Exotique Bucuresti – 16 decembrie 2011
Pe malul Dambovitei, intr-una din fostele hale de productie ale fabricilor de incaltaminte din perioada comunista, unde erau concentrate cele principale, Pionierul, Flacara Rosie si altele, ce fabricau in sistem lohn, este amenajata expozitia Exotique. Mobila si elemente ambientale aduse din tari exotice, toate originale, care se adreseaza celor care mai au ceva influente karmice (probabil amintiri) si financiare necesare ca sa isi permita mobilarea casei cu asa ceva.
Aici suntem invitati de Pusa Hak, initiatorul acestui lucru si venim si noi cu produsele noastre naturiste, deserturi, usor de luat, usor de digerat, greu de priceput; cel putin, la inceput! Odata ce intri seara pe poarta fostei hale, ai o surpriza, cand pasesti inauntru! Treci printre doua flacari plasate in stanga si in dreapta usii, destul de feng shui, ca sa iti lasi balastul psihic afara. Singurul care rezista ”purificarii” este simtul umorului, el insusi o flacara in sine!
Multi oameni si invitati sa tina prelegeri, imprastiati aleatoriu pe canapele, scaune si fotolii unicat si de origine indepartata, dar exotica!
Adresa Web: www.exotique.ro
Targul International de Miere, editia de toamna 2011
S-a desfasurat in perimetru F.I.I.T.E.A Apimoondia – Bucuresti, 1-2 octombrie 2011.
Albina romaneasca (Alpis melifera carpatica) s-a format in conditiile specifice pedo-climatice si de baza melifera din zona carpato-danubiana. Climatul de la noi din tara este caracterizat prin precipitatii relativ reduse, clima temperat continentala si variatii mari de temperatura. Asa ca s-a format si s-a adaptat si ea cum a putut!
Este o fire blanda, tipic mioritc, plimbandu-se linistita printre faguri. Permite chiar si interventia omului fara folosirea fumului, costumului de protectie sau a dinamitei! Se pare ca aceasta zona geografica este binecuvantata de albine foarte muncitoare, doar cineva trebuie sa o faca si pe asta.
Din cand in cand, omul este constient de existenta ei. In fata standului nostru un cetatean vorbeste la telefon dand cu mana pe encefal, intr-o zona care, odata a avut si par. “Voi vreti miere?” intreaba uitandu-se in jurul sau. Dupa care se maseaza usor cu inelarul dupa lobul urechii drepte si realizeaza, de fapt, ce intrebare trebuia sa puna prima data. “Dar mancati miere?”
Adresa Web: www.apiterapie.ro
Targul National al Mierii, Salonul “Eco-Apicultura” – editia a V-a
S-a desfasurat pe Platforma Institutului Apicol Baneasa – Bucuresti, 2 – 4 septempbrie 2011
Reintalnirea cu prietenii din “Roi” este ca o intoarcere in stup, el este mereu la locul lui, doar “albinele” au tot umblat de colo-colo.
Atmosfera de sarbatoare campeneasca se mentine prin amenajarile fiecarui stand, inclusiv al nostru, cate o foarfeca imprumutata, o banda adeziva de lipit inscrisuri, schimburi de produse, in stilul ia si tu din ale mele, sa vezi ce am mai facut! “Valuta forte” intre amici, ramane trocul!
Apar si oficialitatile, comunicarile importante fata de cum se poate organiza activitatea mai bine, cum sa fie folosite fondurile europene, cum sa fie vandute produsele stupului si de ce nu, cum sa zboare albina!
Cei care aveau treaba aveau ce face, cei care aveau de vorbit, probabil aveau cu cine; vorbele cu sunetele, faptele cu muzica.
Auriul ramane culoarea dominanta a intelepciunii evenimentelor desfasurate in jurul acestei fiinte mici.
Adresa Web: http://www.icdapicultura.ro
Targul National al Mierii, editia a IV-a
S-a desfasurat pe Platforma Institutului Apicol Baneasa – Bucuresti, 8-10 Aprilie 2011
Suntem cunostiinte “vechi” cu cei care au fost si la Campina, starea este de a merge cu “roiul”, indiferent cine este regina, mai ales ca-i deja cunoscuta, Albina! Pe aripile ei aparent firave sta toata aceasta desfasurare de forte, tone de miere si produse ale stupului fiind expuse la standurile amenajate pe iarba, la umbra copacilor. De umbra nu era chiar asa nevoie, inca primavara vine timid!
Apicultura reprezinta un sector mai vast, care include si alimentatie si terapie, noi ne-am prezentat cu o sinteza intre cele doua. De aici, contactele cu oameni deschisi si informati, cele doua dimensiuni sunt strans legate, deschiderea determina informarea si informarea curiozitatea deschiderii. Asa apare intrebarea, oare mai incolo, ce este? Sa mergem!
Adresa Web: http://www.icdapicultura.ro
Targul Mierii de la Campina
S-a desfasurat intre 18-20 februarie 2011 in Campina, judetul Prahova.
Este o intalnire a apicultorilor din Muntenia, Ardeal si o parte a Moldovei, unde schimbul de experiente si produse este la el acasa.
Fiinta pe care o cunosc cu totii si care stie pe toata lumea este Albina, iar noi intram si aici in acest sector educational, prin prezentarea unui mod de viata din care face parte si Albina.
Inovatii, idei si prelegeri fac din acest schimb de experienta un “spectacol” al comunicarii.
Adresa Web: http://aavph.weebly.com/despre-noi.html