Anul: Sobolan de Metal > Zodia: Berbec > Decada: Scorus > Saptamana (5 - 11 Aprilie 2020): Albastru
   

<<<… Isus anunţă de acum 2000 de ani că societatea actuală, cea care există în noi, este pregătită. Aceeaşi imagine biblică : “Clipa a sosit.”

     Şi într-adevăr, acum, practic nu ne confruntăm cu o informaţie esoterică sau ocultă, cât, practic, cu procesul de ieşire din operaţia cosmică, ieşirea din starea de anestezie prin excluderea, încetul cu încetul şi cu răbdare, a anestezicului. În cazul nostru, este vorba de această alimentaţie şi de folosirea cavităţii bucale – şi una şi alta nu au nici o legătură cu aşa-zisa alimentaţie. Chiar şi pe parcursul acestor perioade de zeci de mii de ani de operaţie cosmică – formarea planului fizic – alimentaţia cauzală sau absolută s-a menţinut. Fiindcă, practic, nu se poate trăi cu o alimentaţie de efect şi, mai ales, introducerea atâtor substanţe pe o cavitate care aparţine comunicării senzoriale.

         Deci pe parcursul acestor zeci de mii de ani, alimentaţia nazală sau pranică a fost neafectată, astfel că s-a putut realiza şi această transformare şi, mai bine zis, evoluţia planurilor spirituale cu acest plan ultim – planul mineral sau planul fizic. Aici trebuie să includem şi realizarea corpului fizic. Deci Isus declanşează această popularizare, vulgarizare a cunoştinţelor spirituale şi, mai ales, din lumea interioară. Au trecut iar 2000 de ani, te miri pe unde şi de ce, şi totuşi au trecut. Uimitor cum ne aflăm în aceeaşi parametri sociali. Instituţiile clericale, medicale, de învăţământ, de atâtea şi atâtea şi astăzi sunt într-o remanenţă, într-un atavism, într-un tradiţionalism oficial şi de multe ori malefic, de a se opune oricărei evoluţii. Numai că evoluţia nu este realizată de instituţii sau de asemenea binevoitori, ea face parte din însăşi mişcarea Absolutului…>>>

COLECȚIA  17_ BUNA DIMINEAȚA – VOL. 3 -1995_ ION DUMITRESCU _ ELTA UNIVERSITATE