<<<… Raportandu-ne strict la Medicina, in acest domeniu se vehiculeaza sume fantastice de bani, deci implicit si interesele celor ce il conduc financiar sunt extrem de puternice. Este o afacere grozava, pentru ca speculeaza un punct foarte vulnerabil al tuturor oamenilor si anume faptul ca aproape nimeni nu stie si nici nu este invatat cum sa se pastreze mereu sanatos. Astfel ca majoritatea populatiei umane de pe Geea depinde de cei care ofera sanatatea. Fireste ca o ofera doar pentru perioade scurte de timp, tratand doar proiectia fizica a Omului, nu si Sursa acestei proiectii. Si fireste ca pentru bani, altfel ce afacere ar mai fi ?

Statele occidentale, cu buget mai mare, au creat un sistem medical foarte bine organizat, punand la dispozitie intotdeauna tehnologie de ultima ora, pregatind personalul sanitar temeinic si foarte riguros. Dar, atentie, intreg sistemul, aparatul institutional este supus, ascultator unui stapan si anume Societatilor de Asigurari Medicale. Cu alte cuvinte, depinde total de o alta institutie din exterior, care nu asculta de legi umane ci de cele strict financiare, care spun clar – fa orice ca sa castigi mai mult. Orice. Sau, tradus altfel – vinde cat mai mult si cat mai scump. Aceasta Supra-Institutie ce controleaza Sistemul Medical, deci sanatatea oamenilor, va promova automat terapii cat mai scumpe, tocmai ca si primele de asigurare sau taxele percepute sa fie cat mai mari. Si atentie, nu platesti, nu esti tratat. Bineinteles ca frica, stresul si nesiguranta ce sunt normale intr-o societate in care lupta este oficializata si denumita firesc competitie sau concurenta, imping toti membrii acelei societati sa achite acele taxe. Stiinta si Institutiile de cercetare adiacente institutiilor de mai sus au rolul de a-I convinge ca aceasta este singura cale pentru ei. Ca nu se reuseste tratarea multor boli, ca toate celelalte se amana doar pana la “o data ulterioara”, ca este o metoda limitata de conceptii materialiste, ca uneori tratamentul inrautateste situatia in loc sa o amelioreze cumva, fie si temporar, toate aceste lucruri sunt ascunse bine sau invaluite in justificari gen : “La ora actuala aceasta este cea mai buna metoda, ne straduim continuu sa o imbunatatim, dar pana atunci, v-o oferim pe aceasta…”

Si iata cum Asigurarile, Industria Farmaceutica, cu toata armata sa de functionari, cercetatori, producatori, profitand de o situatie absolut inedita, reusesc sa fie in topul financiar al lumii. Aproape ca intrec industriile de armament. Se cheltuiesc mii de miliarde de dolari pentru publicitate, reclame, sustinerea ideologiei acestui sistem. Zeci de mii de medici sunt cumparati pentru a renunta la meserie si de a-I convinge pe confratii lor ca noile produse farmaceutice sunt cele mai potrivite necesitatilor lor. Mii de genii medicale, nume sonore in lumea medicinei, sunt cumparate doar ca numele lor sa apara in dreptul unuia sau altuia din produsele medicale. Sute de clinici primesc sume fabuloase doar ca sa testeze pe pacienti noi metode terapeutice. Se lucreaza stiintific prin metoda “dublul orb”, in care nici medicul nici pacientul nu stiu particularitatile tratamentului aplicat, “asta ca sa nu influenteze rezultatele experimentului”. Se profita de snobismul si de orgoliul lumii medicale, promovandu-se aparatura si consumabile cat mai scumpe, desi imbunatatirile fata de variantele vechi nu sunt cu mult mai valoroase. Iar tarile din “a doua sau a treia lume” – de parca nu ar fi pe aceeasi planeta, in acelasi timp – sunt de asemenea pacalite cu acelasi miraj al reclamei si al stralucirii banului, ca tot ce vine din Occident este perfect, acolo totul merge ca pe roate, intotdeauna se foloseste ce este mai bun, revistele si tratatele de acolo sunt Biblii, ele trebuiesc urmate si neaparat trebuiesc ascultate. Se platesc sume fantastice, cu eforturi deosebite pentru acele societati, ca sa se achizitioneze noua tehnologie sau noi medicamente, de fapt tocmai cele la care s-a renuntat dincolo. Pana si gunoiul, rebutul medical, se vinde scump; jos palaria pentru acesti iluzionisti ai banului. Intr-adevar, sunt perfecti in ceea ce si-au propus. Dar nu respecta perfectiunea celorlalti, desi printre cei de sus exista entitati ce stiu prea bine acest lucru.

Si iata cum, manevrand “stiintific” toata armata medicala, promoveaza mereu noi produse pe piata, dupa deviza fireasca a lumii financiare : “vindem cat mai mult si pe cat posibil cat mai scump”. De cateva mii de ani, de cand medicul si-a pierdut atributul de preot si pe cel de invatator, metodele fizice de tratament s-au schimbat mereu. Ca astazi un procedeu chirurgical, un medicament sau un aparat medical sa nu reziste “pe piata” mai mult de cativa ani. Schimbarea continua a lor denota clar ca nici una din metode nu este cea perfecta.

Si nici nu are cum sa fie, atata timp cat se trateaza o manifestare, efectul si nu cauza, iar ceea ce este mai rau, nici macar nu se banuieste din ce plan ar trebui inceputa terapia, rearmonizarea acelui om bolnav.
Suntem asadar in fata unui examen cu intrebari cu complement simplu – din doua raspunsuri posibile, doar unul este cel bun. Cheia reusitei la acest examen este alegerea variantei in care simtiti Caldura, Lumina, Pace si Iubire. Bazati-va pe Intelepciunea si Credinta ce v-ati construit-o de-a lungul a nenumarate vieti petrecute in acest plan, in fiecare ati mai adaugat ceva la bogatia interioara. Cu rabdare, bun simt si normalitate o veti scoate treptat la Lumina Constientului si o veti folosi. Nu vi se cer note de plata imense, nici eforturi exagerate, doar rabdare, sinceritate si bun simt. Atat. Va dorim bafta la acest examen cosmic si nu uitati ca singura cale ce duce spre Lumina si Adevar este cea a Inimii. Succes!…>>>

COLECTIA 17 _ SOCIETATEA UMANA _ LUCIAN STRATAN _ ELTA UNIVERSITATE