Anul: Cocos de Foc > Zodia: Sagetator > Decada: Smochin > Saptamana (10 - 16 Decembrie 2017): Verde

<<<… Apa face parte din regnul mineral, alimentând sau formând regnul vegetal. Legumele, fructele, seminţele, mierea, laptele, sucurile din respetivele legume sau fructe sunt aceeaşi apă, dar mai bine spus apa-organică, este corpul în formare. Tocmai de aceea, în alimentaţia naturală dispare senzaţia de sete, deoarece după cum vedem, se alimentează numai cu apă. În această suită trebuie să recunoaştem Ethericul în manifestare, în planul de iluzie, care nu este cauzal, ci un efect, de aceea spunem că alimentaţia naturală este de efect, nefiind decât o etapă spre descoperirea alimentaţiei cauzale (sub forma respiraţiei). Nici aceasta n-are o cale lungă, fiindcă vom vedea că surprizele descoperirii şi cunoaşterii determină realităţi subtile, pentru a evita utilul care azi generează starea de inutil. Lipsa senzaţiei de sete este rezolvată deja prin prezenţa substanţelor organice. Tocmai de aceea este bine să se înţeleagă procesul alimentar natural, fiindcă în realitate nu este vorba de alimentaţie, ci numai de o naturalizare, o revenire şi astfel recunoaştere…

… Binele şi răul sunt iluzii, dar o iluzie a binelui este mai fericită decât cea a răului. Deschiderea drumului stă numai în puterea fiecăruia, nimeni nu-l poate ajuta şi totuşi ceea ce ne poate convinge sunt numai faptele şi iar faptele pe care nimeni şi nimic nu le poate schimba. Cei care au îndrăznit să recunoască, prin curaj şi responsabilitate privesc surprinşi în urma lor deşertul şi dincolo de el. Egiptul a rămas o umbră, amintiri ce cu greu mai pot fi recunoscute, dar acolo sunt sclavii suferinţei, care se închină idolilor senzorialităţii şi materialismului…

… Cum spuneam în articolul anterior, nimeni nu te poate ajuta, decât prin colaborare, şi altfel spus Tu însuţi realizezi ce trebuie sau ce nu trebuie. Referinţele sunt numai sugestia, numai un punct de sprijin pentru a da vina când nu reuşim o situaţie, un lucru. Atunci când nu depăşim o probă, ar trebui şi suntem datori să recunoştem că nu am realizat-o. Chiar dacă cineva ne-a vrut răul, tot noi l-am ajutat şi acceptat, colaborarea apare superflu… 

 … Sinceritatea şi simplitatea sunt parametri adevărului şi acesta este Credinţa. Anestezia determină complicitatea cu complicatul pentru menţinerea în aparenţă a unei vieţuiri ce rămâne supravieţuire. Dar să revenim la apele noastre. Ceea ce am vrea să scoatem în evidenţă: orice lucru trebuie verificat, cercetat pentru ca fondul cunoaşterii să-l determine pe cel al conştiinţei…>>>

COLECTIA 17 _ ALIMENTATIA _ 17 A _ ION DUMITRESCU _ ELTA UNIVERSITATE

Nu repeta, chiar dacă greşeşti

Să vedem simpla transpunere a acestor date. Fiecare dintre noi intră într-un laborator care se numeşte bucătărie. Experienţa este aparent simplă. Rezultatul preparării unor alimente se numeşte mâncare, ea hrăneşte corpul. Să luăm un exemplu, dimineaţa înainte de a pleca la serviciu ne dorim o cană de lapte şi pâine cu unt. Nimic mai simplu, a adus deja cineva laptele, îl punem la fiert atât cât avem nevoie, prăjim alături pâinea, ca să fie mai aromată şi crocantă. Turnăm laptele încă aburind în cană şi punem zahăr pentru a fi mai gustos, împreună cu pâinea mâncăm încet şi bucuroşi de actul împlinirii. Da, pare a fi totul, dar este numai începutul. Urmează o gură amară, gaze, stări de indiferenţă, de plictiseală, dorinţa de somn, cu toate că era dimineaţă, apare totuşi o indispoziţie care poate denatura bunul simt. Rezultatul este negativ.

Bun. A doua zi suntem în faţa aceleaşi probe, lucrări, nerezolvate. În cele mai multe cazuri o repetăm automat, maşinal, tradiţional, inconştient, premeditat din cauza lipsei de cunoaştere şi de curaj. Să vedem pe acel curios şi îndrăzneţ, cercetător la un institut, care va face în general aceeaşi experienţă, dar particularizând unele operaţii. În fiecare zi va aduce alţi parametri, dar în toate cazurile rezultatul este tot dificil de atins. Astfel va pune mai puţin zahăr, va schimba temperatura de fierbere, va schimba oala în care fierbe laptele, nu va mai prăji pâinea. După luni de situaţii în care îşi notează experienţele anterioare, este în legitate: nu repetă chiar dacă greşeşte.

Astfel va rămâne surprins ce i-a mai ramas. Să nu mai fiarbă laptele deloc sau să nu mai folosească zahărul şi să renunţe la pâine. În locul zahărului va descoperi bucuros un produs numit miere. În dimineaţa de pomină se aşează la masă şi gustă din acel lichid cam rece, de o dulceaţă cam necunoscută, şi fără pâine – se va vedea cam derutat. Termină cana cu lapte şi plecând la serviciu, uită că trec orele, amarul din gură, gazele, indispoziţiile… nu mai sunt. I se pare, că ceva nu este în regulă. De această dată pentru a fi mai convins face greşeala de a repeta experienţa, rezultatul este acelaşi, revine şi iar revine, se simte şi mai bine, nu-şi poate da sema de ce rezultatul este pozitiv.

Alimentatia _ 17 B _ COLECTIA 17 _ ION DUMITRESCU _ ELTA  UNIVERSITATE