau viziuni pe termene mai lungi sau mai scurte, noi suntem in prezent.
Fireste, in masura in care ne dam voie sa fim in acest prezent, altfel realizam ca ceva pare sa nu fie in regula, insa atunci cand suntem deranjati.
Daca nu suntem, lucrurile sunt minunate, merg bine, asa cum canta orchestra fericita de pe Titanic chiar si cu cateva minute inainte de intalnirea racoroasa.
Putem spune ca exista lucruri care nu ne convin in general si in particular, iar in masura in care gestionam particularul, generalul apare ca o reflectare.
In primul rand ca el e general si tu esti un simplu soldat, fata de evenimentele care se petrec acum si in al doilea rand te sugestionezi ca esti mic si neputincios.
Cu o urma de regret iti spui ca daca am fi mai multi, poate altfel s-ar auzi vocea noastra!
Corurile sunt minunate, insa nu retii numele niciunuia, nu isi asuma nimeni solitudinea de a fi solist.
Solistul e singur in aparenta, dar are in interior o lume plina de bogatii si populata de fiinte care colaboreaza cu el si il povatuiesc.
Folosim termeni mai arhaici fiindca e Mercur in Cancer, ce simplu e sa te justifici!
Mai multi suntem cei care dorim o lume mai curata si mai asanata moral, fizic, mai limpede si mai ecologica, mai verde la minte si constiinta condusa de oameni demni si integri, e visul multor oameni de buna credinta, sinceri si onesti.
Iar acesti oameni asteapta formarea unei mase critice prin care sa se uneasca vocile intr-un cor si energiile intr-una singura ca sa se poate realiza aceasta lume minunata pe care ne-o dorim.
Masa critica mai e utilizata in industria explozibililor, aici gasim un detonator care declanseaza reactia in lant ce nu mai poate fi controlata si se organizeaza intr-o explozie.
Masa e un termen care duce ca rezonanta spre cantitate, spre ceva formal si material, asa ca daca ne uitam dupa aceasta masa prea mult e mai bine sa stam pe scaun, fiindca avem de asteptat.
Transformarea incepe cand unui om ii vine o idee fiind preocupat de o chestiune, dupa care mai starneste in cei aflati in rezonanta aceeasi preocupare.
In scurt timp campul mental creat este destul de puternic ca sa intre in rezonanta cu majoritatea membrilor comunitatii sau societatii respective.
Micul grup initial reprezinta masa critica ce genereaza reactia in lant a raspandirii unei energii vibrante.
Asa cum se petrece in experimentul celor o suta de maimute care incep sa spele cartofii pe care ii primeau.
Experiment petrecut pe una din insulele japoneze unde o maimuta mica spala primul cartof si o invata si pe mama sa.
Treptat toate maimutele spala cartofii si campul mental creat este asa de puternic incat si maimutele de pe celelalte insule fac acelasi lucru.
A fost creata masa critica necesara pentru reactia in lant!
Felul acesta de masa critica care modifica lumea sociala in care traim este un efect al ceva ce nu trebuie nici asteptat si nici cautat.
Masa critica e o prelungire a felului in care lucram cu noi in lumea noastra interioara, doar efectul e cantitativ, e cel care se manifesta, e drept, insa nu e un tel.
Nu masa critica trebuie cautata ci gasita Lumina interioara, esenta din care se construieste, ca efect, o masa critica, un detonator social urmat de artificiile sarbatorii firescului.
Lumea este asa cum este, cu teroristi, cu virusi, cu oameni corupti in functii publice si de influenta, fiindca exista si in interior o doza de coruptie, e si acolo un terorist, e si acolo un virus ca pretext sa iti fie teama.
Lumea se schimba dupa onestitatea lucrului cu propria fiinta, o data ce faci pace cu tine lumea, mare vazuta prin ochi mici, devine mai pasnica.
Dificil de crezut, asa-i? Ei bine, tocmai aici e chestiunea care trebuie lucrata, perfectionata, si rezolvata!
E motivul pentru care societatea, cauzata de tine, a acceptat asa de usor ideea de distantare sociala, nu ca sa stea departe unul de altul, ci sa aiba pretext individul sa nu se apropie de el.
Isus a fost un Invatator fara legiuni in spate si cei doisprezece desculti au cucerit un imperiu milenar.
Nu si-au dorit o religie, dar astazi aproape jumatate din populatie le urmeaza ideile, chiar asa mai deformate, cum au supravietuit.
Cucerirea s-a realizat prin Credinta in Iubirea Universala si prin forta vietii care curge in orice forma a existentei.
Fiecare dintre noi reprezentam esenta si spiritul a ceea ce numim masa critica si nu suntem o masa formala.
Asteptarea e doar o dulce amanare cu gust amar, dar poate acest gust sa duca, la randul lui, la trezire.
Suntem singurii capabili sa ne administram psihicamentele necesare ca sa facem uitate psihotoxinele adunate si acceptate.
Doar prin trezirea Ta exista masa critica evolutiva si generezi rezonanta prin care iti intalnesti fratii izvorati din aceeasi Lumina.

MarcelAlyna – Elta
10 iunie 2020
Bucuresti

Programarea convingerilor

Ne apropiem de solstitiul de vara, mai este un pic, dar natura incepe sa isi intre in rol si sa arate ce inseamna ploaia de vara.
Ea, natura, stie astronomie destul de bine si regleaza mereu tranzitele intre anotimpuri in asa fel incat sa te obisnuiesti cu ceea ce urmeaza sa se instaleze pentru cateva luni.
Ploaia isi izbeste picaturile de geam cu insistenta si ele se intind ca intr-o relaxare pe suprafata geamului, dupa drumul facut intre cer si pamant.
Geam, in cazul acesta!
E o adunare de nori plina de apa si electricitate, o combinatie care nu are ce cauta in tehnologia omului, fiindca unde e curent nu are ce cauta si apa.
Daca apare apa in combinatie cu electricitatea incep sa iasa scantei si cai scurte sau scurtcircuite, iar acest lucru nu duce la ceva constructiv.
Doar un generator electric bazat pe electroliza apei sau alta metoda impaca apa cu electricitatea si ne determina sa privim apa ca sursa de energie.
In cer lucrurile par sa se impace destul de bine, apa si electricitatea, chiar se si aud rezultatele acestei combinatii.
Aerul incepe sa vibreze fiind pus in miscare de energiile condensarii etherice din care rezulta apa si incarcatura electrica ce genereaza aceasta nastere a apei in atmosfera planetei, incepe sa se auda…
Popular ii spunem tunet, e maiestuos si reprezinta expresia clara a energiei universale care il propulseaza.
Nu e de mirare ca in perioade mai primitive ale societatii umane tunetul reprezinta glasul zeilor.
Vorbim despre apa, despre electricitate si despre sunet, dar mai apare un actor in piesa de teatru a naturii, lumina!
Din cand in cand o strafulgerare tresare printre norii intunecati si plini de apa, vant si tunete.
Dupa cum se poate ghici e vorba de fulger si asa cum arata natura in starea aceasta de ploaie de vara dinamica, vin vorbele lui Jules Verne purtate de vant, care descrie ceva asemanator prin personajul sau Robur, ce admira „forta armonioasa a naturii dezlantuite”.
Incep sa numar secundele de la un fulger la sunetul sau, ca joc, sa realizez la ce distanta a cazut fulgerul.
Sunt 320 de metri pe secunda parcursi de sunet dupa ce apare lumina si dupa 1, 2, 3, secunde, iata si tunetul!
Aproape la un kilometru, estimez si apare un nou fulger, aici se numara mai multe secunde, cam la 5 kilometri.
Joaca intre lumina si sunet dureaza ceva, cu apa care bate ritmic in geamuri si pe tabla pervazului, creeaza senzatia ca sunt dirijorul acestui spectacol de lumini si sunete.
E atitudinea prin care poti sa crezi ca incep sa se ia dupa felul in care gandesti, luminile fulgerelor si sunetele tunetelor, sunt parte din propria fiinta si pot decide ce se petrece.
Nu e vorba despre o deviere de personalitate, e o joaca in care daca nu intri cu seriozitate nu mai e joaca!
Doar numar secundele dintre o lumina si un sunet, nu sunt dirijorul acestei orchestre, imi zic cu seriozitate si urmaresc sirurile de apa, foste picaturi lipite de un geam.
Ce frumos aratau ca picaturi, o forma aerodinamica perfecta si acum sunt niste dare de apa, au ajuns pe o suprafata si au inceput sa se scurga facand cariera.
Si totusi, de unde stiu ca numar doar secundele dintre o lumina si un sunet?!
Cine mi-a spus ca sunt doar un observator al fenomenelor si de aici o victima a conjuncturilor, iar tot ce am de facut e sa ma adaptez altfel voi fi alungat?!
Cine ne spune ca nu avem incotro decat sa fim ascultatori si sa ne conformam in societate ca sa reusim in viata?!
Sa reusim ce?!
Ne spun aceste lucruri cei care si-au acceptat neputinta!
Ar fi niste raspunsuri, dar nu rezolvari, ele duc la locuri in cimitir la aleea principala sau unele sociale din partea primariei, insa cred ca nu mai conteaza pentru locatari!
Si totusi, de unde stim ceea ce stim, cine ne-a spus lucrurile pe care le credem si pe care le stim si de ce au asa de mare convingere incat nu le mai punem la indoiala, chiar daca nu ne convin?
Putem sa vedem de unde, de la niste oameni, cum ar fi parintii, bunicii, famila in general, de la scoala si ea e furnizor de raspunsuri, de la biserica, spune si ea ce poate din dogme si de la ceea ce invatam noi din viata cand deja suntem programati sa vedem doar un singur canal.
Iar acesta este canalul acceptarii si al ignorantei, e cel prin care nu mai invatam nimic ci ne afundam in ipocrizia pe care am luat-o ca adevar.
Convingerile sunt etape spre Credinta, nu reprezinta Credinta la propriu, dar pe convingeri ne construim ideologii si sisteme de valori in care incepem sa credem.
Credinta e fina si ne insoteste in fiecare clipa, reprezinta puterea inconstienta din noi si obisnuitul, comunul pe care nu il mai bagam in seama, dar tot de Credinta tine.
De exemplu stim cum ne cheama si daca auzim pe strada numele nostru strigat de cineva ne intoarcem sa vedem cine este, chiar daca realizam ca striga pe altcineva cu acelasi nume.
Stim unde locuim si nu avem nici un dubiu ca acolo e casa noastra, e o informatie instalata pana la nivelele cele mai profunde ale constiintei.
Daca am crede la fel de tare ca noi locuim intr-o vila cu piscina am intra cu normalitate, nu cu tupeu, acolo si am cere si o cafea majordomului.
Fiindca avem dubii cu privire la acest lucru nu facem asa!
Insa Isus a vorbit serios cand a spus ca daca ai Credinta cat un bob de mustar poti muta muntii din loc.
Ar fi fost interesant sa ramana scrieri cu glumele lui Isus, fiindca, in general, vorbea foarte serios, cred ca ar fi niste poante bune.
Convingerile sunt caramizile Credintei, convingerea o formezi si ea este constienta, se realizeaza prin experienta.
Cu o convingere mai negociezi, o mai testezi pana sa intre in zona inconstientului si sa se transforme in Credinta.
Experienta discutiei cu un fanatic religios, ateu sau de orice alta natura arata ca deja si-a asumat un set de valori si acolo s-a blocat cu ele.
Nu a fost mereu asa, insa s-a convins pe parcurs si a transformat aceste convingeri in Credinta.
O alta imagine legata de convingere si Credinta este faptul ca stii unde locuieste un prieten, de ani de zile.
E deja o Credinta, stii bine ca acolo locuieste si daca nu se muta din locul lui nu iti poate zdruncina nimeni Credinta.
Doar ca nu esti convins ca e acasa, asa ca trebuie sa il suni inainte sa il vizitezi, convingerea fiind constienta si Credinta reprezentand adevarul inconstient, cu mai mare valabilitate.
In momentul in care incepem sa realizam ca ne ducem pe o carare nepotrivita, e cazul sa ne verificam convingerile.
Cum este exemplul cu prietenul, stii unde locuieste dar trebuie sa verifici daca este si acasa.
Convingerile se pot verifica si face parte din sportul nostru existential sa ne certificam si sa ne verificam convingerile.
In felul acesta le putem mereu actualiza si in acest fel le putem reprograma ca sa corespunda prezentului.
Prezentul confirma constiinta si Credinta lucreaza in dinamica clipei!
Nu e vorba doar de situatia de acum, dar mereu e cazul sa ne verificam convingerile ca sa stim incotro sa ne orientam Credinta.
Convingerile sunt acele idei pe care le testam, ele sunt mai multe, Credinta e doar una si se refera la sensul universal.
Acum se incearca sa se umble la Credinta Omului de pe aceasta planeta prin instrumentul cel mai primitiv si mai la indemana, frica!
Nu vorbim de teama, e un insturment si mai pervers, e frica care se refera la pericolul imediat, insa acest imediat vine si trece.
Teama e o stare de frica constanta, ca nu ai cu ce sa platesti facturile, ratele, continuitatea existentei cotidiene.
O inducere a trairii sub o stare de tensiune constanta bazata pe faptul ca nu ne verificam informatiile, asa ca e cazul sa ne cercetam convingerile.
Frica face apel la instinctul bazic prin care se inoculeaza teama de moarte, securitatea fizica si de aici faci ce vrei cu peste 7 miliarde de oameni.
Convinge-i sa creada ca sunt in pericol si o sa vezi cat de obedienti devin si acest lucru il fac din interior, chiar ei intre ei sunt in stare sa se atace unii pe altii in numele unui sul de hartie igienica.
Starea de sanatate a populatiei dirijata de lacomia si primitivismul si ignoranta si infantilismul as putea spune, al profitorilor farma, e deplorabila.
In general vorbind, fara respectarea principiilor vietii, ucigandu-te lent ca sa te imbolnavesti si prin alimentatie, nu ai cum sa nu te indrepti spre miracolul pastilei si al vaccinului, fiindca nici mintea nu mai judeca corect.
Iar popa e prin zona, mai ales ca nici el nu se simte prea bine!
In momentul acesta asistam la o sansa de evolutie prin gluma numita virus show, sa intelegem ca putem sa ne informam si sa judecam cu propriile noastre inteligente.
Fara sa acced la teoriile conspiratiei, doar subliniez un aspect, conspiratia ignorantei este una care pare organizata fiindca prostul vorbeste la fel peste tot, dar cam atat.
Sa nu se bucure unii prea devreme fiindca nu laud primitivii oficiali din toata lumea si dau in conspirationisti, ma refer la ignoranta care e transpartinica, ca sa ii spunem asa.
Frica si prostia fac casa impreuna, era sa spun buna, dar nu e asa, de aici vedem cum ni se induc termeni si convingeri cu ritmicitate.
Pe unul din afisele de la saloanele de alimentatie naturala pe care Elta le tinea scria cam asa „ce boli are sanatatea dumneavostra?”.
Unii citeau si se minunau, reactionau si spuneau ca ei sunt sanatosi, ah, ca ii mai tine un ficat sau ca au ulcer si doua, trei proteze vasculare nu e o problema.
La fel si acum, in loc ca fiinta umana sa isi vada de starea ei de dinamica fiziologica, ca sa nu ii spunem sanatate, e bagata si mai tare in ceata.
Starea de sanatate e o dinamica continua, cu multi factori variabili si reprezinta un dans al existentei in forma biologica.
Acum se incearca convingerea populatiei cu un termen, asimptomatic, adica nu ai simptome, in acest fel sa se instaureze suspiciunea si lipsa de incredere intre oameni.
Cei care cad ca niste lasi mentali in toate plasele pe care viata in dinamica ei ii mai testeaza nu au decat sa se comporte ca niste inteligenti asimptomatici.
Suntem mai aproape de valorile spirituale decat am fost in alte forme de societate si avem si instrumentele necesare sa ne informam cat se poate de corect despre tot ce se petrece in jurul nostru.
Verificandu-ne ideile si informatiile avem controlul asupra convingerilor care incep sa se formeze in dinamica vietii noastre.
Le putem programa sa raspunda doar sensului evolutiv si in asemenea fel pleava se duce de unde a venit.
Valoarea e cea care ramane in sita atentiei noastre si pe ea ne construim discernamantul care filtreaza si decide.
Ploaia da semne de oprire si primele raze de soare incep sa iasa printre norii inca uzi scaldand cu o lumina aurie cerul si asfaltul.
Un curcubeu superb apare si incanta prin cele 7 culori ale sale, amintindu-ne ca nu sunt multe lucruri de respectat, cam 7 si acestea sunt Principii Universale!

MarcelAlyna – Elta
03 iunie 2020
Bucuresti

Informatia vie

Dintr-un punct de vedere putem sesiza ca viata unei idei nu este lipsita de provocari intr-o societate informationala.
Sa fii idee e destul de delicat si agitat, multi oameni au idei si le misca peste tot de la unul la altul.
Am putea asemana ideea cu o ciocanitoare energetica care bocane in mintile multora.
Ba mai au si tendinte de posesivitate, tot auzi pe unul sau altul ca spune am o idee, iar daca esti idee, trebuie mereu sa evadezi din mintile care spun ca te au pe tine sa nu devii idee fixa.
O idee adevarata trebuie sa aiba conditie energetica buna ca sa scape de unde se doreste posesia ei.
Expresia mai corecta suna cam asa „mi-a venit o idee” sau „mi-a trecut o idee” fiindca ideile sunt energii care se deplaseaza.
Iar cel care acceseaza mai multe idei pline de energie si vitalitate trebuie sa aiba la randul lui o conditie fizica buna si plina de vitalitate.
Putem sa ne referim la diferenta dintre o idee si o informatie, nu mereu inseamna acelasi lucru.
Ideea are ca punct de origine grecescul antic videos care inseamna imagine, a vizualiza, a vedea.
In partea cealalta a lumii, in China tot antica, se spunea ca o imagine face cat o mie de cuvinte.
Se poate verifica acest lucru in multe feluri, una este sa arati o fotografie cuiva si se lamureste, alta sa ii povestesti fotografia.
Dureaza destul de mult pana ii spui cu lux de amanunte ce e in poza respectiva si cu siguranta ca imaginea descrisa de tine nu seamana cu originalul despre care povestesti si se formeaza altceva in mintea ascultatorului.
Si el are imaginatia sa si isi creeaza propria imagine dupa informatiile furnizate de tine ce pot sa fie destul de diferite de poza.
La fel cand povestesti unei persoane despre alta, cel care asculta isi face o imagine a subiectului, incepe sa il stie pe cel despre care vorbesti, dar abia in clipa in care il vede il si cunoaste.
Si asa apare diferenta dintre a sti si a cunoaste, stiinta e teoretica, se compune din ce suntem informati, cunoasterea reprezinta practica, e construita din ce experimentam si e formata din videos.
In armata informatiile sunt considerate a patra arma, dupa fortele terestre, navale si aeriene.
Daca fortele terestre te pot impresiona cu un tanc puternic, cele navale cu un portavion masiv si cele aeriene cu un avion sofisticat, cele informationale iti pot arata cel mult un stick.
Iar acest lucru in cel mai fericit caz, daca nu cumva informatiile sunt in mintea celui care le transporta.
Iar de acele informatii depind multe lucruri, chiar si unde se misca tancul, portavionul si avionul.
Am dat acest exemplu mai spectaculos ca sa ne apropiem de importanta informatiilor din viata noastra cotidiana.
Aflam multe lucruri acum si nu toate ne vor binele, ca sa spunem asa, fiindca multe sunt informatii lesinate, letargice, copiate si transmise prin alunecare mai departe.
Informatia vie e cea care transmite viata si insufleteste, este cea care te ridica oferind solutii si mai putin cea care te vrea impotent si obedient.
Noi insine suntem niste idei ale Universului cu toate atributele sale, iar acest lucru inseamna ca avem acces la aceleasi calitati universal valabile.
O idee vine si pleaca, sunt cazuri in care daca nu o notezi undeva o simti fizic ca a plecat.
La randul nostru suntem energii intr-o dinamica constanta si mereu fluctuam frecventele noastre vibratorii pe o anumita plaja.
Baleierea aceasta ne permite sa intram in rezonanta cu energia unei idei in functie de unde ne poarta preocuparile noastre, ce frecvente vibrationale accesam.
Asa sunt cazurile celebre din istoria stiintei cand doi savanti care nu se cunosc si nu stiu unul de altul descopera acelasi lucru simultan.
In arta e mai amuzant, diversi artisti se acuza de plagiat desi au trait acelasi fenomen al revelatiei simultan.
Ideea nu are paternitate, e o existenta pe care o accesezi daca te preocupa, daca lucrezi si te antrenezi in directia respectiva, ca in sport.
Miscarea aceasta e ca respiratia, e o miscare energetica, ideea fiind o forma in care percepem energia.
Am putea sa spunem ca respiram mai multe idei decat volum de aer!
Viata e o idee si ne bucuram cu totii de ea, in sensul ca e o energie pe care o putem vizualiza in interiorul fiintei noastre.
Dupa rezonanta fiecaruia artistii vad opera de arta si urmeaza sa o execute, scriitorul isi vede scrierea pana sa o puna in litere, altii vad inventia pe care urmeaza sa o descopere, unii vad un sens pe care il urmeaza.
A vedea bine energiile universale sub forma de idei in locul in care te afli nu exclude liberul arbitru.
Este necesar si curajul de a-ti urma ideea, iar acest element intra in domeniul vizionarului, o idee ce are continuitate si sens e viziune.
E ca diferenta dintre poza si film!
Dupa cum o informatie sau o informare nu are efect daca nu exista si nivelele superioare numite inspiratie.
De la informatie la inspiratie e doar un pas ce apartine curajului!
Curajul promovat in istoria cunoscuta se refera la eroi de diverse tipuri si se soldeaza cu pagube, in general.
Adevaratul curaj nu se refera la acreditarile sau discreditarile pe care le poti obtine din exterior, ci la Credinta de a-ti urma viziunea prin fapte inspirate.
Asa informatia e vie fiindca vine prin filtrul interior, e cea care modeleaza exteriorul si trece dincolo de aparenta.
Din exterior nu vin informatii, vin confirmari, in-formatia se genereaza din lumea interioara.
Si vibratia e potrivita pentru a discuta despre informatie tinand cont de faptul ca Soarele a intrat in Gemeni, sediul lui Hermes cel care transporta stirile intre zei si a fost si Luna Noua cu Ascendentul in Sagetator pentru Zona Romaneasca.
Conjunctia Soare – Luna se afla in Gemeni, in comunicarea directa si fara ambalaje, in claritate si mai putin in ascunderi lase dupa cuvinte mesterite la adapostul breslelor profesionale.
Mercur se afla in Gemeni, in Domiciliul sau masculin si asa avem o imagine mai exacta despre ce inseamna comunicare si difuzare a informatiilor.
De altfel, semnul Gemenilor e reprezentat de doi gemeni, doua fiinte umane care ce sa faca o eternitate in acelasi semn, discuta!
Mai sunt semne astrologice cu doua fiinte simbolice in interior, cum sunt Pestii, insa nu se plange nimeni de cat de mult ciripesc pestii din acvariu, mai ales ca ei discuta mai mult prin bule.
Cum ar fi felul in care mecanicii auto iti povestesc despre ce probleme ai la masina si dau tot felul de termeni tehnici doar de ei stiuti, juristul iti spune lucruri in termenii sai ca sa crezi ca e destept, medicul te ameteste cu expresii prin care sa te faca sa crezi ca te vindeca.
Adevarul despre comunicare sta in claritate si sinceritate, iar informatia vie are nevoie de aceasta calitate limpede a sinceritatii.
Chiar daca spui un lucru gresit, dar il crezi, poti fi scuzat fiindca nu ai stiut, ai avut bune intentii insa ai fost informat gresit.
Daca persisti in dezinformare inseamna ca ai un interes si interesul cu cat e mai mercantil cu atat e mai josnic.
Existenta noastra se bazeaza pe o idee, inainte sa fim ne-a venit ideea sa existam si sa facem ceva cu existenta aceasta.
Oricine se roaga o face la o idee si crede mai mult in clipa in care isi vede ideea intrupata, infaptuita.
Si noi ne-am rugat sa fim ca sa confirmam legea vietii cu efectul ei secundar eternitatea, asa ca ne ramane doar gestul firesc de a fi unicitatea pe care o imaginam.

MarcelAlyna – Elta
27 mai 2020
Bucuresti

4.0

Din perspectiva prezenta avem acces la un retreat in masa, o retragere spre o proximitate pentru cei mai multi si o intoarcere la propria fiinta pentru mai putini.
Spunem mai putini, dar sunt din ce in ce mai multi cei care acum descopera ca exista si ca au acces la ei insisi, fara sa fie grabiti de inutilitatea agitatiei cotidiene.
Intoarcerea la circulatia mai libera din perioada aceasta e una care e apreciata, lucrurile simple de care Omul a fost privat sunt intelese mai bine.
Plimbarea prin parc si statul pe iarba fara sa fie doar iarba din curte sau din jurul blocului inseamna mai mult acum, fiindca e vorba de ridicarea stresului interdictiei.
Cand nu esti lasat sa faci ceva, indiferent de conditiile pe care le ai, pot fi palate si domenii, mintea incepe sa lucreze, sa se impotriveasca.
Dupa impotrivire urmeaza gasirea de solutii si de aici aplicarea lor; mintea se zbate in masura in care se raporteaza la exterior.
O relaxare a intregii societati sau un soi de retragere la meditare si mai putin la frustrare, la relaxare si nu la tensionare, o carantina a constiintei.
Carantina vine, ca termen, tot de la prietenii nostri latini si suna cam asa, quadraginta, iar acest lucru inseamna 40.
Grecii ii spuneau saranta si de aici se extrage si expresia serenitatii, o stare meditativa, mai apropiata de lumea interioara si de valorile esentiale.
In timp se mai transforma si apare termenul senilitate in sensul ca nu mai esti constient de ce este in jurul tau si traiesti in lumea ta.
Ideea de baza a carantinei sau quadraginta e 40, iar numerologia povesteste multe despre acest numar.
In astrologie Luna realizeaza un ciclu complet si inca jumatate de cerc zodiacal in 40 de zile, rezolva toate disfunctiile aferente semnelor zodiacale si mai trece o jumatate de tura sa se asigure ca sistemul functioneaza le parametrii universali.
Nu in ultimul rand, anul acesta e 2020 care in numerologie inseamna 4!
Atat in scrierile sfinte cat si in tehnicile medicale 40 reprezinta o cheie prin care se pot decripta caile evolutiei.
Isus a stat 40 de zile in desert, Moise a umblat 40 de ani cu poporul sau tot prin desert, postul Pastelui si al Craciunului e de 40 de zile, in ritualul trecerii dincolo se fac pomeni pana la 40 de zile, inainte de nastere fatul este luat in posesie la 4 luni… si exemplele pot continua!
Cum ar fi corabiile care veneau in porturile venetiene si genoveze pe la anii 1.300 si… din zone cu diverse maladii si erau obligate sa stea in carantina 40 de zile.
Daca totul era in regula puteau sa descarce si sa plece si marinarii de pe corabii, daca nu, erau trimisi in alta parte.
Matrix sau matricea e formata din stabilitatea celor 4 elemente, cadrul celor patru quadraturi, iar iesirea din Matrix se realizeaza cu rabdare si treptat, punandu-le la treaba, nu fixandu-le in blocaj.
Reprezinta iesirea din ideile preconcepute, din cutumele invatate de generatii, din evadarea din obisnuintele sociale si traditiile tradatoare.
Desertul nu apare intamplator in ceea ce spunem mai sus, vine in ideea de privatiune, de abtinere, retragere a poftelor si gandurilor in sinele propriu.
Intelegere, recunoastere si sublimare, spiritualizare si autoinaltare sunt actiunile si calitatile dezvoltate in acest fel.
In numerologie 0 e simbolul iluziei, al cantitatii, e ceea ce urmeaza dupa o calitate. Daca spui 1 castravete stii despre ce vorbesti, e un castravete, daca spui 100 de castraveti intelegi ca are aceeasi calitate de castravete, dar sunt mai multi.
Acum ne referim la calitatea lui 4 ce implica stabilitate, asezare practica a lucrurilor si a valorilor, e considerat numarul constructorului.
Constructorul reprezinta calitatea rabdarii din noi, de a dura o stabilitate a dinamicii, nu o stagnare, ci felul in care actionam in continuare pe o baza asezata.
4 se refera si la crucea ce reprezinta cele patru elemenete fundamentale, Pamant, Apa, Aer, Foc, regasite in metafizica si in zodiac.
Mai sunt reprezentate si cele 4 regnuri fizice: mineral, vegetal, animal si uman!
Toate aceste elemente lucreaza impreuna si mai au nevoie de cate o revizie din cand in cand pe care o denumim carantina, pentru a se intelege intre ele.
Elementul Pamant are corespondent in corpul fizic in materia cornoasa, unghii, in par, sistem osos, aspecte ce tin de mineralitatea din noi.
Apa e reprezentata de sistemul lymphatic, sanguin, secretii si diverse tipuri de umori cu rolul de a facilita functionarea ansamblului.
In legatura cu Aerul gasim toate zonele pline de gaze, ca sa le spunem asa, avem multe locuri goale in corp, goale in ideea ca sunt pline cu gaze de diferite tipuri.
Daca le-am umple pe toate cu hidrogen poate ca am incepe sa plutim usor si asa am vedea cine are capul mai gol fiindca se ridica mai repede.
Bioenergia si sistemul nervos plin de biocurenti sunt reprezentate de elementul Foc, e cel care face legaturile cu subtilul din noi si ne mai trazneste cate o idee.
Un ragaz prin care realizam ceva mai clar faptele noastre(Pamant), sentimentele noastre(Apa), gandurile zburdalnice(Aer) si idealurile(Foc).
Recunoscute ele incep sa lucreze in fiinta noastra in armonie si acest lucru se vede si la nivelul lumii interioare reflectandu-se in corpul fizic si in activitatile considerate exterioare.
Terapia postului de 40 de zile e cunoscuta si aplicata cu succes de multi ani, insa ca sa dai un asemenea restart e cazul sa te pregatesti inainte dar si pentru ce urmeaza dupa.
Dupa urmeaza continuitatea ta, folosesti reglajul universal, e mai bine, se vindeca anumite afectiuni, insa armonia corpului trebuie continuata prin cea a spiritului.
Asa cum sunt descrise aceste 4 elemenete de mai sus!
In plus ceea ce conteaza in imbinarea subtil – util e o accesare a esentei intr-un mod ritmic.
Exista o memorie reala fata de care memoria intelectuala e o gluma care si uita poanta, iar ea e memoria energetica!
Corpul fizic, emotional, mental si spiritual inregistreaza orice experienta realizata si in clipa in care o reiei dupa o perioada, el deruleaza filmul de unde te-ai oprit, nu ca si cum ai fi din nou la inceput.
De exemplu, daca faci o pauza alimentara 1 zi pe luna timp de 1 an de zile, in anul urmator energiile subtile vor sti ca esti la ziua 13.
Asezarea celor 4 elemente in interiorul nostru are o logica universala fiindca fiinta umana nu este creata de cooperativa cartonajul.
Aici nu ma refer la un post de 40 de zile ci la ideea de a fi constienti in masura in care ne dam voie la propria noastra evolutie.
Pentru Spirit gestul chiar conteaza si il aplica, in termeni spirituali nu gandeste cantitativ!
Odata ce sunt armonizate diverse aspecte fizice si reglate putem sa consideram ca sa fie exprimarea mai facila ca ne aflam la nivelul 4.0.
Cele 4 elemente sunt in armonie la nivel fizic si fiziologic, urmeaza stabilirea aspectului psihic.
Aici intervine mai mult decat o modificare fizica, vorbim despre autoeducatie, iar sanatate fara elucidare e ca soarecele fara branza, ca tot e anul Sobolanului.
De cate ori se realizeaza o intoarcere la tine insuti, realizata prin ceva fizic, o schimbare in alimentatie, o introspectie mai profunda, memoria aceasta energetica, spirituala, akashik-ul personal porneste de unde a ramas.
Daca inainte era 4.0, acum e 4.1, doar de dragul exemplificarii fiindca banuiesc ca spiritul nu foloseste vreo aplicatie.
Acest 4.0 reprezinta reglajul de baza, la nivel de iluzie, 4.1 incepe sa fie realizata unicitatea mentalismului, 4.2 corespondenta principiilor universale si asa mai departe.
In jocul acesta de litere si numere putem percepe ca nu ne pierdem niciodata si chiar daca consideram ca deviem de la noi destul de mult, reintoarcerea e mult mai rapida decat ratacirea.
Dealtfel multe recuperari fiziologice si psihice sunt mai spectaculoase prin recunoastere, iar recunoasterea e aducerea aminte a locului pe care il ocupi in Univers.
Chiar daca te-ai balacit la – 4 si ai picat de la 4.7 sa spunem, revenirea e mai rapida pana la locul de unde ai cazut sau te-ai aruncat, asa ar fi mai corect.
Nu e necesar acest post de 40 de zile care si copleseste prin durata daca te gandesti la el, poti sa iti acorzi un ragaz mai posibil pentru mintea ta.
O zi pe saptamana, de exemplu, sau trei, dupa care reiei cand vrei acest exercitiu, fiindca memoria energetica stie la ce nivel esti.
E ca la jocuri pe nivele, doar ca acesta e un joc al vietii si aici nu exista cadere, nici urcare, doar evolutie si constientizare.
Se intra fara concurs fiindca singurul competitor, daca ai chef de unul, esti chiar Tu!
Nici macar nu ne referim la o tehnica anume acum ci la o capacitate mult mai generoasa a vietii prin care fiecare are acces la propria sa evolutie si existenta de unde se afla.
Adapteaza la lumea particulara elemente universale si ele incep sa fie folosite si sa lucreze intr-un mod original.
Un supermancator de carne poate sa isi dedice o zi pe luna sa consume doar mancare vegana.
Pentru el ar fi un pas, iar de aici incepe mersul, de la un pas!
Reglarea elementelor din noi poate fi realizata intr-un mod constant si ritmic, ca un mod de viata.
Asa traiesti intr-o dinamica din aproape in aproape fara sa fie necesare „revizii tehnice” radicale, doar mici ajustari din mers din cand in cand.
Din mers fiindca mergem, corectiile apar in dinamica si mai putin in speculatii, se creeaza prin bunul simt de a ne recunoaste si folosi posibilitatile.
Reglarea celor 4 elemente, quadraginta, e un mod de viata, se realizeaza inerent si pe loc, dar daca mai e necesara si o caranti(h)na, atunci poate fi un carnaval al recapitularii si regenerarii!

MarcelAlyna – Elta
20 mai 2020
Bucuresti

Astrele inconjuratoare

De multi ani oamenii si poetii admira Luna Plina, un reflector cosmic care lumineaza noptile de vara, de iarna, toamna sau primavara, oglindindu-se in orice apa aparuta in calea luminii sale.
Departe de a dori sa se inteleaga ca poetii sunt o specie aparte decat oamenii, doar ca ei sunt ceva mai sensibili la a pune in versuri ceea ce vad.
Fenomenul de Luna Plina este mult reprezentat in arta, de exemplu in cinematografie multe actiuni petrecute noaptea nu au farmec daca nu e si o luna plina pe cer.
Se petrec evenimente in lumea animala mai spectaculoase, broastele oracaie artistic si mai cu forta, vulpile vad mai bine unde sunt gainile, lupii urla la luna fiindca au si ei la ce, iar bufnitele… ei bine, bufniteaza!
Iesind din padure, fenomenul de Luna Plina care a fost pe 7 mai 2020 este unul ce rescrie ritmic energiile pe planeta noastra.
Sunt doi actori majori in piesa aceasta numita Luna Plina, unul e Soarele si celalalt Luna, care nu isi schimba forma, nu e mai plina decat de goala a fost de obicei.
Opozitia Soare – Luna se intinde pe axa Taur – Scorpion, axa despre care am mai discutat, dar acum o privim si din alt unghi.
Actorii principali, Soarele si Luna se mentin in toate episoadele, insa mai joaca pe post de invitati speciali cate doua zodii si doua case astrologice.
Energia solara, masculina, Yang, a genezei si a vointei creatoare se reflecta plenar prin Luna, care o moduleaza prin energia ei feminina si regeneratoare.
Ei sunt ca un cuplu care s-au cunoscut la Luna Noua cand energiile lor au fuzionat si acum incep sa conlucreze redescoperindu-se unul pe altul.
Luna e prezenta si prin saptamana aceasta guvernata de Luna cu energia subtila verde, si predispune la simtire, mai mult decat la intelegere.
De cate ori se petrece acest fenomen de Luna Plina energiile sunt distincte, sunt ceva mai clare si mai iluzoriu separate.
O aparenta anulare a controlului polaritatilor feminine si masculine din fiecare, de aceea se da impresia ca se scapa lucrurile de sub control, mai ales in lumea regnului animal.
Multi oameni au sentimentul ca se petrece ceva cu ei in perioada asta care dureaza cam trei zile ca influenta maxima.
De fapt ne vedem tendintele de vibratie joasa mai limpede si pe cele de vibratie inalta la fel, ce e bun in noi si ce nu este bun.
Nu e cazul sa luam decizii sau sa facem ceva deosebit in acest moment, doar sa continuam ce am decis anterior, e o stare a suspansului interior si o directie aleasa anterior de natura noastra, in regenerare si constructie.
Putem sa spunem ca e clipa in care seful de santier al existentei noastre spune sa facem o pauza ca sa vedem ce am realizat pana acum si care e calea de urmat in continuare.
Taurul si Scorpionul sunt cei doi amici aflati intr-un balansoar cosmic pe aceeasi axa si care au ceva de transmis.
Nu intram in analize sofisticate din care am ramane doar cu impresii, incercam o sintetizare a ceea ce reprezinta cele doua entitati astrale de care pomenim mai sus.
Verbul Taurului este a avea, asa ceva il defineste, reprezinta structura prin care apreciaza evolutia.
Al Scorpionului este a dori, dorinta reprezinta pentru energia scorpionica motorul actiunii.
Soarele se afla in „a avea” si Luna in „a dori”, Ego-ul vrea sa aiba si simtirea emotiva, sa simta dorinta.
Ascendentul Lunii Pline se afla in Fecioara, o energie care indeamna la datorie si la descoperirea maretiei in mic.
A avea nu are rost decat prin a fi, prin a te recunoaste pe tine ca fiinta responsabila si in starea aceasta a avea are si un sens, nu doar un scop prin ideea de posesivitate.
A dori se completeaza prin acompaniamentul dorintei cu datoria, degeaba doresti daca nu construiesti.
Orice are un sens in marele pas universal, Luna Plina ne mai da ragazul sa realizam daca suntem noi destul de responsabili pentru ceea ce ne dorim.
Unii vor doar avere, altii, se cred mai sofisticati, isi doresc putere, dupa cum se poate vedea cei cu averea inca au un nivel mai scazut de pretentii.
Probabil ca sunt nivele de constientizare, insa averea daca nu e inteleasa ca un instrument de evolutie mai mult incurca.
Cat despre putere, cea sociala la care se gandesc unii, cu un soi de autohedonism fiindca prin stiloul lor pot influenta vietile multora, ideea aceasta e la fel de inselatoare.
Nu exista o asemenea putere, doar iluzia influentei sociale ii imbata pe unii cu apa rece, macar sa ii trezeasca.
Singura Putere reala e cea recunoscuta la nivel universal si se numeste Iubire!
Spiritualitatea nu cauta sa influenteze pe nimeni, mai ales ca totul e Spirit si Iubirea e singura care e contagioasa.
Reprezinta forta care tine intr-o dinamica si o miscare coerenta tot universul, este muzica dupa care danseaza galaxiile.
Cum spuneam despre fenomenul de Luna Plina, el poate fi asemanat cu un soi de stop cadru, de respiro si luat de la capat.
Luat de la capat insa altfel, nu la fel fiindca e pacat de pauza, iar acum intreaga societate si-a creat o Luna Plina a ei indiferent unde e Luna.
Nu e si a planetei in sine, ea beneficiaza si se mai armonizeaza, se mai ajunge din urma, e doar a Omului care locuieste pe aceasta minunata planeta.
Ca un fel de anulare a majoritatii fortelor implicate in societatea umana, e momentul de restart, poate cu o lectie mai bine invatata, cu mai putine metehne.
Soarele e in casa a IX – a, in zona intelepciunii si a sintezei, in spiritualitate si intelepciune si din aceasta pozitie lumineaza subtil si util.
Luna isi are biroul in casa a III – a a comunicarii simple, dar nu simpliste, a difuzarii informatiei intr-un limbaj corect si accesibil.
Nu in ultimul rand un limbaj plin de incarcatura emotionala, de pasiune si dedicatie!
Se pare ca ne preocupam de ceea ce se petrece pe cer mai mult fiindca acum sunt asemenea evenimente.
Unul dintre ele e reprezentat de intrarea lui Mercur in Gemeni, in Domiciliul sau masculin.
Si asa suntem intr-o societate informationala, cu acest aspect gandirea, in general devine mai vioaie si mai zburdalnica.
Nu ca am fi avut mare incredere pana acum, dar e cazul sa nu fim prea atenti la mass media in perioada aceasta.
Capacitatile de a insela si de a minti, de a manipula mintile si ideile se simt la ele acasa.
Ceea ce mai poate oferi un Mercur in Gemeni e dezvoltarea unui filtru si posibilitatea de a deosebi adevarul de minciuna.
Marte intra in semnul Pestilor si actiunile pentru aproximativ o luna si ceva sunt un pic haotice.
Aparentul haos provine din faptul ca actiunile duplicitare si alunecoase reusesc, insa se scurg in zone care scapa si de sub controlul celor care le genereaza.
E pestele care aluneca in apa din mana pescarului fericit ca a prins ceva chiar cand se asteapta mai putin, el ramanand doar cu un zambet tamp.
Ceea ce functioneaza mai bine sunt activitatile si actiunile care cer intuitie si meditatie, un soi de mediumitate care se poate concretiza in fapte.
Un fel de nu stiu de ce am batut cuiul acela, dar am vazut ca e util!
Din 13 mai pana pe 25 iunie Venus intra in miscare retrograda in Gemeni si de aici putem sa spunem ca ori e samanta de scandal in cuplu, ori reevaluari si recunoasteri.
Iar aspectul nu se refera doar la relatia de cuplu ci si la asociati si parteneri in diverse activitati, sunt reparate multe tipuri de erori in comunicare aparute de-a lungul acestor relatii.
Recunoastere si improspatare sunt doua dintre activitatile ce dau roade cel mai bine in aceasta perioada.
Se pare ca de data aceasta ne ocupam mai mult de astrologie fiindca avem de ce, sunt aspecte importante care merita amintite.
In felul acesta incercam sa le sintetizam in asa fel incat sa fie cat mai lejer de constientizat, iar constiinta odata ce este informata stie sa puna in scena actiunea.
Vazand si aspectele discutate saptamana trecuta, in continuare valabile, si cele de acum, realizam o parte din armonia universala.
Energiile cosmice decriptate prin stiinta astrologiei sunt forte care predispun, iar aici un bun exemplu ar fi aerul.
El exista, predispune la respiratie, dar nu suntem mereu constienti de prezenta aerului, insa respiram mereu si corpul nostru nu are probleme.
Aerul e grosier ca vibratie fata de energiile universale dezvaluite prin limbajul astrologic, insa sunt cel putin la fel de necesare.
Culorile subtile modulate de astre intra in respiratia energetica a chakrelor, fiecare pe rezonanta sa, rosu la Muladhara, culoare martiana a dinamicii si a caldurii energizante.
Svadishtana e centrul energetic care rezoneaza cu vibratia solara, orange, Manipura cu galbenul venusian, Anahata cu verdele lunar, Vishuda albastru deschis, Ajna e indigo si armonia tuturor este reprezentata de Sahasrara care e energia alba.
Folosesc denumirile indiene fiindca sunt mai cunoscute, insa e vorba despre centri energetici care ne sustin si fac legatura intre subtilul si utilul din noi.
Pana la respiratia fiziologica, gazoasa si densa respiram energie universala prin „plamanii” energetici reprezentati de acesti centri.
Astrologia reprezinta trusa de scule pe care noi decidem cum o folosim, iar acest lucru este dat de liberul arbitru, insa daca ii cunoastem continutul si utilizarea putem determina actiuni mai eficiente.
Predispunerea asculta de ceea ce noi dispunem, de ceea ce decidem la fel cum masina asculta de comenzile noastre, insa un sofer care stie ce poate masina o foloseste mai eficient.
Indiferent de ceea ce decidem suntem una cu aceste forte spirituale si traim prin, cu si una cu ele, un motiv in plus sa mai constientizam o parte din predispozitii.
Aici nu exista idei preconcepute, diferente rasiale sau religioase, de gen sau nationalisme, suntem toti ca unul creati in baza unor principii fundamentale.
In afara de faptul ca avem necesitati similare mai avem si aceleasi posibilitati prin capacitatea de a cunoaste.
Cunoasterea ne este si mai utila pentru gestul simplu al recunoasterii, incepem cu faptele si continuam cu noi fiindca aici e sursa faptelor si adevarata continuitate.

MarcelAlyna – Elta
13 mai 2020
Bucuresti

Restaurarea valorilor

Momentul este unul dintre cele mai propice si mai optime pentru ideea de recunoastere si intelegere, comunicare si deslusire.
Saptamana lui Mercur genereaza o nuanta subtila violet, ziua e tot violet si culoarea decadei Plopului e orange.
Mai sunt patru zile de Plop si starea psihica generala e plina de asteptari si pregatita pentru a raspunde semnalelor care urmeaza sa vina in continuare.
Unul din motivele pentru care Plopul face parte din pesimistii zodiacului druidic e atitudinea de reciprocitate prin care actioneaza.
Daca ii zambesti, zambeste si el, daca te incrunti asa procedeaza si el, din lipsa de incredere in sine nu are curajul sa initieze ceva.
Starea psihica sociala e una de ranchiuna dospita, pe fondul evenimentelor generale e de inteles, dar sunt si aceste energii subtile care o contureza ceva mai bine.
Se petrec lucruri deosebite pe cer, macar aici daca pe pamant nu prea e activitate, cetateanul da mai putin din picioruse.
Nodurile lunare si-au schimbat axa, au trecut de la Nodul Nord in Cancer si Nodul Sud in Kaprikorn la Nodul Nord in Gemeni si Nodul Sud in Sagetator.
Parcurge aceste semne pana pe 18 ianuarie 2022 si schimba destul de bine felul in care se raporteaza activitatea extinsa a Omului denumita societate.
Axa nodurilor lunare sau axa dragonului reprezinta structurarea energiei prin care se manifesta civilizatia, ce lectii are de invatat si cu ce metehne vine din trecut.
Locul in care se afla Nodul Sud sau Coada Dragonului povesteste nu numai despre ce e de corectat, dar si de bagajul de experienta ce poate fi folosit.
Reprezinta reflexul de a reinvia traditii aferente semnului zodiacal in care se afla, de a rectifica greseli anterioare si de a le utiliza sub forma de cunostinte in abordarea Nodului Nord sau Capului Dragon.
Parca pare mai simplu folosind terminologia cap si coada, stii mai exact care e directia, mergi cu capul inainte nu cu coada.
Vreme de aproape doi ani am invatat lectia Capului Dragon in Cancer si cu Coada Dragonului in Kaprikorn.
Un Kaprikorn plin de planete in care Dragonul a dat bine din coada!
Ar fi minunat ca societatea sa nu iasa cu coada intre picioare dupa aceste lectii, sa invete ceva care sa o propulseze in evolutie.
In aceasta perioada de axa Cancer – Kaprikorn organizarea sociala, globala, statala, scena publica in general, se dorea sa fie mentinuta intr-o forma de inertie la schimbare.
Acumularile sociale ne intorc cu fata spre noi insine si ne indreapta spre Capul Dragon in Cancer, reevaluarea sentimentelor, relatiilor cu cei apropiati, se recontureaza ideile despre traditii si familie.
Se petrec transformari sociale care ne privesc pe toti si ajung pana in caminul fiecaruia, dispare ideea egoista ca ceva se intampla departe si nu ma priveste.
Dealtfel, prin globalizare aceasta idee e demult disparuta!
Invatam cum sa ne raportam la noi pe fondul transformarilor generale, stam mai mult cu propria constiinta, suntem in contact mai mult cu cei care formeaza familia biologica si cea spirituala, stam si in casa!
De acum pana in ianuarie 2022 lucrurile se schimba, directia energetica a civilizatiei intra intr-un alt nivel al jocului.
Coada Dragon in Sagetator aminteste umanitatii ca nu exista ingradiri, ca exista expasniune si dinamica la scara larga si vorba cuiva, singura limita e cerul.
Intre 13.10.2001 si 14.04.2003 a mai fost axa dragon in Gemeni – Sagetator, iar daca sitm sa invatam din ce s-a petrecut atunci putem gestiona mai bine ce este acum.
In partea finala a miscarii axei dragon in Cancer – Kaprikorn, pe 11.09.2001 au fost atentatele de la turnurile gemene din SUA.
Institutul care monitorizeaza frecventa Schumann a sesizat in ziua aceea o scadere brusca de la 7,83 Hz la 3.5 pentru scurt timp.
Suntem mai puternici decat stim, mai trebuie sa si credem!
Atat de mare a fost emotia creata de acel eveniment pe fondul axei dragon Cancer – Kaprikorn.
La scurt timp numai de lupta antiterorista se vorbea, insa intrand axa in zona Gemeni – Sagetator, Omul a inteles ca totul a fost un blat si au fost asasinati peste trei mii de oameni pentru asta.
De data aceasta scenariul e altul, nu mai sunt multi dintr-o lovitura, ni se livreaza victime gradual!
Acum se propun alte emotii, sub alte forme si alte jocuri, ca sa nu ne plictisim, doar ca deja ne prindem mai repede ca data trecuta.
Tot aceasta codita de dragon ne mai strecoara o soparla care ne sopteste si despre momentele in care ne placea sa facem diverse lucruri, dar fara sa ne asumam nici o responsabilitate.
Tezaurul oferit de Coada din Sagetator este dat de intelepciunea pe care Omul a reusit sa o adune si sa o sintetizeze.
Filozofii si studii intense si intinse pe milenii pot fi acum utilizate si date jos din turnul de cristal pentru a fi oferite pe strada.
Sunt destul de sofisticate si dificil de inteles pentru publicul larg aceste informatii, s-a tot spus de milenii, doar ca sa fie pastrate niste privilegii pentru unii.
De data aceasta, asa cum zburam noi cu lumea intreaga pe spatele Dragonului, privim spre Capul sau care este indreptat spre Gemeni.
Deloc intamplator sunt pe aceeasi axa, Gemenii si Sagetatorul, sofisticareala Sagetatorului e tradusa in termeni umani si usor de aplicat si inteles de Gemeni.
Lumea incepe sa comunice fiindca realizeaza si intelege aspectele cele mai profunde ale vietii intr-un limbaj usor de utilizat, asa cum ar fi trebuit de la inceput.
Unii acceseaza aceasta energie si o folosesc pentru barfa, turnatorii, cleveteli de tot felul, ar fi partea joasa a acestei calitati.
Ceea ce genereaza noua axa dragon pentru aproape doi ani e intelegerea adevarurilor care ne-au fost ascunse fie din interese obscure, fie din neglijenta si comoditatea noastra.
Interesele obscure ies la iveala ca fiind efecte ale primitivismului spiritual si acest comportament nu mai poate supravietui intr-o societate a Adevarului.
Cei care fac jocuri le realizeza mai sofisticat, insa uita ca intre timp si jucatorii sunt mai antrenati.
Invatam lucruri noi si mai performante despre invatamant si comunicare, mass-media se restructureaza chiar in clipa in care sunt citite aceste randuri, din temelii.
O noua media a inceput sa apara, mai limpede si clara, mai individualizata, nu e in curentul principal, insa poate fi gasita.
Informatia nu se mai ascunde sub cuvinte religioase, adevarul nu mai este acoperit de multe straturi de umplutura specializata ca sa nu fie descoperit.
Ceea ce se regleaza acum e discernamantul, care devine instrumentul principal ce separa graul de neghina.
Ca si cum nu ar fi indeajuns, dar e binevenit, Pluton intra in miscare retrograda din 25 aprilie pana pe 4 octombrie 2020.
E considerata planeta regenerarii profunde, nu stie de gluma, dealtfel, cand il apuca rasul intri in garda!
Dar nu toti, doar cei care au ce sa ascunda, intelegeri subterane, conspiratii, societati secrete, tot ceea ce nu e la vedere dar ne afecteaza viata si viziunea.
Fiind in Kaprikorn in miscare retrograda, timp de 5 luni asaneaza mentalul colectiv plin de subterane intunecate, elimina prin operatiuni chirurgicale tot ceea ce afecteaza evolutia si constientizarea.
Aviz amatorilor, fiindca amator trebuie sa fii daca te pui cu Pluton!
Majoritatea populatiei o sa simta un soi de eliberare ce vine din zona inconstientului, un fel de respiratie mai usoara, un semn ca acolo s-a armonizat ceva.
Odata cu aceasta operatiune ce are accente sociale puternice se elibereaza si o energie regeneratoare care acum isi poate face treaba asa cum trebuie, de la psihic la fiziologic.
Profunzimile sunt utile, cum e fundatia unei case care nu se vede, insa fiind bine realizata asigura stabilitatea restului casei.
Au fost situatii in care copii nascuti dupa 1990 s-au trezit la varste adulte, nu stiu daca erau si maturi, intrebandu-si parintii, dupa ce vedeau documentare din perioada comunista, cum au acceptat societatea aceea?!
Uimiti si intrigati, isi judecau parintii ca nu au luat atitudine si nu au facut nimic ca sa scape de dictatura!
Te uiti acum la ei cum isi pun singuri mascuta pe botic si manusi de plastic in maini, convinsi de propaganda planetara, o fac de buna voie.
Copii lor peste niste ani, dupa ce vor vedea documentare din zilele acestea ii vor intreba ce a fost in capul vostru de va comportati ca niste apucati!?
Vorba celor din grupul Divertis, „pentru prostie nu exista vaccin, de cate ori ati fost vaccinati in cap?”
E mai ispititor sa judeci si sa acuzi decat sa intelegi si sa comunici!
Se face curatenie in mentalul colectiv si fiecare dintre noi putem sa participam la aceasta asanare generala prin propria curatenie.
Intelegerea devine mai reala, nu mai este ascunsa in cuvinte sofisticate, medicinale, cum se poarta acum, iar dorinta de comunicare e forta care e descatusata cu bucurie din natura umana.
Informatia e parte din natura vietii, reprezinta instrumentul Spiritului, felul in care suntem desavarsiti si modul in care ne modulam energia.
La fel s-a petrecut si cu batul, unii il folosesc ca unealta, altii ca bata, automobilul ca mijloc de transport sau ca instrument de lupta.
Informatia acum e acea unealta care se vrea capusata si folosita ca mijloc de tortura sau de eliberare.
In energiile actuale a venit si vremea Adevarului, unde informatia e utilizata pentru apropierea dintre oameni si pentru constructia unei noi civilizatii.
Enegia universala este in noi, singura piedica care nu ne lasa sa o folosim e data de propria noastra lipsa de incredere.
Asa e mai diplomatic exprimat, de fapt e vorba de teama, iar aceasta se bazeaza pe acceptare si mai putin pe curajul de a-ti afirma identitatea.
Divinul din noi e tinut in carantina, il tinem la izolare si nu prin ordonate de urgenta, ci prin apetitul pentru acceptare.
Antidotul se numeste individualizare si este accesibil oricarui cetatean care vrea sa treaca la nivelul de Om.
Divinitatea e in interiorul fiecaruia si o putem atinge cu sufletul, iar cu imaginatia creatoare o exprimam!
Asa incepem un ciclu universal si astral prin care revenim asupra a ceea ce credem ca e just si moral, incepem sa reanalizam ce nu a functionat bine in viata noastra si de ce.
Incepe curatenia declansata de recunoasterea valorilor!

MarcelAlyna – ELTA
06 mai 2020
Bucuresti

Eu, instrumentul

E o parafrazare a unui titlu de roman celebru scris de Isaac Asimov, Eu, robotul, s-a facut si un film adaptat dupa cartea sa.
Robot vine din limba rusa – munca, cum ar fi tradus in romana, iar robotul e cel care amplifica fortele omului ca sa ii faca treaba mai bine si mai cantitativ.
Cand vrei sa desfaci un surub ai nevoie de o surubelnita care se fixeaza si amplifica miscarea pe care o exerciti.
Folosim vibratia Soarelui care trece prin dreptul constelatiei Taurului si incercam sa aruncam o privire la un alt sector din viata noastra, lumea materiala.
In filozofia mai ezoterica ce se refera si la astrologie se spune despre Taur ca se afunda pana in cele mai dense zone si straturi ale materiei, o foloseste si isi condenseaza vibratiile asa de mult incat intelege profunzimile sale.
Dupa care se ridica si este considerat cel mai spiritual semn al zodiacului fiindca a cunoscut materialitatea si energiile cele mai joase, putand sa se inalte deasupra lor.
Vorbind cu un amic Taur i-am spus ca cei care au scris asa ceva au dorit doar sa fie amabili cu Taurii, ca sa nu ii impunga!
Vis a vis de Taur e Scorpionul care incearca profunzimile psihicului si trairile interioare cele mai ascunse, Taurul pe cele materiale si la vederea palpabilului senzorial.
Este asa numita axa energetica, zonele corpului de care se ocupa aceasta axa fiind nasul, in partea Taurului si organele genitale in cea a Scorpionului.
Materia are legatura cu energia si felul in care ne raportam la materie determina si raspunsul ei, raspuns pe care il mai denumim consecinte.
Mai e o formulare generala legata de materie, ii mai spunem plan fizic, asta fiindca avem la dispozitie un corp cu niste organe de simt care pot percepe lumea inconjuratoare.
In terminologia folosita ca sa descriem planul fizic se regasesc cuvinte ca instrument, medicament, condiment, sentiment, atasament, antrenament si lista e deschisa.
Ce au in comun acesti termeni, particula „ment” de la finalul lor!
Ment vine de la mental, un element, si el cu „ment”, care nu este fizic, nu sunt organe specifice in corp unde putem localiza mentalul.
E mai bine asa fiindca nu se poate face transplant de mental!
Mentalul isi are originea, daca vrem sa ii spunem asa, in metafizic, in lumea cauzala si mai putin in cea de efect.
Putem lua fiecare termen in parte si sa scriem o lucrare despre el, cum ar fi atasament, fie ca e vorba de o persoana sau de un obiect, o casa sau o vaza cu valoare sentimentala, tot din lumea interioara porneste si tot de acolo poate fi controlat.
Suntem in saptamana Galbena a lui Venus si lucrul acesta ne pune la incercare imaginatia, fiindca ea e fundamentul armoniei.
Mercur este intrat in Taur si sta cam o luna, iar acest aspect favorizea efortul intelectual de durata, anduranta constructiilor de idei.
Ceea ce se urmareste in aceasta perioada sunt finalitatile practice, concrete, materiale ale acestor constructii, nu sunt avantajate cele filozofice.
Natura dialogului si a comunicarii intre oameni este bazata pe cunostinte dobandite anterior si care si-au verificat in timp valabilitatea.
Poate exista si o fixitate incapatanata a logicii pe care o credem buna, dar fara sa o supunem unor verificari constante.
Incapatanatii au dreptate in aceasta perioada, nu e indicat sa te pui cu ei!
Fiindca tot discutam despre lumea planului fizic, cel material si palpabil, cred ca e cazul sa intram un pic in dimensiunea unor legende, pe ele le atingem cu instrumentele interioare.
O legenda britanica pe care o stim multi, in general, e cea referitoare la Merlin, magul, e mai corect asa fiindca termenul de vrajitor e unul peiorativ.
Magul e cel care stapaneste arta controlului vibrational in propria fiinta si poate sa o exercite pentru a genera armonie in exterior.
Dupa o perioada, Merlin cere de la spiritele naturii un instrument care sa ii amplifice puterile, sa fie ceva mai eficient in stabilirea unei vieti mai bune pentru cei din jur.
E des reprezentata palaria conica specifica vrajitoarelor si vrajitorilor, mesajul ei fiind amplificarea energiei chakrei 7 din crestetul capului, Sahasrara.
Conul amplifica, insa daca ne uitam un pic in jur, cascheta aplatizeaza si ea e folosita in diverse tipuri de institutii.
Pana la urma trebuie sa ai si ce sa amplifici, asa ca o cascheta poate ca face un serviciu omului tinand “genialitatea” dedesubt.
Altfel spus, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere!
Crestinismul incepe sa se arata in arhipelagul britanic, dar acest lucru nu il deranjeaza pe Merlin, dimpotriva il vede ca pe un salt in gandirea spirituala a semenilor sai.
Mergand pe urmele legendei, cum statea pe malul unui lac de munte, la marginea padurii, ceturile dansand in jurul sau, Doamna Lacurilor apare si ii indeplineste dorinta.
Ii ofera pe Excalibur, o sabie pe care daca te lasa sa o tii in mana, ii simti sunetul vibrant si cum iti amplifica calitatile naturale, vibreaza impreuna cu tine.
Excalibur este plamadita din mineralele cele mai fine si incarcate cu o energie subtila deosebita, am spune azi personalizata, doar cel cu energiile potrivite o poate manui.
Putem sa spunem ca e vorba despre un amplificator al propriilor calitati, iar ce urmeaza este usor atipic pentru legendele locului.
Fiindca ele sunt pline de batalii si de eroi, insa nu e mentionat Merlin facand fapte de vitejie asa cum erau ei obisnuiti.
Ce se spune este ca si-a pus talentul in slujba celor pe care ii credea vrednici si inaintea unei batalii doar scoatea pe Excalibur, facea niste miscari cu ea emitand acel sunet subtil si batalia era castigata.
In marea majoritate a cazurilor fara sa fie nevoie de lupta, prin intelegere reciproca si dialog.
Dupa ce a considerat ca nu mai are ce face cu sabia o duce la Spiritul Muntilor si il roaga sa o tina pana cand cineva demn de ea o poate folosi.
Nimic nu e intamplator, a luat pe Excalibur de la Doaman Lacurilor, element de Apa, cand a simtit ca e necesar, o inapoiaza muntilor, element de Pamant, pentru un sens pragmatic, concret.
Realizeaza ca nu mai e nevoie de un amplificator exterior lui, un instrument, el devenind instrumentul!
Raspunsul muntelui e ca daca nu este nimeni demn va ramane acolo pentru vesnicie!
Este lasat sa o introduca in stanca si metalul din care a fost creata s-a unificat cu mineralele planetei mama, in asa fel incat sa raspunda doar la energia potrivita celui care ar dori sa o scoata de acolo.
Dupa niste ani vine cineva, se numeste Arthur, care doreste o lume mai buna si este lasat sa o ia cu el.
In scurt timp a creat Camelot, o zona in care oamenii au trait fara sa se certe cu vecinii, dimpotriva, aveau relatii de colaborare si buna prietenie cu ei.
Consiliul de conducere era format din 12 cavaleri si se intruneau la o masa rotunda, sabiile si le puneam pe masa cu varful spre centru.
Fiecare avea energia si vibratia ei, in centru se uneau toate aceste energii si pe acest fond discutau strategii de organizare si dezvoltare a comunitatii.
Lucrurile au mers bine pana cand armonia Yin-Yang a fost perturbata de Sir Lancelot si Lady Guinevere, sotia lui Arthur.
Daca tot erau impreuna puteau sa anunte si ei pe facebook, nu sa afle la un mod prea direct Arthur.
Manat de sentimente negative, Arthur nu a mai putut folosi Excalibur si Merlin a luat-o ca sa o duca inapoi la Doamna Lacurilor.
Ea a luat sabia si probabil ca este si acum, pe acolo, pe undeva, asteptand un suflet nobil sa o foloseasca.
La fel putem vorbi despre vrilul lui Moise care a despartit Marea Rosie in doua ca sa faca autostrada pentru poporul lui.
Mai putem vedea reminiscente prin ritualuri goale de continut la inalti prelati care au cate un baston de aur pe langa ei.
Se spune ca al lui Moise era de lemn!
Iesind din legende pline de talc si adevar, in ziua de azi suntem inconjurati de instrumente, unele cu butoane, altele fara, instrument insemnand cam tot ce folosim.
Materia e Spirit condensat, mineralele nu se incadreaza in clasificarile actuale la zona organicului, dar reprezinta acelasi Spirit.
Felul in care gandim despre lumea materiala din jurul nostru o face sa se comporte ca atare.
De fapt, noi determinam modul in care se manifesta materia fata de noi, impregnam cu energie subtila tot ce este in jurul nostru.
Probabil ca stim oameni care par ghinionisti, pe ce pun mana se strica, nu functioneaza desi inainte a functionat.
Asa raspunde materia la actiunile noastre ne da de gol indiferent de afirmatiile pe care le emitem.
Altii dimpotriva, parca pe ce pun mana, desi nu fac mare lucru, incepe sa mearga dispozitivul respectiv.
Suna oarecum ciudat si amuzant, mai ales daca e si un psiholog prin preajma, sa vorbesti frumos cu obiectele din jurul tau.
Partea buna e ca nu trebuie sa o faci cu voce tare, e ca o multumire adusa Universului pentru rezultatele pe care le primesti.
Hainele sunt tot instrumente, dandu-le atentie ele nu numai ca se mentin mai mult timp in forma buna, dar ne pot apara de eventuale elemente nocive din mediu, de lovituri ce altfel ar fi demne de bagat in seama.
Incaltamintea evita bordura de care te-ai fi impiedicat daca nu ai fi constient de rolul lor in picioarele tale.
Sunt picioarele tale, e corpul tau cu hainele pe el, si decat sa umblam ca umerasele pe strada cu haine pe noi, putem sa le mai si multumim.
Odata ce le incarcam cu energia noastra ea lucreaza in permanenta si ele ne multumesc prin faptul ca nu permit interferente din exterior.
Daca toate aceste lucruri se energizeaza prin noi si devin instrumente, prelungiri ale mentalului, ce sa mai spunem despre corpul fizic, instrumentul nefacut de maini?
El reprezinta generatorul folosit de mentalul nostru in aceasta lume fizica si prin el suntem capabili sa spiritualizam ceea ce atingem.
Dupa legende mai amintim de un basm in care cineva transforma in aur tot ce atinge, iar aurul acesta exista, e energia noastra.
Mult mai pretioasa decat orice avere fizica, Templul nostru fizic transforma in vibratie, in aur spiritual, totul.
Atingere inseamna si ceea ce gandesti despre ceva sau cineva chiar daca nu este de fata, inseamna responsabilitatea normala de a medita frumos la ce este in jurul tau.
In felul acesta esti una cu Divinul, incepi sa lucrezi cu vibratiile ca un mag si sa nu mai faci diferente inutile intre lucruri.
Un fel de Sfanta Treime o regasim si aici, triada prin care suntem mestesugarul, instrumentul si subiectul.
In felul acesta noi ne modelam pe noi prin instrumentele noastre interioare, modelandu-ne pe noi nu mai putem fi modelati de altii.
Iar ofertele exteriorului sunt generoase, ti se spune cum sa gandesti, cum sa simti, cum sa actionezi, tu nu trebuie sa faci nimic ca sa atingi acest mare neant.
Modelandu-ne pe noi nu mai suntem instrumente in mainile unora care si ei tot instrumente sunt, gandesc in ignoranta spiritului de turma fiindca asa au acceptat.
Acceptarea se refera doar la lumea interioara, accepta-te asa cum esti si incepe sa te construiesti, e o lucrare fara finalitate, iar termenul de valabilitate e eternitatea.
Fiind tu instrumentul descoperi ca esti creatorul si subiectul creatiei, esti decizia si directia, posibilitatea si puterea.
Esti si unealta si mana care o tine si rezultatul transformarii!

MarcelAlyna – Elta
29 aprilie 2020
Bucuresti

Dincolo de ritualuri

Dupa cum arata natura in bucuria ei, e plina de viata si frunzele de un verde crud dau culoarea dominanta a peisajului.
In fobia generalizata e posibil sa gandeasca unii ca nu stau acasa, de aceea ma uit la peisajul naturii.
Nu pana demult, daca stateai acasa erai considerat lenes, du-te si gaseste-ti un serviciu, un job, o slujba nu mai sta ca trantorul pe acasa.
Acum e politica de stat, stati acasa, doar vorbim de stat, ce sa zica, nu stati?!
Nici macar la slujba nu prea ai cum sa te duci, cel putin raman mai multi bani enoriasilor in buzunar.
Daca tot era sa se primeasca Lumina de la politie, asa se infiripa o traditie, peste cincizeci de ani cand dai flash-uri se vor fi considerate binecuvantari, nu un fel de „misca-te odata”.
Este natural si sanatos sa vedem orice situatie si din prisma ei mai atipica, usor amuzanta, mai ales ca ne folosim si de vibratia orange a Soarelui care guverneaza saptamana in curs.
Energia electrica si de aer a zilei lui Mercur paseaza mingi informationale la fileu pe care incercam sa le dam inapoi din alta perspectiva.
De doua zile Soarele a iesit din semnul de Foc, cardinal si masculin al Berbecului si a intrat in Taur, semn feminin, de Pamant si fix.
Energia Taurului stabilizeaza si da o tendinta de pragmatism direct actiunilor, foloseste o gandire care se bazeaza pe elemente concrete, nu abstractiuni.
Vibratia aceasta nu apreciaza speculatiile, te uiti cat ai in buzunar si cat iti permiti sa cumperi, daca intr-adevar ai nevoie stiind exact ce sa faci cu lucrul respectiv.
Cel mai mult in perioada in care Soarele trece prin semnul Taurului au de pierdut bursele, bancile, diversele fonduri de investitii fiindca trebuie sa aiba rabdare ca cineva sa si produca pentru a avea ei ce specula.
Aspectele materiale sunt si asa o preocupare importanta pentru intreaga societate, acum e una aplicata de la firul ierbii.
Omul incepe sa se gandeasca de doua ori daca mai actioneaza ca si pana acum, greselile evidente sunt mai bine evidentiate ca sa nu mai fie repetate.
Nu am spus si de cele mai putin evidente!
Continuitatea si rabdarea dusa pana la cotele incapatanarii le putem sesiza in luna aceasta in care Taurul predispune la fapte si actiuni practice.
Prima decada din Taur e cea a Nucului, guvernata de Marte, o culoare subtila rosie si dinamica.
Psihicul social e cuprins de un soi de fixitate cu tendinta de a ramane mult timp in aceeasi stare.
Lucru destul de util daca avem o activitate ce implica continuitate, insa e necesara exersarea flexibilitatii pentru evitare incapatanarii.
Fiindca tot vorbim despre aspectele concrete, fenomenul de Luna Noua e unul care determina efecte palpabile, cum ar fi circulatia fluidelor prin corp, miscarea financiara si controlul emotiilor.
Iar in noaptea aceasta e Luna Noua cu Ascendent in Berbec si conjunctia Soare – Luna se afla in casa I-a pentru Zona Romaneasca.
La nivel social se activeaza personalitatea si deciziile ce tin de lumea interioara, individul fiind mai putin derutat de fenomenele si influentele care ii vin din exterior.
Tot in aceeasi casa I-a se mai afla si Lilith si Fortuna, iar ca o sinteza a aspectului, ai incredere in fortele pe care le crezi negative din tine sa le pui sa lucreze intr-o directie pozitiva.
Un fel de tot raul spre bine sau au noroc cei curajosi, fiind Ascendentul in Berbec initiativa este apreciata si rasplatita de consecinte.
Aspectele fiziologice sunt stabilizate si amplificate, mai ales cele care tin de sistemul sanguin, o mai buna irigare celulara, o respiratie mai eficienta.
De aici si o inspiratie subtila mai intuitiva si o capacitate de a ne stapani indeajuns ca sa stim cum sa actionam cand e cazul.
La nivelul perceptiei umane e mai simplu de gestionat, ca intelect, o luna cand trece Soarele prin dreptul unui semn zodiacal, insa e cazul sa folosim alte instrumente, cum ar fi imaginatia ca sa percepem ce inseamna o epoca.
O epoca e marcata de miscarea retrograda a Punctului Vernal, prin dreptul unui semn zodiacal, aceeasi dimensiune aparenta, doar ca miscarea e ceva mai lenta.
Il parcurge in aproximativ 2.100 de ani.
Numele epocilor e dat in functie de numele semnului zodiacal pe care il strabate.
Trecerile dintre epoci se numesc Apocalips, sau transformare, in greaca veche, dar a capatat o conotatie negativa din cauza fricii de schimbare, chiar daca consecinta e una constructiva.
Acum aproximativ 4.000 de ani, la trecerea dintre Epoca Taurului spre Epoca Berbecului, Moise a fost artizanul acestui tranzit.
El a fost numit si autointitulat trimisul lui Dumnezeu, cu misiunea de a marca tranzitul de la constiinta Taurului la cea a Berbecului.
Dupa cum se stie Berbecul e mai impulsiv, poate ca de aceea a spart si prima runda de table aduse din excursia de pe muntele Sinai.
Erau 12 table, le-a spart, s-a dus inapoi pe munte si a venit cu 10; fiind singur pe acolo nu poate fi banuit ca a vandut 2 pe drum!
Acum vreo 2.000 de ani incepe Apocalipsul trecerii de la Epoca Berbecului la Epoca Pestilor, marcat de activitatea lui Isus, se trece de la individualism, actiune voluntara si impulsivitatea Berbecului la Pesti.
Ei sunt caracterizati prin Credinta si Sacrificiu, iar cele doua mii de ani de dupa Isus au fost pline de asa ceva pentru societatea umana.
Doar ca aceasta societate a trecut si prin multa suferinta, asa se intampla cand nu intelegi nici Sacrificiul si nici Credinta.
Pestii sunt si un semn de Apa, feminin si mobil, chiar este considerat dual, iar daca citesti o carte scrisa de un Peste sau vezi un film regizat de el nu prea intelegi nimic.
Sare de la o idee la alta pana sa o termine pe prima, se apuca de un lucru si trece pe nesimtite la altul, totul e sa nu iti prinzi mintea cu el fiindca ramai fara ea si el tot asa face.
Uitandu-ne la istoria de doua mii de ani, vedem ca societatea aceasta a dus lupte motivate religios, nu a inteles mai nimic din Credinta, a realizat doua forme de organizare sociala, comunismul si capitalismul care s-au colapsat una in alta.
Iar pe acest fond, Isus are 3 ani de activitate ca sa usureze tranzitul de la Epoca Berbecului la Epoca Pestilor.
In momente deosebite vine cate un Invatator, care este mai mult decat un simplu Maestru, e o entitate celesta ce ridica vibratiile planului in care se intrupeaza.
Si el a fost ”bine tratat”, daca ar fi o minima constiinta, ar trebui sa le fie rusine oamenilor sa mai pastreze si sa se roage la imaginea cu El crucificat.
La un asemenea nivel de constiinta si sa iti asumi ceea ce in termeni comuni ar fi o mare batjocura din partea societatii in care intri ca sa o sprijini in evolutie arata cat de dornica e populatia de un pas inainte.
Acesta e si motivul pentru care evolutia nu e realizata in masa, nu exista egalitate, constientizarea o face fiecare cand nu mai suporta sa bata pasul pe loc.
Probabil ca nu sunt inventate cuvinte care sa descrie aceasta mareata Fiinta si ce trebuie sa fi simtit, putem doar estima in termeni seci ca o mare Iubire.
Intr-un text e descrisa calatoria astrala a cuiva, ajunge la o societate plina de intelepciune si normalitate, iar cei care l-au intampinat se inclina in fata lui.
Uimit, ii intreaba de ce fac asta?
„Fiindca vii de pe planeta pe care a fost si Isus”, raspund ei, atat de mare e pretuirea lor.
Nu conta cine de pe aceasta planeta ar fi trecut pe acolo, era de pe planeta pe care s-a sacrificat Isus.
El a fost crucificat dar a inviat si i-a trecut, insa multi au ramas pironiti in ignoranta!
Daca tot se poarta obiceiul de a sarbatori crucificari, putem sa ne pironim ideile fixe, ar fi si simplu, sunt gata fixate, crucificarea mofturilor si a acceptarilor, iar pentru asa ceva consumam multa energie, pe principiul lenesul mai mult alearga.
Avem ce sa crucificam ca sa putem invia si respira mai bine in interiorul Fiintei noastre!
A trecut si Pastele catolic si cel ortodox, te uiti in urma si vezi ce s-a inteles din invataturile lui Isus, s-a format o religie scindata in doua ramuri principale.
In ritualuri sunt reluate supliciile lui, nu momentele in care se simtea mai normal, catolicii ii pregatesc in fiecare an o saptamana unde isi ia bataie si ca premiu o crucificare.
Nu se termina bine ca vin si ortodocsii dupa calendarul lor, ii mai dau o saptamana de bataie cu o crucificare.
Fiecare cu cele 40 de zile unde se inalta o data si dupa un timp se mai lanseaza o data!
Chiar cand credeam ca Maria a scapat doar cu o nastere de Craciun imi amintesc de cei pe rit vechi care au nasterea lor in ianuarie.
Se vede ca bisericile sunt dominate de barbati, de aceea au ajuns asa impotente, sa chinui o femeie sa nasca de doua ori acelasi copil!
Macar sa aiba alocatie dubla!
Budha(Gautama) a venit in epoca Berbecului, nu era dualism in energia respectiva, iar budismul e mai mult un stil de viata decat o religie, ceva mai clar si mai limpede.
Sa nu-i uitam pe islamici, si Mahomed cu religia lui a patit la fel, la vreo sase sute de ani dupa Isus, in Epoca Pestilor, s-a despartit in doua, siiti si suniti.
Multe lucruri au intrigat in Evanghelii, dar una mai tare, ca sa spun asa, de ce Isus spunea despre el insusi ca este Fiul Omului?!
Spre deosebire de el, Moise afirma ca este trimisul lui Dumnezeu si nu il contrazicea nimeni.
Si nu din motivele pentru care astazi daca auzi pe cineva spunand ca e trimisul lui Dumnezeu il ocolesti cu grija, ei chiar il credeau.
Dupa studii antropologice si lingvistice, cu experti in aramaica si in istoria evreilor, s-a constatat ca prin trimisul lui Dumnezeu se intelegea tot un Om ca ei, din popor.
Doar ca acesta avea o legatura mai stransa cu Divinitatea, avea acces la informatiile celeste si le transmitea si lor, vezi cazul lui Moise.
Fiul Omului inseamna intruparea Divinitatii, el nu mai era membru normal al societatii lor, ci chiar Divinitatea printre ei.
Omul perceput in realitatea sa universala este o Fiinta care are toate atributele si atributiile divine.
Cum spunea si Isus, si tu poti si chiar mai bine, stia ce spune, vedea Adevarul indiferent de forma sub care se camufla, cersetor, bogatas, meserias, pescar…
Lumina nu trebuie primita de undeva din exterior, cea adevarata se afla in interiorul Omului, ca Fiinta spirituala.
Gestul ritualic de a lua Lumina e doar o forma, esti mai constient daca il faci fara sa uiti continutul, iar daca nu il faci conteaza sa iti aduci aminte cine si ce esti.
Fiinta umana e realizarea unei bijuterii universale, dar faptul ca suntem obisnuiti cu ea ne face sa o tratam cu indiferenta.
Multi oameni cauta comori sub diferite forme, uitand ca adevarata nestemata e chiar cel care cauta.
Prin Lumina interioara dam stralucire comorii din noi in fiecare clipa si nu lasam ca prin ignoranta sa o transformam in carbune.
Spre deosebire de fauna acvatica, oamenii sunt niste scoici cu perla, unii traiesc crezand ca sunt doar scoici, altii devin constienti ca au perla lor si isi infrumuseteaza si scoica.

MarcelAlyna – Elta
22 aprilie 2020
Bucuresti

Infanteristii planetei

Ce titlu!?! – daca as vedea asa ceva m-as uita de curiozitate la ce scrie sub el, poate este o nuvela science fiction, eventual una cu imaginatie putina in care niste extraterestrii fara alta treaba prin spatiu au doar ideea fixa de a ataca planeta noastra.
O sa fie un pic dezamagitor pentru unii, nu e vorba despre asa ceva, chiar daca Soarele nu a iesit din Berbec.
Si mai ales ca este saptamana lui Marte, un rosu ce inspira la actiune si nu neaparat la agitatie.
Marte e gresit interpretat ca zeu al razboiului, energia martiana determina dinamica si activitate, latura impulsiva e cea care trebuie controlata ca sa nu degenereze in violente.
Dar si asa, de cand a inceput relaxarea sociala generalizata se tot discuta in termeni militari, auzim peste tot ca avem de-a face cu inamicul nevazut.
Chiar si tonul autoritar, situatie de urgenta, ordonante militare, masuri de urgenta, achizitii de urgenta, totul e urgent si militaros.
Se pot respecta „ordinele de urgenta” cu calm si firesc, nu e necesar sa experimentam teama pe care o induce acest mediu informational.
Speriatii de la conducere asta fac fiindca asa sunt ei, dar de data aceasta Omul e mai lucid si nu se lasa indus in eroare.
Atmosfera aceasta e ca o propunere, iar o propunere poate fi si refuzata si inlocuita cu naturaletea bunului simt interior.
Mai sunt si elemente strategice, cei din linia intai, din linia a doua sau a treia, probabil ca mai sunt si cei de pe tusa.
Aici cred ca suntem multi, spectatori la un show produs de ignoranta si de reactia disproportionata la normalitate, de fapt.
Depinde de noi sa nu ramanem pe tusa propriei fiinte si sa ne cunoastem mai bine odata ce avem aceasta ocazie minunata in care fiecare se reflecta mai clar, ca intr-o oglinda de cristal fara distorsiuni.
E una dintre cele mai elegante forme alese de Univers sa ne mai trezeasca ca societate, iar reactia e tributara trecutului plin de razboaie.
Prima reactie instinctiva la aparitia unui UFO a guvernelor e ridicarea avioanelor de lupta, nu sunt intampinati cu paine si sare, ci cu rachete si gloante.
Cam asa se raporteaza multi istorici la transformarile sociale, punctele de referinta sunt ceva batalii, niste razboaie, iar cele doua mondiale au speriat destul de mult mentalul colectiv incat sa il astepte si pe al treilea.
Felicitari, este deja in plina desfasurare, dar nu un razboi, ci o transformare, insa nu exista obisnuinta de a fi privita ca atare, intr-un mod mai civil, mai pasnic.
Titlurile ar trebui sa fie, in sfarsit, incepem din nou, evoluam si noi un pic, intelegem ce facem ca sa nu mai ne repetam greselile.
Inertia unui mod de viata asa de eronat o sa mai dureze, dar macar suntem constienti de inertie, nu mai suntem in situatia in care nu stim nimic si credem ca la vale e mai bine.
Cand o lume merge intr-o directie gresita e nevoie de eroi care sa o salveze, probabil ca nu au si ei o ocupatie, un hobby, ceva, sau alta treaba decat sa fie eroi.
E plina planeta de monumente ale eroilor, pe diverse zone geografice si intinse in ani diferiti.
Situatia din momentul in care au eroizat s-a transformat intr-un timp mai lung sau mai scurt si a fost nevoie de altii, in conjuncturi diferite.
Daca ai calatori in timp dar in aparent acelasi loc plin de eroisme poti sa vezi pe cei care luptau cu vizigotii, cu turcii, peste secole cu polonezii, cu tatarii, germanii si rusii.
Plus micile chelfaneli locale doar un razboi e format din mai multe batalii, putem spune ca batalia e subdiviziunea razboiului.
Cum ziceam, nu avem nevoie de eroi ci de o societate civilizata in care fiecare este eroul propriei vieti si maestrul evolutiei sale.
Nu iti rdica nimeni monument in situatia asta, insasi existenta ta poate deveni monumentala prin firescul ei.
Starea aceasta conflictuala este ascunsa prin natura sufletului uman si de cate ori incearca sa realizeze o societate mai buna o strica fiindca nu se stapaneste.
De fapt ce anume nu se stapaneste, oscilatia intre cele doua polaritati din fiecare, indiferent de natura corpului, feminina sau masculina, cele doua exista in fiecare.
Cand avem de lucru cu ceva, vrem sa corectam un obicei sau sa ne perfectionam in altceva, implicam masculinul si femininul in aceasta actiune.
Una domina in fiecare dintre noi, nu exista egalitate, dar pot fi puse in miscare prin armonie, prin punerea lor in actiune pe rand.
Tine de constientizare, nu e o disciplina care sa ne chinuie cu exercitii, singurul exercitiu il reprezinta aducerea aminte a faptului ca suntem o armonie universala.
Indiferent de pretext, la baza acestor obiceiuri populare nesanatoase, sporturi de echipa denumite confruntari, sta doar aceasta simpla dar esentiala constientizare sau lipsa ei, a faptului ca suntem armonia cosmica Yin – Yang din care e construit totul.
Ce e in mic e si in mare, ce e sus e si jos, exprimari formale ca sa ne atraga atentia catre continut.
Iar in aceasta perioada de structurare a evolutiei si facere a unui pas inainte se foloseste din reflex si teama aceeasi retorica belicoasa.
Ea e la indemana, e mai obisnuita, pana sa inceapa societatea, ca sa ii spunem asa, sa inteleaga si sa exprime cuvintele care construiesc, se agata inutil de un trecut disparut.
Spuneam mai devreme despre reactia disproportionata a autoritatilor din lume, dar si a cetatenilor, e logica fiindca e realizat un salt in energie, in vibratie, iar acest lucru se simte la nivel inconstient.
Teama si spaima reactioneaza instinctiv si ies la iveala regrupari ale unor reflexe pe care ignoranta le tine mereu pe aproape.
Daca nu ti-e teama sa iti mai fie teama dispar si fricile!
Atmosfera e mentinuta de o mare de vuvuzele mediatice, dealtfel, oameni simpli din punct de vedere mental, comuni in gandire si simtire.
Mai ales ca Mercur a intrat in Berbec, vorba lui Toma Caragiu intr-un show, cand a vrut sa admire lustrele gazdei, a spus „dar ce ilustre!”.
Vom asista o luna la niste „ilustre” de pomina, cu expresii eroice exagerate si metafore ridicole, militaroase, desigur.
Ideile sunt inovatoare cu Mercur in Berbec, dar nu sunt aprofundate si mai degraba esti contrazis decat inteles.
Asa ca, atentie la dialoguri!
Cei care canta pe aceeasi voce nu sunt atat organizati si vorbiti, cat se comporta in comun, reactioneaza in comun, raspandind comunismul adevarat.
Depinde doar de fiecare sa decida ce ia in seama si ce energie alimenteaza mai mult in interiorul fiintei.
Toata aceasta atmosfera plina de eroi si inamici, de data aceasta nevazuti, genereaza si o suspicionita fata de care nu exista teste.
Cum ar fi sa iesi pozitiv de a fi suspicios si ce sa se faca cu tine, ramai izolat pana vorbesti singur?
Daca vrei sa fuga toti de tine e de-ajuns sa stranuti!
In interior e pacea, exteriorul o poate reflecta si o mai testeaza din cand in cand, cu o mica provocare.
Daca ar fi sa ne imaginam pe noi in interiorul sferei astrologice, care reprezinta o reflectare a energiilor din care suntem formati, sesizam ca aici e viata.
Viata inseamna miscare, dinamica, armonie, e un dans mereu mai original, cum suna, exista doar original, nu mai original!
Astfel, in mentalitatea plina de expresii militaroase, in centrul sferei poti sa vezi ca esti nu fiinta universala, ci comandantul suprem.
Ai si armate impartite pe specializari, semnele de Pamant sunt la sol, tereste, pe uscat dar asta nu inseamna ca nu beau.
Semnele de Apa reprezinta flotele maritime si navale, cam tot ce este in legatura cu domeniul acvatic.
Flota aeriana, avioane si domeniul comunicatiilor e asigurat de semnele de Aer, iar in cele de Foc ii gasim pe rachetisti si domeniul care tine de drone, telecomandari si rachete.
Avem de-a face cu specializari, Taurul se ocupa cu logistica, aprovizionare cu mancare si lucruri materiale, palpabile, sa le poti masura si cantari.
Fecioara aranjeaza pe ratii, fiecare ce duce, cum este impartita magazia si numerotate produsele, in plus, totul se ia pe semnatura.
Kaprikornul e la comandament, desigur, are multe harti desfasurate in spatele lui si prin tot biroul, planificand si gandind strategii, el reprezinta comandamentele, in general.
Cancerul e dirijorul marilor vase, portavioane si vase amiral, cele care coordoneaza pe cele mai mici, sunt nave-mama, instinct de closca.
Scorpionul e flota de submarine, se scufunda adanc si ies cand nu te astepti, au rabdare sub apa, asteapta.
Pestii ar fi un fel de puscasi marini, cei care sunt debarcati in teritoriul inamic si se duc cu Credinta si speranta ca or sa scape si din asta!
Comunicatiile trebuie puse la punct, iar Gemenii sunt cei mai buni la acest capitol, iau datele dintr-o parte si le duc in alta, ii gasesti pe langa cladiri cu antene.
Trebuie sa fie si un dialog intre parti, iar diplomatia Balantei e potrivita pentru negociere, mai ales ca poate oferi si accesul la informatii neoficiale, un mic serviciu de spionaj, de observare.
Fiind in zona de Aer, tot cu informatiile se ocupa, insa altfel!
Cineva mai si piloteaza avioanele, de toate tipurile si in toate directiile, aici Gemenii ii coordoneaza pe Varsatori sa nu zboare dupa mintea lor.
Iata ca avem si comandouri, Berbecii de la trupe speciale care se arunca cu casca inainte in te miri ce diversiuni.
Moralul e tinut sus de Leu, e responsabil cu atitudinea si cu propaganda, chiar daca nu explica totul, iti da impresia ca exista un rost.
Acum intra in scena si rachetele, dronele si alte tipuri de vehicule telecomandate, Sagetatorului ii place sa lucreze de la distanta.
Nu pot fi acuzati ca au inventat ei telemunca fiindca Sagetatorilor le place si sa umble!
Am incercat sa fim un pic in ton cu sunetul de fond al momentului, dar nu prea mult fiindca nici acest sunet de fond nu e de durata.
Noi suntem infanteristii planetei in sensul ca infanterist vine de la expresia franceza l”enfant de la terre, copilul pamantului.
De aici a fost preluat in mai multe limbi si a ajuns sa fie asociat cu soldatul care alearga pe camp in bocancii lui.
Insa ca si copii ai planetei suntem cu totii niste infanteristi care incep sa se mai civilizeze si sa descopere copilul din infanterist.
Fiecare poate sa decida daca experimenteaza teama sau aprecierea unicitatii acestei clipe.
Centrul astrologiei descrise mai sus e ocupat de noi, nu ca un comandant suprem al unei armate, dar ca fiinta spirituala in armonie cu dinamica acestor energii din el, in actiunea recunoasterii proprii si a progresului.
Suntem prea luminosi ca sa ne intereseze sunetul unor bocanci informationali care bocane mediatic, si daca tot defileaza ii lasam sa treaca mai departe.

MarcelAlyna – Elta
15 aprilie 2020
Bucuresti

Autosolidaritate

Cand te referi la ceva si adaugi particula auto in fata se subintelege ca este vorba despre un aspect voluntar.
Iti asumi un lucru si esti autonom in activitatea asumata, cum e autocontrolul, o atitudine responsabila ce depinde de tine.
Ne aflam in saptamana albastra a lui Jupiter, o perioada de sapte zile de sinteze si intelegere, intelegerea implica ragazul de a accede la intelepciune.
Este ziua lui Mercur, se pare ca ne place aceasta zi fiindca e potrivita ca energie pentru sporovaieli si de impartasit idei si informatii.
Un fel de a discuta pe marginea unei realitati care se muleaza in urma imaginatiei noastre si de aici ne vin alte idei de construire.
Intram de maine pentru o perioada de 10 zile in decada Artarului, a treia decada din Berbec, dintr-un semn Masculin, de Foc si Cardinal.
Zodiacul druidic se adreseaza elementului psihic si acum ne spune ca dorinta de afirmare este crescuta.
Omul incepe sa isi cunoasca valoarea si sa o aprecieze pe masura, ce este peste masura incepe sa se numeasca orgoliu.
E guvernat de Jupiter si imbraca aceste nuante ale intelegerii si vindecarii, in sensul ca multi isi vor realiza gafele si exagerarile facute pe fond psihic.
E bine sa le realizam, acum urmeaza sa vedem si ce facem cu aceste realizari, sa nu ramana doar pe inventar ci sa fie constientizate.
Casa planetara este a VII-a, a armonizarii, o etapa superioara comunicarii, prin care reusim sa conciliem ceea ce pare ca nu are cum sa stea in aceeasi camera a mintii.
Jupiter este ora planetara si el vine cu capacitatea de a intelege si de a sintetiza spre a descoperi drumul catre intelepciune.
Venus a intrat pentru aproximativ o luna in semnul Masculin, Mobil si de Aer al Gemenilor.
Deschiderea catre relatii sociale este mare, mai mult la nivel informational decat emotional.
E un aspect care genereaza un progres in relatiile sociale, comunicarea si distributia de informatii fiind mai intensa si mai corecta.
Se foloseste destul de des in aceasta perioada termenul de solidaritate, sa fim solidari, impreuna cu ceilalti ca sa depasim proba aceasta ce ne vizeaza pe toti.
Individul nu pricepe prea bine ce se petrece cu el, dar vrea sa fie solidar si oricat de nepopular suna, cum sa fii de ajutor daca tu nu esti capabil sa iti recunosti propria existenta!?
Cum s-ar spune, poate ajuta cel care are puterea necesara sa o faca, iar aceasta vine din interior, nu cel care se molipseste de patetismul social si mimetizeaza solidaritatea.
Nu stii pe ce lume te afli si mai vrei sa ajuti de teama de a nu ramane in afara turmei!
Cine accepta tot ce i se livreaza fara sa faca minimum de efort sa mai cerceteze si incepe sa aiba reactii comune, mentalitati acceptate si doar ideile induse de societate merita sa fie mintit.
Isi cauta si isi construieste o lume falsa crezand ca e el!
Fara sa avem de gand sa mangaiem impresii comune si limbajele de lemn aparute peste noapte, sunt mai multi cioplitori in lemn decat stiam, a se intelege limbaj de lemn, ne referim un pic la acesti termeni, cum este solidaritatea si ce legatura are cu solitudinea.
Un aspect important e dat de etimologia cuvintelor, sursa lor, cum sunt construite, asa cum se spune si in Biblie, la inceput a fost Cuvantul si Cuvantul s-a intrupat.
Fara sa intram acum in felul in care se decripteaza textele sfinte si ce inseamna cu adevarat Cuvantul ca metafora in Biblie, abordam termenii.
Cuvintele folosite sunt constructii bazate pe experiente si pe studiul vietii cotidiene, observarea rolului pe care ele il au in viata Omului.
In alte vremuri cu un ritm ceva mai lent cuvintele se asezau mai molcom, mai lin si blajin in mentalul colectiv, capatau o incarcatura ce evolueaza si ea in epoci.
Acum, de exemplu, apar exprimari mai rapide, lol, fly, aka, deja s.a.m.d sau etc sunt cuvinte lungi, exprima putin.
Vedem solidaritatea care ne place acum ca vine din latinescul solidum, care inseamna solid, masiv, musculos, daca vrem, chiar mare, fizic vorbind.
Latinii ca sa diferentieze solidul, in sensul masivitatii si rezistentei fizice, au creat cuvantul coniunctonis care inseamna solidaritate.
O conjunctie, o conjugare a fortelor spre un tel comun din partea unor oameni care au ceva de oferit.
Mai era folosit solidum ca referire la cel neschimbat de exterior, cel care isi pastreaza principiile fara sa cedeze provocarilor, nu neaparat ceva masiv.
Pentru a face diferenta intre ceva doar musculos si ceva cu adevarat solid din punct de vedere spiritual romanii au adaugat si cuvantul magna, care inseamna cu adevarat mare.
Asa ca poti sa fii solid in sensul spiritual si fara sa mergi la sala, iar in extrema cealalta citez aforismul care spune ca cei slabi pot fi si grasi!
Ca parte de curiozitate, la sfarsitul imperiului roman si inceputul celui bizantin circula o moneda de aur care se numea solid.
Cine avea asa ceva era de incredere, chiar puteai sa locuiesti la un han o saptamana cu pensiune completa avand o singura moneda solid.
In tarile romane, Moldova si Valahia, pana in pasoptisti, a circulat o moneda de argint si una de cupru care se numea tot solid.
A fost acceptat leul, mai tarziu, asa ca am ramas cu gradina zoologica, dar putem sa ne imaginam cum ar fi fost limbajul nostru de acum modificat de denumirea monedei.
Probabil ca subdiviziunea solidului nu ar fi fost banul, ci slabutul!
Cand esti intrebat cat a costat pachetul de biscuiti nu mai spui un leu si cincizeci de bani, zici un solid si cincizeci de slabuti.
Vanzatoarea de la casa nu te mai intreaba daca ai zece bani sa iti dea restul cinci lei, intreaba daca ai zece slabuti ca sa iti dea cinci solizi.
Cursul valutar suna altfel, un euro e egal cu 4 solizi si 80 de slabuti!
Solidaritatea nu se gaseste in copaci ca merele sau pe marginea drumului ca papadia, nici nu umbla ca ciorile dupa tractoarele care transporta recolta.
E cea care se descopera in interior si reprezinta o calitate pe care o tot descoperim, a fi solidar cu tine, cu propria fiinta.
Posibil ca unii sa se intrebe, cum adica sa fiu solidar cu mine, doar ma aflu mereu in prezenta mea?
Asa e, suntem mereu cu noi fiindca nu avem incotro, insa avem un liber arbitru, e darul divinitatii din noi, care ne lasa sa decidem daca suntem sinceri cu noi sau nu.
Sinceritatea e instrumentul prin care putem sa fim prieteni cu noi, lasam deocamdata termenul solidaritate de o parte, prietenia cu noi e baza .
In felul acesta devenim puternici si ne recunoastem in ceea ce putem oferi celor din jur si in ceea ce avem de corectat.
Este esential sa lucrezi cu tine prin sinceritate si prin decizia de a fi cel mai bun prieten al tau, iar acest lucru nu inseamna egoism.
Egoismul se exprima prin „asa sunt si cu asta basta”, e marca lenesului mental care nu se recunoaste si nu vrea sa faca nimic cu el, astfel ca nu te bazezi pe acest tovaras la nivel social.
Fiind solidar cu tine te perfectionezi si ai ce sa oferi, in felul acesta se iese din starea de hibernare a mintii si inghetare a sufletului care asteapta biciul Universului sa il trezeasca.
Interiorizarea implica solitudine, un fel de singuratate aparenta, dar nu insingurare sau departarea oamenilor din jurul nostru.
In loc sa te inchizi in tine te deschizi catre tine, fiindca si in interior poti avea iluzia ca te cunosti doar prin faptul ca iti conservi obiceiurile si mofturile.
In clipa in care te deschizi catre tine te recunosti si doar daca o faci stii exact ca ai reusit acest lucru, se simte, e o traire unica.
Incepi sa te percepi ca o energie, simtirea, de fapt, e un indicator energetic, iar aceasta energie intra sub controlul tau.
Odata ca ai nevoie de controlul propriei energii ca sa te stapanesti si pe partea cealalta iti oferi sansa luciditatii.
Prin stapanirea propriilor trairi poti sa vezi limpede efectele din lumea fizica si sa fii destul de lucid incat sa realizezi cauzalitatea care ne inconjoara dincolo de lumea efectelor.
Fiind solidari cu noi, onesti, raportati la principii si mai putin la forme, oricat de spectaculoase ar fi, ajutam ca efect secundar, pe cei din jurul nostru si nu numai.
A lucra cu tine e o datorie si de aici apare felul in care ai calitatea de a fi responsabil fata de lumea din jurul tau, care e destul de mare, dar asta chiar nu conteaza.
O fapta realizata fata de aproapele nostru nu este mare sau mica, spiritualitatea nu cunoaste cantitati.
Cunoaste calitatea unei fapte, nu cat ai dat sau cat ai luat, ci faptul ca ai dat sau ai luat!
Calitatea e tributara deciziei interioare, vrei sa faci un lucru sau nu, cantitatea se foloseste doar de gradul de ignoranta din fiecare.
Fara sa fim absurzi, armonia e data de calitatea potrivita si cantitatea necesara!
Paradoxul este oferit de faptul ca in clipa in care faci ceva pentru tine te adresezi faptelor tale viitoare catre ceilalti si cand faci ceva fata de altii tot pentru tine o faci.
Iar felul in care lucrezi cu tine este in aparenta singuratate, in solitudine, dar esti in compania universalitatii.
Formele nu ne arata limitele, cat instrumentele prin care sa ne exprimam in universul creat.
Suntem toti una prin respect, daruire, lucru cu noi care poate sa genereze solidaritatea de care civilizatia are nevoie.
Oamenii pretind ca au tot felul de frici si de temeri, de avion, tot de oameni construit, de paianjeni, de natura creati, de calorii si de colesterol, acestea din urma sunt idei care sar pe ei doar daca vor sa le guste.
Fac pe curajosii si parada de principii cand nu au nimic sa spuna si se cred cineva cand nu au ce sa demonstreze.
Ceea ce a fost mai sus face parte din parada ipocriziei, insa teama adevarata nu tine de nimic exterior, e legata de frica de a nu ramane singur cu tine.
Teama de autosinceritate e lucrul de care se fuge, e spaima minciunii construita de noi in jurul nostru cu multa migala si care se evapora in caldura Adevarului.
E simplu sa ne apropiem de noi, e de ajuns sa facem baie, metaforic, in sinceritate; ca atunci cand suntem la mare si simtim apa rece, nu ne vine sa intram in ea, doar asa usor, cu picioarele, dar nu insistam.
Pe plaja, sunt mai putini oameni in mare decat pe uscat; probabil fiindca apa sinceritatii e uda!
Asa e si ea, sinceritatea, pare rece, doar asa, cu degetele de la picioare o mai testam, insa putem scapa de stresul acesta.
Se face prin sacrificiu, lasi tot si te bagi odata in apa, dai din maini si din picioare, dupa care iti armonizezi perceptiile si vezi ca apa e chiar placuta.
Prin loialitatea fata de propria fiinta realizam un mixaj de cercetare cu talpile picioarelor, un pic de fiori de adevar cand vine un val mai mare si te abandonezi in mijlocul Spiritului care nu te-a lasat nici o clipa din brate.
Descoperim solidaritatea impreuna cu ceilalti fiind impreuna cu noi insine, prin firescul zambetului interior care se deschide mai larg acum, stiindu-se privit.
Putem mai multe decat credem, dar pentru a descoperi e necesar sa credem ca descoperirea ne confirma Credinta.
Suntem solidari chiar prin insasi existenta noastra, ca aparente fiinte separate ne raportam la aceleasi principii, fie ca le intelegem sau nu.
E in natura noastra si in felul in care existam sa colaboram, fiindca oricum o facem intr-un fel sau altul si cu cat suntem mai aproape de propria fiinta cu atat suntem mai impreuna.

MarcelAlyna – Elta
8 aprilie 2020
Bucuresti

Rezistenta la schimbare

Suntem in saptamana guvernata de Saturn, culoarea subtila indigo, aspect ce predispune la folosirea viziunii despre realitate in directii pragmatice si cu bataie lunga.
Decada in care ne aflam e cea a Scorusului, psihicul social se afla intr-o stare de afirmare de sine si simte o dorinta de implicare personala in actiuni sociale.
Asa este Scorusul din Berbec, se pune pe el insusi in prim planul actiunilor, manifesta dorinta de independenta, dorinta de colaborare, dar fara sa ii placa sa te amesteci in treburile lui.
Pastreaza o independenta interioara si coopereaza daca simte ca nu ii e incalcata.
In continuare intrarea lui Marte in Varsator reprezinta cheia unor actiuni care se manifesta prin fapte ce par fara sens in prezent, lucruri ce se petrec in toata lumea, insa ele sunt semintele unei forme de existenta viitoare a societatii.
E cazul sa privim cu seriozitate evenimentele, mai ales pe cele neserioase!
Conjunctia Jupiter – Pluto se inscrie in ceea ce am putea denumi dinamica impinsa la extrem.
De cate ori au fost aspecte de conjunctie sau de opozitie intre Jupiter si Pluto s-au petrecut schimbari sociale care au marcat lumea pe o perioada mare de timp.
Pluto e cercetatorul, e cel care realizeaza transformarile profunde si cele mai dificile modificari in interiorul sistemelor in evolutie.
Jupiter intelege la ce pot folosi si cum sa duca mai departe aceste transformari intr-o expansiune a existentei.
Vibratia plutoniana lucreaza in ascuns, in profunzimi, cea jupiteriana la vedere si chiar in inaltul cerului.
Ca exemplu, la sfarsitul anilor o mie cinci sute si inceput de o mie sase sute, cand Jupiter si Pluto erau in opozitie s-a inventat microscopul, instrument ce a accelerat cercetarea stiintifica.
La conjunctie, vreo 16 ani mai tarziu, a fost inventat telescopul, sa putem privi in microcosmos si in macrocosmos.
Ca o analogie, ne putem imagina cum doi doctori, se poarta acum exemple in halate, intra in sala sa faca procedura pe un pacient, iar acesta e chiar societatea umana.
Unul este Pluto, foarte dibaci, gaseste hibele, le rezolva, intra in cele mai ascunse cotloane si rezolva totul din adancuri.
Doar ca lui ii place treaba asta si nu se mai opreste, pana intervine doctorul Jupiter, “Gata, ai rezolvat totul, lasa pacientul sa se trezeasca si sa inteleaga ce are de facut”.
Pluto inca se mai gandeste, ii vine sa se bage iar, dar Jupiter il opreste, “potoleste-te ca nu mai ramane nimic de salvat!”
“Dar folosesc niste proceduri impecabile”, raspunde Pluto.
“Si il salvezi de nu mai stie cum il cheama! Pe pacient nu il intereseaza sa fie victima, ci sa fie vindecat!”, ii spune Jupiter si readuce societatea la constiinta de sine si la ce are de invatat si inteles.
E bine sa fii pasionat, insa nu uita de logica pasiunii tale, beneficiarul trebuie sa fie constient si sa inteleaga prin ce transformare a trecut ca sa isi continue existenta.
Acum intreaga societate e beneficiarul si incepe sa inteleaga ceva mai bine prin ce trece si cum e cazul sa se manifeste in continuare.
In tehnologia materialelor e un capitol important denumit rezistenta materialelor si se refera la capacitatea fizica de a face fata diverselor forte exercitate asupra lor.
Sunt forte fizice de torsiune, indoire, rezistenta la socuri mecanice, experiente prin care sa se inteleaga mai bine cum se pot realiza metalurgiile diverselor scule ale masinilor unelte pentru sarcini specifice.
De exemplu cutitele de strung si de frezat au nevoie de rigiditate sa poata modela materialul, iar in compozitia lor intra mai mult carbon si mai putin fier.
Sunt dure insa aproape deloc elastice, mai degraba se crapa decat sa se indoaie, pe cand cele care au elasticitate au mai mult fier si mai putin carbon in compozitie.
In alt domeniu putem vorbi despre conductibilitatea electrica si aici intalnim rezistenta la trecerea unui curent electric printr-un conductor.
O intreaga industrie se straduie sa dezvolte superconductorii care nu se gasesc in natura de-a gata, e nevoie de prelucrare.
Oricat de dens pare si de opac, unul dintre superconductori este plumbul, el lasa sa treaca fara prea mare opozitie curentul electric.
In stare naturala superconductorii au fost gasiti in compozitia unor meteoriti, se poate spune ca este tot o realizare naturala, insa creata in alt mediu, cel cosmic.
Unul din efectele secundare ale rezistentei la trecerea curentului electric printr-un conductor e caldura.
Aici se poate vorbi despre o agitatie moleculara si o degajare de energie, la granita dintre particula si cuanta, resimtita sub forma a ceea ce denumim caldura.
In societatea umana rezistenta cunoaste alt termen, ceva mai potrivit as spune, reactia.
Despre rezistenta la nivel social stim din istorie cand un grup de oameni se impotrivesc unei forte invadatoare, una dintre cele mai celebre rezistente recente fiind cea franceza din al doilea razboi mondial.
Dar la nivel particular o putem identifica sub forma de reactie si probabil ca avem cu totii experienta aceasta, cand cineva iti spune sa faci ceva, sa schimbi un lucru, chiar spre binele tau, iar tu te opui instinctiv.
Mai si bombani in sinea ta, „da ce treaba are cutarica cu felul in care vreau sa fac lucrurile?”
Dupa o perioada, incepi sa faci exact asa cum a zis si constati ca a avut dreptate, insa pare ca este ideea ta.
Te simti mai confortabil, insa la ceva impus din afara noastra avem reactii, mai virulente sau mai diplomate, insa din interior tot e ceva de spus.
E starea de reactie, iar aceasta apare cand locul este liber, cand reactia are unde sa se manifeste.
Si de cine este lasat liber acest loc, de actiune, de initiativa proprie, ea fiind in adormire este inlocuita de reactie.
Energie exista, curge peste tot si se cere folosita, mai creativ, mai mimetic, mai original sau mai tras cu coada ochiului la altul.
Suntem fiinte dinamice, fiinte energetice si e in natura noastra sa il manifestam pe, a fi prin a face ceva.
O atitudine, o opinie exprimata si argumentata, fiindca, pana la urma se exprima multi in fluxul curentului, in randul unei mase de opinie general acceptata si se simt confortabil ca sunt ca ceilalti.
Starea aceasta face parte tot din natura reactiei, sa fii conform, asa cum se spune, cum e mai popular si la moda.
Pe undeva este mai simplu pentru tine, ai argumentele gata facute, nu mai trebuie sa explici nimic fiindca fac altii treaba asta, tu doar sa fii de acord.
Se poate presupune ca esti si destept daca accepti, culmea, desi pare o atitudine mai docila, acceptarea tot din familia reactiei face parte.
Pe partea cealalta actiunea reprezinta opusul, pentru actiune trebuie sa verifici, sa cercetezi, sa te convingi ca dupa aceea sa lamuresti si pe altii.
Actiunea cere stapanire de sine si acest lucru inseamna autocontrolul oferit de energia care circula prin tine.
Opunerea la energia universala care circula prin noi cu idei formale si moduri de viata simpliste genereaza rezistenta si se manifesta prin diverse afectiuni pe care in lumea minerala a materialelor le vedem sub forma de caldura.
Cu cat din punct de vedere spiritual, suntem mai permisivi sa accesam energiile care circula prin noi si din care suntem formati, cu atat devin si corpurile noastre mai bune superconductoare de fineturi universale.
Altfel spus, toata lumea sufera de sanatate si se plange cand ea stranuta din cauza ignorantei noastre!
Pentru devierile de la firesc avem un intreg vocabular, caci doar cuvantul zideste, cardiologie, neurologie, oncologie, diabet si multe altele, de parca corpul nostru e o fabrica de anomalii.
Nu este asa si doar starea nostra de rezistenta la firesc, la normal si la o traire civilizata da nastere unor asemenea produse.
In momentele acestea minunate traim o schimbare care debusoleaza si psihicele cel mai bine asezate, in mod normal.
Cei care sunt obisnuiti cu acceptarea si cu trairea intr-o stare controlata, cu obiceiurile epocii, fiindca asa se face sau asa s-a pomenit, isi gasesc refugiul in incapatanarea de a-si mentine teama in interior.
Ei sunt si cei mai spectaculosi, fricosul nu deschide usa cat sa aiba loc sa intre, o tranteste de perete!
Dar tot unul intra pe usa, nu se gandeste ca poate sa mai tina usa deschisa pentru cine ar mai avea nevoie.
Doar e de-ajuns un speriat!
Mai sunt cei care de o perioada incep sa se trezeasca si stiu cam in ce directie merge lumea, sunt cei anuntati care realizeaza necesitatea unei transformari si chiar o asteapta.
Acum lucrurile au inceput sa se miste in directia evolutiei iar o parte din cei care stiau teoretic, de acest lucru se uita cu buimaceala le ceea ce se petrece.
Situatia de acum nu este deloc intamplatoare, societatea galopeaza intr-o activitate inconstienta de consumerism si consumare a resurselor de mai multi ani.
In urma acestei experiente globale unii vor ramane si mai indoctrinati, altii se vo trezi la realitate, deja trezirea aceasta a inceput, iar altii isi vor cladi mai bine bazele mentale interioare.
Unii se intreaba cu uimire cum de a fost posibil sa se opreasca o intreaga planeta?!
Planeta la propriu isi continua deplasarea prin spatiu, nu s-a izolat intr-un alt sistem solar fara homo sapiens.
Se uita la oameni si stie ca toti, dar pe rand, vor realiza constiinta unei planete.
In timp ce intreaga planeta mergea cu frenezie in goana unei activitati ce depasise limitele oricarei ratiuni, bani, averi, mentinerea traiului de pe o luna pe alta sau de pe o zi pe alta, cu mintea hipnotizata de falsitatea unei societati in stare de ebrietate, mai multe voci lucide atrageau atentia, unde merge lumea asta!?
Acum ca lumea asta a luat o pauza, fiind in stare de ebrietate a fost trasa pe dreapta de politistul naturii, vocile acestea se aud mai bine fiindca s-a facut liniste, nu fiindca striga mai tare.
O planeta populata de un homo sapiens ocupat cu diverse, unii, mai putini, sa adune miliarde si influenta sociala, altii sa adune mai putin dar cu ceva stabilitate si ceva influenta, altii, de pe o zi pe alta, mult prea multi, doar sa mai adune ceva, fara gand de influenta.
O lume ocupata, acesta e cuvantul de ordine, preocupata cu nimicurile unei sociologii deformate si ignorante.
Chiar daca ar veni o civilizatie extraterestra sa bata la usa societatii noastre, ca sa ia contact oficial cu ea, nu i-ar raspunde nimeni.
Fiindca suntem toti ocupati cu ceva!
Daca un extraterestru mai dibaci incearca alta abordare si ii spune unui pamantean ocupat ca ii plateste ratele la banca, incepe sa starneasca interesul.
Pamanteanul l-ar privi si l-ar intreba „al cui spuneai ca esti tu, din Pleiade?”
Din ce in ce mai multi incep sa realizeze, in liniste, ca e binevenita aceasta recreatie.
Cine mai face galagie este mass-media care, in majoritate, nu isi mai face misiunea de mult, fiind platita de cercuri de interese.
Vedetismul a luat locul, in majoritatea cazurilor, deontologiei profesionale, al informarii corecte si obiective.
Vedetismul e firesc in lumea actorilor si cantaretilor, lumea artistica, in general, chiar se poate spune ca face parte din fisa postului.
Cum sa fii cunoscut ca actor, de exemplu, daca te ascunzi in debara?
Revenind la aceasta liniste a constientizarii realizam ca societatea e aproape oprita ca activitate schizofrenica si incepe sa recunoasca si sa se recunoasca.
Dupa povestea aceasta mentalul colectiv nu o sa mai fie la fel, iar cei care asteptau sa se petreaca ceva in sensul evolutiei sociale sunt si ei sau o parte din ei debusolati.
Lururile nu se petrec mereu cum sunt in mintea noastra, chiar daca intentiile sunt nobile, Universul are imaginatie si stie sa asculte rugaciunile pentru progres si evolutie reala.
Mai stie ceva, stie sa le aplice, iar aplicarea nu se face dupa felul formal in care gandim, ci dupa cum e mai eficient.
Putem sa ii spunem Universului imaginatia lui Dumnezeu si are un simt al umorului pe care ar trebui sa il exersam si noi.
Ceea ce mai percepem acum se poate denumi si socul evolutiei, traim in direct aceste transformari.
Sunt multe generatii de cand aceste tipuri de evenimente nu s-au mai petrecut, este firesc sa fim uimiti in fata ineditului, dar e si cazul sa ii dam incredere.
In toata istoria cunoscuta si oficiala felul acesta de evenimente nu s-au petrecut, chiar si razboaiele aveau o logica, puteau fi intelese.
Acum traim momente in care ne este pusa la incercare Credinta, e necesar sa folosim instrumente care depasesc logica formala si obisnuinta, iar acest lucru debusoleaza.
Probabil ca in urma cu vreo 26.000 de mii de ani sa se fi petrecut asa ceva si putem specula ca poate tot noi am fost cei care formam acea societate.
De ce sa ratam toata distractia!?
Nimic nu se petrece impotriva noastra, sunt clipe de sarbatoare pentru renasterea constiintei.
Dupa aceste momente nu este cazul chiar sa ne asteptam ca vom trai intr-o lume brusc evoluata, evolutia nu este brusca, insa e ca dupa prima lectie de sofat.
Inca nu esti sofer, dar macar stii senzatia, ce inseamna sa fii responsabil de comenzile pe care le dai vehiculului.
E necesara rabdarea care ne pastreaza in dinamica si ne scoate din indoiala si ignoranta, capacitatea de a invata sa ne recunoastem si sa recunoastem.
In manifestare, evenimentele sunt deja consumate, treaba noastra ar fi doar sa ne adaptam la propria creatie.
Insa mereu cu ochii sufletului atintiti spre Spiritul care creaza chiar in acest moment lumea urmatoare.
Fiind mai lucizi, ii putem zambi propriei creatii, in loc sa ne temem de ce nu intelegem si sa fim mai atenti la ce incepem deja sa construim, pasul urmator.
Lumea inconjuratoare e, metaforic vorbind, umbra noastra, de umbra nu te sperii, ea iti arata directia din care lumineaza Soarele.
De sute de mii de ani corpul fizic al oamenilor nu s-a schimbat cum se petrece in cazul lumii animale cand apare o modificare si au fost destule.
In lumea animala adaptarea se realizeaza prin modificarea corpului in cateva generatii ca sa faca fata noilor conditii.
Crocodilul si rechinul nu si-au modificat forma de milioane de ani, doar dimensiunile, ca sa corespunda cu noile cerinte.
Exemplul mai recent este al moliei din Anglia, cand tara a trecut la industrializare si a inceput sa arda carbune, s-au innegrit si casele cu strazi cu tot.
Aripile lor roz-alburiu au fost mai bine detectate de pasari si vanate mai usor, insa in scurt timp au aparut moliile cu aripi negre, s-au camuflat.
Omul e singura fiinta care isi gaseste resursele in interior, incepe sa gandeasca cum sa faca fata provocarilor, sa genereze solutii.
Nu isi schimba culoarea pielii sau ii cresc fulgi, insa se intoarce spre el insusi, spre lumea interioara, unde e adevarata libertate.
De-a lungul istoriei s-a incercat stapanirea Omului prin a-l indeparta de la lumea interioara, a-l determina sa isi predea in exterior Credinta, inteligenta, intuitia, empatia, spre institutii care stiu ele mai bine ce au de facut.
Masele indoctrinate cu orice sunt formate din oameni obedienti, impotenti spiritual si care se indeparteaza de sursa adevarata interioara.
Odata ce nu te pierzi pe tine si esti centrat in propria fiinta esti liber indiferent de formulele sociale in care traiesti.
E un moment bun sa meditam la deciziile noastre, daca vrem sa acceptam exteriorul si sa il facem lumea noastra sau sa fim oameni liberi care, impreuna formam o societate civilizata.
In aceste vremuri, ca sa le spunem asa, vedem transformarea la lucru, prin fiinta noastra la propriu si reflectata destul de direct in fiinta sociala.
Pe masura ce ne apropiem de actiune ne detasam de reactiune, ne apropiem de lumina si nu mai stam in intuneric, ne apropiem de intelepciune si iesim din violenta ignorantei.
Detasarea nu inseamna dat la o parte, renuntare, dimpotriva, reprezinta intelegerea profunda ca sa stii in ce fel sa te implici.
Probabil ca e una din probele anului Sobolanului, acum se vede mai bine cine fuge mai repede de pe corabie si cine se redescopera si ramane cu realitatea din el, fara sa mai aiba de ce sa fuga undeva.
Imaginatie si umor, merg minunat impreuna, sunt ca doua condimente indispensabile pentru a putea sa vezi cu ochii Spiritului si sa asculti susurul izvorului Vietii.

MarcelAlyna – Elta
01 Aprilie 2020
Bucuresti

O intalnire, altfel

Intalnirile noastre saptamanale de miercuri isi modifica cursul in situatia generata de gripa chinezeasca si starea de mare relaxare instituita de autoritati, rezoneaza cu scoala altfel J.
Ca sa fim in acord cu autoritatile competente nu ne mai intalnim prea fizic, insa desi si aceasta parte conteaza, esentiala e intalnirea in Spirit, in metafizic, in realitate.
Pe fondul acesta incercam sa structuram ideile de baza ale intalnirii si sa folosim emailul ca sa le difuzam, chiar daca nu ne vedem, deocamdata.
Reprezinta lucruri ce sunt accesibile oricui doreste aceste informatii, asa ca le vom trimite pe mail atat celor care vin frecvent cat si altor prieteni.
O societate intreaga se trezeste in casa, fortata sa stea la domiciliu, o stare prin care mai se poate medita la ceva, chiar si la ideea de meditatie.
E o ocazie sa descoperim adevarata casa, adevaratul camin, casa fiecaruia dintre noi fiind intreaga Creatie.
Spuneam mai devreme de autoritatile competente, iar ele, deocamdata isi dau masura autoritatii, urmeaza sa vedem si masura competentei.
Competenta reala e marcata de sinceritate!
Dincolo de spectacolul social ce se petrece acum e un pas in evolutie pe care il parcurgem toti, dar fiecare paseste in felul sau, mai reactiv, mai responsabil, mai hipnotizat de iluzie sau mai detasat.
Ca societate planetara semanam cu un grup de copii de gradinita care au tot fost lasati in curte si au reusit sa distruga, in joaca lor fara rost, florile, tufele, gazonul, cam tot ce se gasea prin gradina.
Educatoarea, ne-a bagat inapoi in clasa si nu ne-a mai dat voie sa iesim afara, avem acces doar sa ne uitam pe geam.
Aceasta educatoare are un nume generic pe care il cunoastem toti, se numeste Natura.
Iar aceasta Natura ne spune ca inca e blanda cu noi si ne da ocazia sa ne revenim, sa ne privim consecintele propriilor fapte si sa facem lucruri mai bune.
Prin aceasta imagine este cazul sa fim ceva mai respectuosi cu Doamna Natura, educatoarea noastra si sa nu mai harmalaim peste tot, sa invatam sa ascultam ca sa si intelegem.
Se poate si asa, sa crezi intr-un fals si sa spui cu tarie ca acesta este adevarul, pana la singurul judecator adevarat care e consecinta.
Felul de lucru din aceasta perioada se modifica prin starea actiunilor sociale si particulare pe fondul energiilor Lunii Noi cu Ascendent in Cancer, element ce potenteaza simtirea de dincolo de cuvinte.
Soarele este in conjunctie cu Luna, desigur, cu Lilith si cu Kyron, o combinatie de forte in care vedem Spiritul din noi cum se regaseste prin energia sa masculina, prin cea feminina, prin recunoasterea a ceea ce nu dorim sa recunoastem, Lilith, si, ca un rezultat al acestor lucruri, Kyron e cel care aduce intelepciunea vindecatoare.
Iar pentru zona aceasta se petrec toate fenomenele vibrationale subtile in casa a X – a, in sfera sociala in general si in felul in care noi ne regasim in societate.
Doar intelepciunea determina tamaduirea, altfel este tratament simptomatic, ca sa folosim limbaje la moda.
Saturn e in Varsator si aceasta energie predispune prin aplicare, nu doar ca ramanere la nivel de vise, colaborarea pragmatica a celor care cauta si inteleg ca exista evolutie si este la indemana.
Posibilitatea fiind disponibila oricui doreste, oricui se simte ca facand parte din marea familie a Existentei.
Lectia lui Saturn in Varsator se refera la libertatea de gandire si expresie, la cultivarea in ceilalti a acestei calitati si promovarea idealurilor inovatoare fara a accepta impuneri.
Pe 31 martie Marte intra si el in Varsator, se schimba aceste dinamici din teorie in practica, mai multi incep sa realizeze ca nu e cazul sa rastorni lumea, e gata inversata, doar sa nu o mai sprijini, ca sa isi revina.
Sa nu mai sprijini lumea veche a mentalitatilor egoiste si a primitivismului, pentru Spirit nu exista alte unitati de masura, o actiune e primitiva sau evoluata, nu se uita la instrumente.
Cum ar fi la ce masini folosesti sau dispozitive, conteaza intentia pe care o ai si ceea ce vrei sa faci cu ea.
Prin pozitia ceva mai neutra a lui Marte in Varsator se pun bazele trasnformarilor viitoare, pot apare actiuni ce nu au, aparent nici o noima, insa ele sunt semintele unei paduri, ale unei societati renascute.
Aparentele autoritati se lupta cu ceva, cum se spune in simfoniile media, sa ma scuze simfoniile, dusmanul nevazut.
Asta findca este mic si nu te poti uita la el!
Introducerea panicii in cetatean il face sa devina bulimic si sa goleasca magazinele, sa transforme carantina in cantina.
Ceea ce afecteaza cu adevarat este starea de teama generata de minunatele autoritati competente si faptul ca aceasta determina slabirea sistemului imunitar.
Si totusi, daca esti mai lucid si mai calm, cu capul rece si inima calda, nu esti obligat sa intri in jocul acesta al autodistrugerii, de fapt.
Suntem impreuna intr-un mediu al evolutiei si avem capacitatea sa suradem spre noi si sa realizam ce iese la suprafata din propria fiinta ca sa corectam.
Dupa aceasta poveste Omul iese mai luminat sau mai intunecat, depinde ce alege, incepe sa isi puna intrebari, sa recunoasca raspunsuri si sa creioneze fapte.
Cum spuneam mai sus, inamicul nevazut din mintea care e obisnuita sa judece prea mult sub epoleti sau/si cascheta, nu vede cu ce are de-a face cu adevarat.
Dincolo de orice fereastra, de orice perdea, de o usa sau de un gard se afla Omul, sufletul universal care stie si care se trezeste.
Nu e vizibil pe strada, la fel ca microorganismul, insa exista si incepe sa se lumineze, incepe sa puna bazele unei societati diferite in sensul bunului simt si al firescului, al unei logici care nu mai apartine etapelor anterioare.
Soarele a intrat in Berbec si actiunea e la ea acasa, agatarea de ce a functionat odata nu mai e posibila.
Vibratia lui Eu Sunt sugereaza ca este cazul sa ne agatam de noi, sa avem incredere ca suntem un punct de reper solid, fara sa privim la efectele noastre dupa repere.
Efectele sunt consumate, singurul punct viu si prezent e in propria Fiinta!
Scrisul predispune la o forma de sintetizare a idelor, poate fi mai sec decat discutia directa, avantajul e dat de faptul ca nu iti mai ies porumbei pe cioc, ci pe taste.

Cu aprecieri si multumiri,
MarcelAlyna – Elta
Bucuresti – 25 Martie 2020

Crede si nu te opri

Poate fi o parafrazare a expresiei biblice, crede si nu cerceta, expresie scoasa din context si interpretata dupa cerintele sociale ale momentului.
Momentul acesta a durat cam o mie cinci sute de ani de dominatie a clerului bisericesc, il denumim evul mediu in varianta frumoasa, ev intunecat in versiunea mai aproape de realitate.
In linii mari e vorba despre Credinta si ce inseamna ea, Credinta fiind ingredientul care imbraca viata oricui.
Indiferent de religie sau de doctrina, ateu sau liber ganditor, aceasta e Credinta ta, Credinta e paltonul care ne inveleste pe toti si e firesc sa ne oprim un pic asupra ei si asupra felului in care privim fenomenele din jurul nostru.
Mentalitatea omului traitor pe minunata noastra planeta este un pic deviata de starea prin care trece societatea acum, iar asta se vede dupa ideea cu microorganismul care pare sa modifice comportamentele cotidiene ale cetateanului.
Sunt transformari planetare care tintesc un singur lucru, evolutia fiecaruia si modificarile care nu sunt intelese starnesc nelinisti.
In general e mai liniste pe strazi si parcurile sunt mai goale, dar in magazine numarul de oameni compenseaza.
Fireste, cu uitaturi piezise si distanta legala, de la un metru jumătate si cinci metri, sa nu sara cumva posibilul virus de la unul la altul.
Starea mentalului colectiv e asa de speriata de trompetistii din mass media si stupizenia oficiala, incat efectul e cetateanul turmentat si infricosat.
Intr-un magazin am inceput sa ma uit de jur imprejur si sa realizeze ca omul nevinovat, dar panicat, isi manifesta instinctele primare, de la hartie igienica pana la ulei, fasole si malai.
Suna destul de amuzant ca arc peste timp, in perioada comunista, rafturi goale si oameni care nu se inghesuie unul in celalalt fiindca sunt amenintati de ceva ce nu se vede.
Ceva se vede, iar acesta este nivelul de ignoranta, dincolo de spoiala de civilizatie, se vede felul in care evoluam.
Ritmul gandurilor este intrerupt de o doamna care intra cu miscari precise in magazin si se duce cu mana la vitrina unde stie ca este produsul dorit.
Vitrina e goala si ramane buimaca, se uita inca o data, dupa care exclama „au innebunit cu totii”.
In perioada comunista, cea mai acerba, anii 80, alimentarele, asa se numeau supermarketurile de atunci, erau goale.
Produsele de necesitate curenta sunt date pe cartela, ce nu este pe cartela e la legea junglei, cine apuca.
Vine camionul si descarca marfa iar coada se face imediat, nu conteaza ca nu stii ce e, e ceva ce e necesar si nu se gaseste.
Coada e mai stufoasa, ne inghesuim unii in altii ca sa prindem cate ceva, e imbulzeala, se ridica voci mai din spate care spun sa se dea cate unul sa ajunga la toti.
Nu conteaza ce, sa fie cu portia, iar acest lucru este cerut de cetatean, fara sa isi dea seama e de acord cu guvernarea care da tot cu portia.
Asa poti fi manipulat mai usor, cu portia, informatia potrivita, mancarea potrivita, hainele potrivite, dependenta de o sursa care sa iti traseze tiparele comportamentale.
Daca teleportam acest magazin considerat gol in acei ani comunisti, ar fi fost materializarea unei abundente.
Ciocolate de diverse tipuri, in conditiile in care atunci nu gaseai nimic, guma de mestecat de diverse forme si marci, atunci mai nimic, paine, patiserie, semipreparate, ce mai, ar fi fost rai curat, chiar daca destul de nesanatos.
Exista un lucru despre care nu imi propun sa discut in acest fel de scriere, cum ar fi starea de dominatie a unei dictaturi de tip nou, iar cea mai perversa este dictatura pe care ti-o doresti.
Nu despre asa ceva doresc sa vorbesc, nici despre faptul ca pe fondul acesta de stagnare a activitatii cu multi oameni opriti la domiciliu sau in diverse zone de izolare natura incepe sa fie mai primenita.
Satelitii care studiaza evolutia climei arata ca natura isi reia locul, poluarea este inlocuita de revigorarea stratului de ozon si de vegetatia ce incepe sa se simta mai bine.
Hai sa vedem despre ce, deocamdata nu discutam, despre faptul ca pe fondul consumerist al activitatii umane si de poluare a mediului si de autodistrugere, ca sa fim mai sinceri, ni se ofera o pauza de meditatie.
O regandire a felului in care privim economia si o evaluare a necesitatii si mai putin a transformarii consumului intr-un zeu economic.
Necesitatea dezvolta un consum natural, normal, firesc, cu produse de calitate si mai putin cu unele care sa se strice la comanda.
O reevaluare a Credintei care nu are nevoie de ritualuri, fiindca oamenii nu se mai intalnesc pe la biserici.
In felul acesta Omul isi poate pune intrebarea daca Credinta se afla in el sau in biserica.
Al treilea lucru despre care nu discutam acum este evaluarea sistemului imunitar care tine de cat de sincer e oricine cu el insusi si felul in care isi evalueaza viata cotidiana, de la alimentatie, la mentalitate si sexualitate.
Asa ca aceste lucruri la care doar ne referim sunt aspecte pe care le lasam ca puncte de meditatie pentru fiecare.
In situatiile sociale din prezent, stat pe acasa, izolari, avem ceva mai mult ragaz sa fim mai aproape de noi sa stam cu noi de vorba, ca sa spunem asa.
Chiar asa, ce poti vorbi cu tine, de unde incepi o conversatie sincera cu tine, atunci cand te apuca, te prezinti, faci cunostinta?
E bine si asa, pentru inceput!
Din nou, e cazul sa vorbim despre Credinta si mai ales, despre ce nu este ea, cum ar fi fanatismul, bigotismul, ignoranta dusa in forme mistice sau alte elemente similare.
Nu este asa ceva!
Inseamna cunoastere, recunoastere, instrumentul de baza fiind sinceritatea si asa ajungem la Credinta.
Daca tot omul planetar are ceva ragaz sa se reevalueze in liniste, fara stresul cotidian, e bine sa foloseasca aceasta perioada, fiindca o sa treaca si isteria izolarii.
Putem sa punem in carantina lenea mentala care faciliteaza acceptarea, invidia, aroganta, toate deseurile psihice si ce minunat ar fi sa scapam de ele in 14 zile!
Important este sa iesim din ea, fiecare, dar si ca societate mai intelepti si mai lucizi privind rolul nostru pe o planeta minunata aflata intr-un sistem solar la marginea galaxiei.
Pentru cine spune ca nu sunt serioase aceste lucruri il invit sa se uite pe cer, in jos ne-am uitat destul!
Ceea ce mai infloreste ca microorganismele dupa spalatul pe maini e o cultura a teoriilor conspiratiei, ca tarabele de inghetata vara in parc.
Avem conspiratii cu cacao, cea mai ceruta, cu fistic, pentru cei traditionali, cu mango, pentru exotici si cu de toate pentru cei sofisticati.
Ca sa nu mai avem de-a face cu aceste tarabe e cazul sa ne informam corect, iar acest lucru inseamna cunoastere, sa verificam si sa cercetam ceea ce cunoastem.
In felul acesta ne lamurim si putem merge mai departe sa construim; ce sa construim ar putea intreba cineva, lumea in care existam, ar fi raspunsul.
Aici apare lipsa de Credinta, prin comparatie materialista, lumea e mare eu sunt mic, ei sunt multi noi putini.
Universul din afara corpului tau e mereu mai mare!
Lucrul acesta nu conteaza, ceea ce conteaza e recunoasterea si folosirea energiei din interior.
Printr-o imagine mai simpla vedem recunoasterea nu cum am fost invatati, ca o vina urmata de o pedeapsa, recunosti ca ai spart ghiveciul?!
Stiai ce urmeaza, spui adevarul ca l-ai spart si esti pedepsit!
Suntem educati intr-o cultura planetara ignoranta ca dupa ce spui adevarul urmeaza ceva rau, o pedeapsa, asa ca se dezvolta o societate a falselor valori.
Iar imaginatia e arhitectul care spune Credintei unde sa construiasca, imaginatia fiind un lucru pe care nu dam doi bani, e privita ca un complex psihic.
In realitate este ceea ce ne defineste si ceea ce construieste; becul a fost imaginat de cineva ca sa il avem acum la indemana, automobilul a fost visat de cineva ca sa fie lumea plina de masini acum si nu se supara nimeni, iar altadata cineva a dorit sa zboare si de atunci pana acum avem douazeci de milioane de oameni anual in aer.
O natiune, am putea spune, iar aceste lucruri au inceput cu un vis al unui om care a intrat in rezonanta cu dorintele multora.
Lumea e cum ti-o imaginezi si daca dorintele sunt in sensul progresului ele cresc si se dezvolta.
Primul om care si-a imaginat un bec traia intr-o societate cu felinare luminate cu gaz lampant, palpaind in noapte si care trebuiau curatate mereu de negru de fum.
Altul isi dorea sa vada cum oamenii nu mai chinuie caii la carute si trasuri, isi dorea care autopropulsate.
Celalalt se uita pe cer si nu vedea decat pasari, dorindu-si ca si oamenii, nu numai el, sa zboare asemenea lor.
Niste vise imaginative imbinate cu dorinte sincere au schimbat total fata lumii, altfel, daca erau seriosi se gandeau ca ei sunt mici si lumea e prea mare!
Asa functioneaza Credinta, e formata din cunoastere si recunoastere, prin curajul de a avea incredere in imaginatia ta, in visele tale si aici fiecare dintre noi e fara limite.
Curajul de a crede ca ceea ce emiti tu din interior este o realitate universala iar aceasta se petrece, in ritmul si logica ei.
Putem sa ne scriem lumea din interiorul nostru, o lume mai minunata iar ea sa existe deja in interior, noi avand rabdarea sa actionam dupa posibilitatile noastre pana se intrupeaza.
E necesara Credinta, ca instrument universal de lucru cu Spiritul, iar acest lucru inseamna deschidere, macar spre expresia, “de ce nu?”.
Relaxarea lasa energia sa curga ceva mai liber si ne detaseaza spre zambet, care reflecta pe chipul omului dinamica armoniei si mai putin a extremelor.
O masa critica de oameni incep sa se trezeasca si sa isi inteleaga menirea si rolul in evolutia lor si ca parte din Univers.
A venit la fix, ca sa spun asa o tendinta de inclinare a energiei umane spre o masa critica de panica, teama si suspiciune, poate un reflex natural al lucrurilor, de compensare, nu ceva conspirationist.
Mai ales ca atunci cand vezi lucrurile materialist crezi ca masa critica e un numar sau chiar o masa.
E mult mai util sa ai sfantul scaun la timp decat sa ramai blocat dupa masa!
Numai ca cel care se apropie de el insusi formeaza prin sine o masa critica, aceasta e ceea ce conteaza, intrand in rezonanta cu cei care fac acelasi lucru.
De data aceasta, o buna parte dintre noi avem posibilitatea sa ne abordam cu detasare si rabdare, sa insistam in constructiile noastre interioare.
Functioneaza mai minunat daca le faci pentru ceilalti, fiindca in realitate tot despre noi e vorba, asa merg paradoxurile!
In felul acesta intelegem ca nu exista interferenta la nici un nivel, cum e moda acum cu virusi, aflam ca unii se infecteaza de la altii.
Asa zisa infectare e o decizie, nimeni nu are capacitatea sa faca ceva altcuiva daca nu i se deschide poarta.
Intr-un fel sau altul tot ce este petrecut in viata noastra e decizia noastra ca sa se petreaca.
Exista posibilitatea sa decidem mai constient si sa prindem curaj cand vedem ca incepe sa se manifeste.
Daca accepti ca individ, tot ce ti se spune risti sa si realizezi acest lucru, cum ar fi faptul ca niste caini roz umbla pe strazi si incep sa roada incaltarea din piciorul stang.
Dupa un timp toate cizmariile vor fi asaltate de oameni cu simptomul pantofului stang muscat, unii mai inventivi vor veni si cu cel drept.
Fiecare jurand ca un caine roz l-a fugarit pe strada si daca nu a facut-o, de ciuda ca nu e in randul lumii si-a rupt singur papucul de bordura!
Infodemia e pandemie, dar nimeni nu e obligat sa subscrie, iar masurile de preventie impotriva ignorantei sunt evitarea spalarii pe creier de trei ori pe zi!
Daca nu te speli deloc creste imunitatea mentala!
Sunt si probe, pare ca nu se petrece nimic sau chiar invers, dar in acest fel calitatea rabdarii se dezvolta.
Credinta functioneaza chiar daca nu suntem constienti, dar avem ocazia sa intelegem mai bine ca suntem arhitectii propriei existente.
E o practica, o tehnologie, are o logica ce pune la incercarea asa zisa logica materialista.
Altfel spus, crede si continua!

MarcelAlyna – Elta
Bucuresti
20 Martie 2020

Noua Albina Nina

Soarele arunca razele sale rosiatice de rasarit printre nori si printre case, intr-o ordine stiuta doar de el si de atmosfera terestra.
Suntem plecati spre Targul apicol de la Campina de dinainte sa rasara si il lasam sa ne surprinda pe drum, banuind ca si el e surprins ca ne-am trezit la ora asta.
Ne surprindem reciproc intrand in Campina in locul amenajat ca parcare pentru participanti, un fel de stadion dacic, dupa felul in care arata, cu iarba si plante spontane pe margini.
Mai degraba seamana cu un izlaz olimpic, dar spatiul ne permite tuturor sa parcam si sa descarcam fara sa mai ocupam strazile din jurul Casei Tineretului concurand intre noi pentru un petic de loc.
Masini mai mici sau mai mari, numere de Prahova, de Ilfov, de Bucuresti, de Suceava si Buzau, de Alba si Mures, Braila si Constanta, pe scurt, de peste tot din Zona Romaneasca.
Fiecare isi descarca produsele cu sacosa, cu liza, cu carca, cum se poate si se creaza o fratie a caratorilor, salutandu-ne intre noi ca participanti la acelasi eveniment.
Mergem si noi cu sacosele noastre, cu standul de carte, cu masa si picioarele ei detasate iesind spectaculos dintr-o sacosa.
Umbland cu masa pare ca ne ducem cu placa sa prindem valuri promitatoare!
E forfota aranjarii standurilor, se pun borcanele cu miere, se aseaza pe afara si pe dinauntru ustensile pentru apicultura, palnii, separatoare, stupi, utilaje, centrifuge, apicultorii seamana cu albinele care lucreaza pentru ei.
Organizatorii pregatesc deschiderea oficiala, discursul primarului si al consilierilor, al oraselor infratite, din Macedonia si Republica Moldova.
Ne punem si noi standul, este amplasat in interior unde o scara coboara de la etajele superioare chiar spre noi, in dreapta si stanga sunt alte standuri, despartite de paravane.
Din cand in cand apare Albina Nina, cel care joaca acest rol acum isi tine capul albinei in mana si merge descoperit.
Costumul mascotei evenimentului este unul nou, ceva mai mic decat cel anterior si parca mai lucios, probabil mai mult plastic.
Ne regasim si ne bucuram de revederea cu multi oameni minunati pe care ii cunoscuseram tot in cadrul acestui tip de eveniment.
Din punctul acesta de vedere seamana cu atmosfera unei comunitati unde ne stim si ne ajutam de cate ori avem ocazia, parca am format un sat ad-hoc.
In general, tot ce se petrece aici are legatura cu apicultura, produsele stupului, instrumente, utilaje, dar mai sunt si unii ca noi care avem ca legatura faptul ca folosim miere la unele preparate.
Mai este amicul cu uleiuri presate la rece si creme realizate in acelasi fel, un stand cu produse din lavanda, altul cu branzeturi si altul cu bulbi de flori.
Cei pe care i-am descris mai sus participa la diverse tipuri de targuri si evenimente, se pot incadra oriunde, altfel spus suntem bagaciosii pe care ii poti gasi si la manifestari cu utilaje miniere, astronautica, spiritualitate, relatii publice sau inteligenta artificiala.
Painea Elta – Azima deconstipa astronautul, il ajuta la propulsie, in sensul ca are mintea limpede, ce faci in spatiu in calatorie de lunga durata fara bulbi si cum te dezmortesti fara ulei presat la rece?
Noi suntem prezenti!
Festivitatile incep cu discursuri si se termina cu dansuri populare, jurnalistii locali mai misuna printre noi cautand sa isi faca materialul pentru redactii.
Dar dupa aceea, incepe sa se aseze si sa se deruleze lucrurile la propriu, sa vina oamenii fara sa mai fie stresati de aspecte oficiale sau jurnalistice.
Dupa agitatia asamblarii standurilor incep discutiile si reluarea legaturilor, intrerupta de venirea celor care viziteaza targul, insa e o intrerupere binevenita.
Cand te astepti mai putin, apare Albina Nina, cu costumul cel nou, insa tinand capul albinei in brate.
Il pune pe cap doar cand face niste poze cu cei care doresc asa ceva, dupa care isi scoate iar casca respectiva, capul albinei.
In vechiul costum, purtatorii stateau cu orele in el fara sa se dezvaluie, cu cap cu tot si antene si ce mai are pe el, ochi, ceva urechi, fiindca pe ele nu le-am depistat prea bine.
Spatiul dintre standuri este despartit de paravane ridicate pe niste picioare cam la treizeci de centimetri, asa ca unele lucruri de la unii mai se rostogolesc pe la ceilalti.
Exista un schimb spontan de obiecte care apar la unii si sunt returnate la beneficiari, noi, de exemplu avem o rola cu pungi de plastic care se rostogoleste la vecini.
Vecinii o pun la ei pe stand ca sa o recuperam mai usor, dar mai e si un soare de plus de pe partea noastra ce se incapataneaza sa nu stea lipit de panoul dintre noi.
In timp ce vecina de stand umbla pe la sacosele ei de langa paravanul frontiera dintre noi, ii pica soarele nostru pe mana si are un impact mistic judecand dupa faptul ca se da speriata inapoi.
Din partea cealalta pica pe sub paravan un rulou de plastic de infoliat pe care il dam inapoi peste gard.
Atmosfera naturala e ca afara, la ograda, desi noi suntem inauntru!
Vizitatorii acestui targ sunt din zonele apropiate, Bucuresti, Ploiesti, Plopeni, Brasov chiar si din Campina.:)
Nu in ultimul rand, sunt cei care vin special sa ne intalnim, cum e o amica din Fundulea care apare cu un buchet mare de flori din a sa gradina – sera si oameni care au participat la cursurile Elta ce ne redescopera cu standul aici.
Dupa cum este moda virusologica de iarna-primavara unii au si masca, dar mai putini decat in alte zone, semn ca sunt oameni mai deschisi la mental.
In continuarea ideii, o doamna vine la stand si e oarecum interesata de ce vede pe masa, chiar pune mana pe o punga de caramele cand, Alyna tuseste inecandu-se cu o cojita de la o samanta de cardamon.
„Ati racit, stiu fiindca eu am luat raceala de la cineva!” spune ea si lasa punga jos departandu-se cu iuteala.
Daca tot s-a generat o psihoza, macar stim cum sa alungam pe cineva, tusim un pic, probabil ca stranutand ii faci sa se arunce la pamant!
La scurt timp dupa acest episod merg prin exterior unde sunt utilajele apicole, ca sa mai ne facem o idee cati au venit si ce mai este pe acolo.
Fiind afara e o atmosfera mai campeneasca, gratarul cu mici, bere la draft, o usoara stare de petrecere.
Pentru cineva nefamiliarizat cu obiceiurile sociale gratarul reprezinta un obiect de cult pe care il iau cu ele si familiile cand merg la iarba verde sa faca incantatii cu foc si fum.
O doamna cu masca de protectie la gura se apropie de gratar dar i se spune ca micii mai au pana sa fie gata.
Are masca de protectie, e riscant sa mananci mici fara sa o dai jos sau este vaccinata antimici!
Psihozele nu au nevoie de logica, doar de pretexte si in felul acesta atentia e deviata spre raspunsuri programate si comportamente comune, chiar daca absurde.
Din cand in cand, celor care se mai opresc la standul nostru le mai amintim ca ceea ce e pe masa nu e realizat prin tratament termic.
Desi este scris, nu toti citesc!
Ceea ce sesizam e nivelul de constiinta ceva mai elevat al informarii sociale fata de anii anteriori.
Acum nu mai suntem intrebati ce inseamna aceasta, stiu deja si privesc mai cu atentie.
Explicatiile sunt legate de compozitie, de fel de servire, de mod de preparare si alte detalii practice necesare realizarii acasa a preparatelor.
Din cand in cand mai vedem pe Albina Nina dupa cateva poze cum isi scoate casca si incepe sa respire.
In general oamenii vin spre masa si cerceteaza produsele, anul acesta insa, sunt destul de multi care studiaza si standul de carte, ceea ce reprezinta o bucurie mai mare, e o hrana pentru Spirit.
Are avantajul ca e ca izvorul care te satura si nici nu se termina!
O fata se apropie de standul de carte si incepe sa se uite pe titluri, ia carti din el in brate ca sa le spicuiasca, asa ca Alyna o invita in spatele mesei, pe un scaun, langa geanta cu carti sa le spicuiasca in liniste.
Venise cu parintii iar acestia ne confirma ca ii place sa citeasca iar ceea ce a gasit era ca o masa cu bucate in mijlocul desertului pentru ea.
Nu dau intamplator acest exemplu tinand cont de evolutia sociala si de faptul ca Elta a inceput in anii 90 sa se manifeste social, intr-o perioada tumultoasa si haotica, multi parinti credeau ca este o secta ciudata care le suceste mintile copiilor.
Acum, chipurile, societatea e mai asezata, muzica de spalat creiere, droguri, etnobotanice, orientari extremiste, atat sociale cat si sexuale, explozia jocurilor care genereaza noi domenii in afectiuni psihologice, ai nevoie de tarie de caracter ca sa descoperi bunul simt.
A doua zi vorbim la telefon cu parintii care ne multumesc ca am iesit in calea fiicei lor, au sesizat ca ceva s-a asezat in fiinta ei.
In momentul prezent si pe fondul descris mai sus Elta incepe sa fie privita ca un element de stabilitate, de morala si factor de civilizatie demn de luat in seama.
Prin fata standului se prefigureaza silueta unui tata cu un copil in brate si unul mai mare pe picioarele lui pe langa el, cu mama aferenta, blonda si atletica, cerand date despre noi.
Pustiul autonom intinde mana spre dulciurile de pe masa dar mama il opreste autoritar si fara drept de replica.
Alyna ii ofera niste caramele si pentru el si pentru restul familiei iar mama ii spune rastit pustiului, „acum, cum se spune?”
„Multumesc”, zice el cu un glas stins.
Mama, ca sa ii spun asa, se intoarce spre noi cu o voce grabita si precipitata si ne spune ca are trei facultati, sase copii si vine din Belgia.
Am tradus in sinea mea mesajul, sunt desteapta, am cariera si sunt familista; sotul statea linistit cu cel mic in brate si cu cel mai mare satelizand pe langa el.
Alyna da noroc cu ea si imi spune “e puternica”.
Dau mana cu doamna si mana ei spune multe, are o stransoare ferma si puternica, de anduranta, genul care nu cedeaza usor si stie sa impinga lucrurile pana la rezultatul dorit.
“Sunt si campiona la skanderbeg”, zice ea vazand ca am inteles ca e ceva special cu ea.
Adica sunt si puternica, am completat in gand mesajul ei.
Tot pe acelasi ton precipitat ne spune ca ea vrea sa realizeze ceva important si ca noi suntem cei care ne potrivim imaginii sale.
Am vazut ca a luat pliantul ca sa aiba datele de contact si am intrebat ceva exotic, “ce anume?”
“Caut oameni pentru ceva pe care vreau sa il realizez”, continua tot pe un ton grabit si precipitat.
“In cazul in care nu te fugareste nimeni poti sa ne spui despre ce este vorba?” am insistat cu exotismele.
“Sunt cu familia si trebuie sa am grija si de ei, maine ma intorc si vorbim”, a suierat la fel de grabita.
“O platforma prin care sa pui pe mai multi in legatura cu obiective similare?”, am mai incercat.
“Nu, nu este vorba despre o platforma”.
A plecat prin multime luand-si sotul cu copilul in brate si pe cel care orbita in jurul lui.
Fluxul de oameni si de discutii creste si descreste dupa ritmul sau, vin oameni care apar pe aici doar fiindca mai gasesc si altceva, nu au nevoie de miere.
Asa gasesc “extravagante” cum suntem noi si Dorin cu uleiurile presate la rece, oameni care stiu ca pe aici mai poti sa descoperi domenii noi, strecurate printre faguri.
Asa rasare un tata cu copilul sau vioi si curios sa ne intrebe detalii despre ceea ce promovam, dar cu un ochi la cel mic care inhatase o punga de bomboane.
“Las-o acolo!”, ii spune el.
Continuam discutia si pustiul, mai atent, o ia pe ocolite, se apropie si se uita, se preface ca il intereseaza altceva, dar tot pe aceasi punga pune mana.
“Las-o acolo, cand iti zic!”, ii spune tatal.
Acum nu se mai codeste si pune direct mana pe punga obligand parintele sa ii dea o explicatie, ceva convingator.
“Ne mai uitam pe aici si cand plecam iti iau!”
Ii ia punga din mana dar cel mic nu se lasa convins, o inhata pur si simplu, pana la urma nu are incotro si o cumpara.
Copii pot fi buni agenti de vanzari!
La una din iesirile pe afara ma intalnesc cu Albina Nina, dezvaluita, in sensul ca isi tinea capul in brate si puteam discuta liber cu continutul, cel imbracat in costum.
Ii spun ca cealalta Albina statea mai mult in toata costumatia, aceasta are vreo problema, il intreb ca elucidare.
“Are, imi raspunde, “doar doua gaurele mici pe la ochi si doua mici pe la gura, te sufoci inauntru, respiri foarte greu.”
“Respiri greu, risti sa devii un fel de Albina Vader,” ii zic si ne amuzam impreuna de felul in care este construit noul costum.
In ziua urmatoare o vedem pe amica noastra campiona la cariera, familie si skanderbeg umbland printre standuri.
Cauta sa isi adune oameni pentru proiectul sau, oricare ar fi el, discuta cu diversi producatori si incearca sa ia date de contact.
Nu am incercat sa o evit, dar nici nu insistam sa ma intersectez din nou cu ea, asa ca am lasat lucrurile sa mearga in firea lor.
Trecand pe la nivelul de sus si pregatindu-ma sa cobor scarile spre standul nostru ii vad in fata mea in formatie completa, ea cu tatal cu cel mic in brate si cu cel mai mare mergand prin jurul lor.
M-a vazut si mi-a spus tot pe un ton alert ca “Ati fost selectati!”
“Serios, e minunat!” i-am zis, “la ce?”
Fara sa imi raspunda la intrebare spune sa o contactam pe WhatsAap si asa ea va sti ca dorim sa intram in, orice o fi.
“Pe cine sa contactam?”, intreb.
“A, nu v-am dat numarul de telefon”, se lumineaza.
Imi da numarul si la persoana de contact intreb cum o cheama.
“Poti sa scrii Republica Moldova!”, zice ea mandra.
“E prima data cand primesc numarul de telefon al unei tari, sa inteleg ca raspund toti moldovenii sau esti singura care are telefon pe acolo?”
Pana la urma spune numele si intreb ce sa scriu in continuare, firma sau organizatie, insa insista cu Republica Moldova asa ca reduc aria si scriu doar Chisinau.
“Ma contactati voi pe WhatsAap si va spun mai multe fiindca nu prea am timp” tot pe fuga spus.
“Uite cum procedam, nu stiu nimic din ce vrei sa faci fiindca nu ai spus nimic, ne contactezi tu, daca vrei, sau deloc, noi nu avem de gand”, ii zic.
De parca nu ar fi auzit nimic tot imi spune ca in clipa in care o sa discutam vom vedea mai multe, dar ca ea nu are timp sa ii sune pe toti.
Atunci se repede la cel mic, nu cel din bratele tatalui, cel care merge pe jos, copilopodul, sa ii spuna sa nu mai bage degetele in nas sau prin alte orificii pe care ea le sesizeaza.
Incep sa cobor treptele indreptandu-ma spre stand in timp ce salvez numarul de telefon in agenda, dar auzind ca din spate vin niste pasi hotarati si grabiti.
Fireste, este amica noastra care parca nu a auzit nimic din ce am spus mai devreme si isi deruleaza discursul, ma contactati voi pe WhatsAap si am sa stiu ca sunteti voi.
Cam pe aici se reduce cantitatea de informatii!
Ii mai spun odata ca in asemenea conditii ne contacteaza ea fiindca noi nu o vom face, iar pana sa zica ceva ii raspunde Alyna care a vazut toata scena si se apropiase de noi.
“Nu stie sa scrie pe WhatsAap, “ ii spune si ea ramane un pic uimita.
“De fapt stiu doar in mandarina, dar nu cred ca te descurci bine cu caractere chinezesti,” completez.
De la uimire trece la o stare de usoara buimaceala si spune doar ca o sa mai vorbim, se rasteste un pic la copilul cel mare si la cel din brate cu tatal aferent, dupa care ies pe usa.
Spunea ca are sase copii, ma gandeam sa o intreb unde sunt celelalte patru bucati, dar nu mai avea rost.
Una din cunostiintele noastre participa la targ din partea bisericii adventiste cu pliante, carti, luari de tensiune si glicemie, am fost la cateva editii chiar vecini.
Acum locatiile noastre sunt mai distantate dar totusi vine cu cineva care cauta produse de natura raw vegana si ea s-a gandit sa o indrume spre noi.
Ca aparenta, ca forma de manifestare, e vorba despre o babuta cu batic, cu o mica sacosica, in haine batranesti, ca sa zic asa si cu o mica pareza care ii modifica configuratia fetei.
Se uita pe stand, vede ceva care ii place, cerceteaza, mai pune niste intrebari si se decide sa ia o crema de ciocolata.
Sta un timp si se uita, pare ca mai degraba percepe, dupa care intreaba pretul a ceea ce ii place din ce vede.
In clipa aceea privirile se intersecteaza si niste ochi de un albastru superb lumineaza locul, niste ochi lucizi, clari si limpezi, demni, fara nici o legatura cu infatisarea descrisa mai devreme.
O sinteza a acestui amestec de energii ar fi ca ma uit la privirea unei doamne, in sensul nobil al cuvantului.
Ii dau restul si il pune, ordonat, in batista dupa care pleaca.
Au mai venit oameni si am mai discutat, dat relatii si legaturi, idei de viata mai buna ca sa ii spunem asa, dar inca ramasese acea privire.
Dupa o perioada, apare iar, cu nepotul, probabil, si ii spune, “Uitat-te aici, gasesti ceva ce sigur o sa iti placa!”
Se pare ca a gasit fiindca i-a placut si a achizitionat mai multe din cele oferite pe masa, chiar avea o stare placut surprinsa.
M-am uitat la doamna si am sesizat in aceeasi privire calda si lucida o unda de sagalnicie si amuzament, parca pusesem ceva frumos la cale impreuna si reusise.
Sunt descrieri ale unor evenimente si elemente care se petrec in decursul a trei zile, cele care ies in evidenta si care confirma ca e cazul sa fii ca sa fie.
Fiecare are acces la ceea ce isi da voie, ce poate sa faca, la ce poate sa inteleaga si la ceea ce poate sa creada.
E nevoie de comunicare, de socializare, iar acest eveniment nu este intamplator, ai si ceva de invatat din aspectul social la care participi.
Suntem fiinte sociale, dar nu de gramada, entitati luminate fara sa facem umbre, firesti fara sa fim banali!

MarcelAlyna – Elta
Bucuresti
23.02.2020

Vremea climei

Intr-un film, un autor de romane politiste stie cum se desfasoara actiunea, are toate ingredientele, personajele, intriga, rezolvarea ei, dar se blocheaza in debutul povestii.
Atmosfera e jilava si ceata umeda, iar de aici nu mai are idee cum sa iasa, cum sa faca introducerea personajelor si debutul actiunii.
Ramasese in ceata si ea era umeda!
De data aceasta ceata nu este un prilej de blocaj, ci o manifestare care se revarsa asupra orasului de cateva zile.
Cum sa te mai blochezi daca este deja manifestata?
Chiar daca e dimineata sau amiaza sau dupa amiaza, luminozitatea e la fel, pare ca nimic nu se schimba, nu iti dai seama de trecerea orelor, vezi doar cand se intuneca sau se lumineaza de dimineata.
In rest, aceeasi luminozitate difuza ce nu genereaza umbre, vine de peste tot si se strecoara pe langa tine fugind in partea cealalta ca sa vina din nou.
E o descriere a unei parti din atmosfera bucuresteana ce a durat aproape o saptamana, fara mari schimbari de temperatura, viteza a vantului, radiatii UV sau umiditate.
O atmosfera ca in astral, netulburata de modificari deosebite, ca in vis, ca sa fiu mai clar pentru cei nefamiliarizati cu termenul.
De cate ori in mijlocul unui vis frumos se termina povestea fiindca incepe ploaia sau pleci la visat cu umbrela si geaca cu gluga?
Cand toate culorile sunt stralucitoare, cerul, florile si peisajul, incepe grindina sau vine viscolul?
Asa ceva nu se petrece intr-o stare in care sufletul si vibratia rezoneaza in note armonioase si linistite.
De la stiri vedem ca exista iarna pe tot restul teritoriului inconjurator si al planetei, ca exista vara in emisfera sudica, toate cu bune sau mai nebune.
Chiar in clipa in care sunt scrise aceste randuri canadienilor, spaniolilor si francezilor le-ar place si lor asa atmosfera fiindca se lupta cu nameti si furtuni de zapada.
Vorbim de clima si nu ca un subiect usor de discutie, ca doi oameni care nu au ce spune si comenteaza vremea.
Asa cum am descris atmosfera din locul in care ma aflu o poate face fiecare, insa constiinta noastra se extinde dincolo de aceste manifestari imediate.
Putem atinge subiectul schimbarii climei si din alt registru, un alt punct de vedere, comentabil mai mult sau mai putin, dar dezvoltabil cu siguranta.
In mare vorbind, minunata noastra planeta nu este la prima incalzire, unele au durat doar in perioada de inceput intre 400 si 800 de ani.
Dupa care lucrurile s-au modificat, a inceput o racire si o glaciatiune, urmata de o perioada de aparenta stabilitate.
Intelegem prin stabilitate modificari cu fluctuatii mici, gestionabile pentru mentalitatea noastra, insa mereu lucrurile sunt in dinamica si transformare.
Putem sa aruncam o privire asupra atmosferei si sa vedem ca este compusa din azot in proportie de 76,5%, oxigen 19,6%, 3,86% alte gaze si doar 0.04% dioxid de carbon.
Intreaga activitate a societatii umane participa cu 0,0013% din cantitatea de dioxid de carbon si alte gaze de sera la intreaga structura atmosferica.
Adica mai nimic, ceea ce ne deranjeaza pe noi sunt acumularile in zone urbane, termocentrale si alte activitati industriale care sunt concentrate pe teritorii bine definite.
Acolo dam de poluare adevarata fiindca e la un loc, dar in schema generala, daca oprim toate emisiile acum nici nu se simte.
Deja niste minti serioase se grabesc sa acuze ca sunt impotriva ecologiei sau a energiei verzi, e treaba lor daca se grabesc.
Haideti sa privim lucrurile ceva mai de sus, mai din spatiu si poate o sa vedem mai clar tabloul general.
Sistemul solar trece prin zone in care aparent a mai trecut, insa in structura galactica ce se deplaseaza odata cu el pasim pentru prima data in aceste teritorii ale universului.
Sunt alte energii si alte influente in locul acesta al cosmosului pe care il parcurgem, observarile recente arata ca Soarele s-a mai racit ca activitate, si planetele s-au mai incalzit in compensare.
Clima e in schimbare pe toate planetele din sistemul nostru solar de cand se fac observatii amanuntite, inclusiv pe planeta noastra.
Ca indivizi avem pretentia ca evoluam sau ca dorim acest lucru dar de ce ne mira ca acelasi lucru o face si planeta pe care locuim care, dupa cum vedem, nu este singura in Univers?
Ceea ce conteaza cu adevarat e altceva, ce cauta constiintele noastre in acest mediu si pe aceasta superba planeta?
Cauta sa evolueze si o facem impreuna prin simbioza cu planeta si nu numai, suntem mai mult decat chiriasii planetei, dar si una cu ea.
Ca societate avem o mare apreciere pentru creier si avem si de ce, insa inima joaca un rol cel putin la fel de important.
E cel mai puternic generator electromagnetic din corpul nostru, undele sale masurate arata ca pe partea undelor electrice e de 60 de ori mai puternic acest organ decat creierul si de 5.000 de ori pe latura magnetica.
Tehnologia actuala are instrumente deosebite de cercetare, constatandu-se ca fluxul inimii ajunge pana la cel putin trei kilometri.
Dar e mult mai mult decat atat, experientele unor oameni care mediteaza concentrandu-se pe emisia inimii in zone alese special pentru experiment cu infractionalitate inalta au dat rezultate.
Dupa o saptamana a scazut cu peste 75% infractionalitatea din zona respectiva si dupa plecarea celor care realizau constient acest lucru nu s-a mai ridicat la cotele anterioare.
Gandurile noastre sunt percepute prin creier si potentate de inima, iar influenta noastra exterioara este de natura masurabila electromagnetica si chiar mai mult.
Emitem interactionand cu campul electromagnetic al Terrei, la randul lor aceste vibratii determina miscari atomice si reactii chimice care antreneaza si fenomene meteo.
Putem influenta comportamentul unei zone sociale, cum e experimentul descris mai sus, si ne incurcam in cativa norisori si un vanticel!
Aceste miscari pot fi vanturi sau ploi, inundatii sau cutremure, senin si briza usoara sau o adierel tocmai buna sa te racoreasca.
Vremea are legatura cu noi, cu ceea ce gandim, cu ceea ce simtim si cu ceea ce dam voie sa iasa la iveala din noi.
Clima e haina care ne imbraca pe toti si noi o modelam dupa chipul si asemanarea noastra, de fapt, suntem croitorii acestei haine.
Nu ne deranjeaza transformarea climei, cat fenomenele extreme pe care le percepem!
In masura in care sunem mai pasnici noi cu noi si reusim sa generam unde mai armonioase gasim si intelepciunea sa ne adaptam prin participare la aceste modificari, ce sunt firesti.
Dispare sperietoarea instabilitatii si a extremismului climateric, dar depinde mai mult de noi decat credem.
Poate ca aceasta este mica noastra dilema sa credem sau sa nu credem, daca credem suntem responsabili, daca nu credem sa nu ne plangem!
Credinta e o tehnica, nu misticism!
Avem de ales intre a ne adaposti de o natura ostila sau de a realiza ca suntem actorii principali si sa pasim in armonie cu fenomenele naturale, nici noi nefiind artificiali.
Faptul ca societatea trece pe energii mai fine si mai eficiente, surse energetice verzi, masini electrice si altele inca neprezentate, are un impact pozitiv in mediu.
Exista consecinte pozitive fata de mediul inconjurator, insa aspectul esential nu este impactul fizic pozitiv, care nu e foarte mare, e cel al transformarii fiintei umane per ansamblu.
Modificarea constiintei cetateanului acestei planete genereaza alte unde emise din generatorul universal la purtator, inima, ceea ce arata schimbarea constiintei, arata evolutie, arata iluminare.
Incepem sa fim mai civilizati in sensul corect al termenului, noi fata de noi, sinceri cu noi si incepem sa descoperim ca Iubirea nu e un termen hedonist, e biletul spre spiritualizare.
Ca tot legam fiinta umana de clima si fenomene, in incendiile din Australia se spune ca au disparut un miliard de animale.
Au fost difuzate imagini pline de emotie si induiosare cu ursuleti koala salvati, canguri mai mici sau mai mari, emotia, sincera, a imbracat lumea.
Din nou se face apel la emisia inimii, nu dupa mult timp a inceput sa ploua in aceste zone si chiar bine.
Daca vrem sa fim ceva mai atenti cu noi si mai ales daca ne consideram co-creatori e cazul sa ne orientam si spre cele 60 de miliarde de animale ucise anual ca sa fie mancate de cetatean.
Gaini, porci, vaci, oi, rate, gaste, curcani si lista mai poate continua, anual desfasuram un masacru de care nu se plange nimeni.
Insa ne plangem de fenomene extreme meteo!
Ce am insirat mai sus nu sunt doar niste forme, gaini, porci, oi si altele, sunt suflete, iar vibratia generata anual e una a suferintei distribuita in mentalul planetar.
Reactia sa e una fizica prin furtuni si alte tipuri de fenomene pe care le interpretam cu teama fiindca generam teama.
An de an, 60 de miliarde de suflete sunt pe farfuriile individului care nu are cum sa se adapteze prezentului fiindca traieste intr-un primitivism al alienarii spirituale.
Nu spun ca doar acesta este motivul pentru care avem de-a face cu transformari ale mediului, vorbim de propria evolutie si de lucrurile care depind de noi.
Masinile electrice sunt efectul faptului ca suntem mai fini si folosim energii mai subtile din fiinta noastra.
In loc sa tot ardem hidrocarburi din petrol rafinat, petrol ce este tot ce a ramas din fauna si flora planetei cu milioane de ani in urma, incepem sa mergem spre electricitate ca furnizor principal.
Polueaza si mai putin, cu atat mai bine!
Autonomia vine mult din urma si acest lucru demonstreaza ca ne putem concentra mai bine asupra propriei fiinte, lasand condusul pe seama tehnologiei.
Totul depinde de noi, chiar si clima, de emisiile undelor noastre care se reflecta in faptele noastre, de la farfurie pana la gandire.
A face ce tine de tine ca sa ai o amprenta de carbon cat mai mica e doar un pas, unul exterior; esential e pasul interior, modificarea felului in care gandim, intelegerea propriilor trairi si schimbarea modului de viata.
Din interior emitem permanent aceste unde si energii care ne pun in armonie cu exteriorul sau dimpotriva.
O latura a existentei este clima si ea ne da semnale de care e cazul sa tinem cont fiindca nu pentru ea le ofera, ci sunt semnale care ne arata pe unde sa mergem noi in evolutia noastra.
Se poate spune ca este momentul ei sa ne arate ca are o dinamica si o viata proprie, ca exista si nu este independenta de cei pe care ii gazduieste.
Suntem oaspetii propriului climat, in greaca veche clima se numeste climatos, se asociaza cu patos, cu trairea sufleteasca, altfel spus lucrurile se modifica dupa sufletul omului.

MarcelAlyna – Elta
Bucuresti
26.01.2020