Anul: Sobolan de Metal > Zodia: Berbec > Decada: Scorus > Saptamana (5 - 11 Aprilie 2020): Albastru
   

<<<… Raportându-ne strict la Medicină, în acest domeniu se vehiculează sume fantastice de bani, deci implicit şi interesele celor ce îl conduc financiar sunt extrem de puternice. Este o afacere grozavă, pentru că speculează un punct foarte vulnerabil al tuturor oamenilor şi anume faptul că aproape nimeni nu ştie şi nici nu este învăţat cum să se păstreze mereu sănătos. Astfel că majoritatea populaţiei umane de pe Geea depinde de cei care oferă sănătatea. Fireşte că o oferă doar pentru perioade scurte de timp, tratând doar proiecţia fizică a Omului, nu şi Sursa acestei proiecţii. Şi fireşte că pentru bani, altfel ce afacere ar mai fi ?

          Statele occidentale, cu buget mai mare, au creat un sistem medical foarte bine organizat, punând la dispoziţie întotdeauna tehnologie de ultimă oră, pregătind personalul sanitar temeinic şi foarte riguros. Dar, atenţie, întreg sistemul, aparatul instituţional este supus, ascultător unui stăpân şi anume Societăţilor de Asigurări Medicale. Cu alte cuvinte, depinde total de o altă instituţie din exterior, care nu ascultă de legi umane ci de cele strict financiare, care spun clar – fă orice ca să câştigi mai mult. Orice. Sau, tradus altfel – vinde cât mai mult şi cât mai scump. Această Supra-Instituţie ce controlează Sistemul Medical, deci sănătatea oamenilor, va promova automat terapii cât mai scumpe, tocmai ca şi primele de asigurare sau taxele percepute să fie cât mai mari. Şi atenţie, nu plăteşti, nu eşti tratat. Bineînţeles că frica, stresul şi nesiguranţa ce sunt normale într-o societate în care lupta este oficializată şi denumită firesc competiţie sau concurenţă, împing toţi membrii acelei societăţi să achite acele taxe. Ştiinţa şi Instituţiile de cercetare adiacente instituţiilor de mai sus au rolul de a-I convinge că aceasta este singura cale pentru ei. Că nu se reuşeşte tratarea multor boli, că toate celelalte se amână doar până la “o dată ulterioară”, că este o metodă limitată de concepţii materialiste, că uneori tratamentul înrăutăţeşte situaţia în loc să o amelioreze cumva, fie şi temporar, toate aceste lucruri sunt ascunse bine sau învăluite în justificări gen : “La ora actuală aceasta este cea mai bună metodă, ne străduim continuu să o îmbunătăţim, dar până atunci, v-o oferim pe aceasta…”

Şi iată cum Asigurările, Industria Farmaceutică, cu toată armata sa de funcţionari, cercetători, producători, profitând de o situaţie absolut inedită, reuşesc să fie în topul financiar al lumii. Aproape că întrec industriile de armament. Se cheltuiesc mii de miliarde de dolari pentru publicitate, reclame, susţinerea ideologiei acestui sistem. Zeci de mii de medici sunt cumpăraţi pentru a renunţa la meserie şi de a-I convinge pe confraţii lor că noile produse farmaceutice sunt cele mai potrivite necesităţilor lor. Mii de genii medicale, nume sonore în lumea medicinei, sunt cumpărate doar ca numele lor să apară în dreptul unuia sau altuia din produsele medicale. Sute de clinici primesc sume fabuloase doar ca să testeze pe pacienţi noi metode terapeutice. Se lucrează ştiinţific prin metoda “dublul orb”, în care nici medicul nici pacientul nu ştiu particularităţile tratamentului aplicat, “asta ca să nu influenţeze rezultatele experimentului”. Se profită de snobismul şi de orgoliul lumii medicale, promovându-se aparatură şi consumabile cât mai scumpe, deşi îmbunătăţirile faţă de variantele vechi nu sunt cu mult mai valoroase. Iar ţările din “a doua sau a treia lume” – de parcă nu ar fi pe aceeaşi planetă, în acelaşi timp – sunt de asemenea păcălite cu acelaşi miraj al reclamei şi al strălucirii banului, că tot ce vine din Occident este perfect, acolo totul merge ca pe roate, întotdeauna se foloseşte ce este mai bun, revistele şi tratatele de acolo sunt Biblii, ele trebuiesc urmate şi neapărat trebuiesc ascultate. Se plătesc sume fantastice, cu eforturi deosebite pentru acele societăţi, ca să se achiziţioneze nouă tehnologie sau noi medicamente, de fapt tocmai cele la care s-a renunţat dincolo. Până şi gunoiul, rebutul medical, se vinde scump; jos pălăria pentru aceşti iluzionişti ai banului. Într-adevăr, sunt perfecţi în ceea ce şi-au propus. Dar nu respectă perfecţiunea celorlalţi, deşi printre cei de sus există entităţi ce ştiu prea bine acest lucru.

Şi iată cum, manevrând “ştiinţific” toată armata medicală, promovează mereu noi produse pe piaţă, după deviza firească a lumii financiare : “vindem cât mai mult şi pe cât posibil cât mai scump”. De câteva mii de ani, de când medicul şi-a pierdut atributul de preot şi pe cel de învăţător, metodele fizice de tratament s-au schimbat mereu. Ca astăzi un procedeu chirurgical, un medicament sau un aparat medical să nu reziste “pe piaţă” mai mult de câţiva ani. Schimbarea continuă a lor denotă clar că nici una din metode nu este cea perfectă. 

Şi nici nu are cum să fie, atâta timp cât se tratează o manifestare, efectul şi nu cauza, iar ceea ce este mai rău, nici măcar nu se bănuieşte din ce plan ar trebui începută terapia, rearmonizarea acelui om bolnav.

Suntem aşadar în faţa unui examen cu întrebări cu complement simplu – din două răspunsuri posibile, doar unul este cel bun. Cheia reuşitei la acest examen este alegerea variantei în care simţiţi Căldură, Lumină, Pace şi Iubire. Bazaţi-vă pe Înţelepciunea şi Credinţa ce v-aţi construit-o de-a lungul a nenumărate vieţi petrecute în acest plan, în fiecare aţi mai adăugat ceva la bogăţia interioară. Cu răbdare, bun simţ şi normalitate o veţi scoate treptat la Lumina Conştientului şi o veţi folosi. Nu vi se cer note de plată imense, nici eforturi exagerate, doar răbdare, sinceritate şi bun simţ. Atât. Vă dorim baftă la acest examen cosmic şi nu uitaţi că singura cale ce duce spre Lumină şi Adevăr este cea a Inimii. Succes!…>>>

COLECTIA 17 _ SOCIETATEA UMANA _ LUCIAN STRATAN _ ELTA UNIVERSITATE