Anul: Cocos de Foc > Zodia: Sagetator > Decada: Smochin > Saptamana (10 - 16 Decembrie 2017): Verde

“Eu ca medic, cer ca terapia alimentatiei sa fie si sa ramina la baza nazuintelor de vindecare.” 
Ernest Gunther—Hrana Vie-O speranta pentru fiecare

ENZIMELE

El a descoperit ca enzimele sunt in fiecare fiinta vie purtatorii vietii si cele care dau viata hranei noastre (în masura în care nu sunt omorite prin fierbere) -Journal of the American Association for Medical Psihical Research, din 15.04.1940.
Ciudat, stiinta nu a onorat corespunzator aceasta extraordinara descoperire, nu a facut propaganda pentru enzime asa cum a facut-o cindva pentru vitamine. OARE DE CE ? Explicatia este simpla; enzimele se gasesc ca purtatori ai vietii numai în hrana vie, nefiarta. 

 Ce sunt enzimele si in ce consta functia lor? 

Este vorba de fermenti speciali; ele (enzimele) contin scinteia vietii si conditioneaza viata vegetativa in toate celulelele plantelor si animalelor .
Exista nenumarate feluri de enzime; prin ele se caracterizeaza nu numai fiecare specie de plante sau animale, dar dau fiecarei fiinte felul propriul de a fi, individualitatea sa, construiesc organele acesteia si le mentin functia.

Nu exista vreo diviziune celulara, vreo crestere si reproducere fara enzime. Ele sint în acelasi timp administratorii si executorii pe care Creatorul le-a pus în fiecare fiinta vie. Ele ghideaza procesele chimice in fiecare organ al omului, animalului si plantei si anume asa ca si cum ar gindi. 

Pentru a intelege mai bine prezentarea urmatoare a aparitiei cancerului este necesar pentru cititor sa cunoasca bine importanta extraordinara si interesanta functie a enzimelor. Ceea ce realizeaza ele in interiorul organismului, este cea mai mare minune. 

In organismul uman exista doua feluri de enzime. In prima intra numitele endogene pe care le mai numim si fermenti; ei sint produsi ai glandelor digestive si regleaza digestia.
Celelalte enzime propriu-zise, care reprezinta interes pentru observatiile noastre sint exogenele; ele sint acelea care regleaza toate celelalte probleme numite mai sus, din corpul nostru si mai ales metabolismul celular. 

De aici recunoastem imensa importanta a enzimelor pentru sanatate. Sint infinit mai importante decit vitaminele care exercita mai degraba functia de substante ajutatoare ale enzimelor; spre deosebire de fermentii digestivi, corpul nu poate creea singur aceste enzime. 

Toata forta si frumusetea pe care enzimele le-au desfasurat poate înainte, într-o planta tinara, în zarzavaturi sau într-un fruct într-o livada, o livreaza acum dupa ce am mîncat alimentele componente ale regimului alimentar de cruditati, in noul lor cerc de actiune si anume în corpul nostru spre o dezvoltare sanatoasa. 

Aceasta destinatie înteleapta a enzimelor alimentare trece drept o lege a naturii. Patrunderea enzimelor în celulele noastre si legatura cu ele poate fi comparata cu o casnicie (exogenele). Ele sînt dupa aceea inima din casa si au grija de dezvoltarea si inmultirea celulelor. 

Acesti purtatori, aparatori vii, s-ar putea spune acesti spiridusi înzestrati cu gindire, respira ca masinistii si controleaza toate functiunile în corp.
In glande de exemplu ghideaza cu indeminare producerea hormonilor, in ficat actioneaza ca niste chimisti inteligenti, în rinichi si în glandele epidermale se ingrijesc ca singele sa fie bine curatat. 

Cu cit hrana contine mai multe enzime proaspete (hrana vie) cu atit mai mult viata noua curge în corpul nostru si cu atit mai mult se pot forma noi celule. Acest lucru înseamna energie, functionarea corecta a glandelor si de aici si o buna reglare a greutatii corpului, curatirea singelui si tesutului celular de toate “deseurile”, de pietrele de la rinichi, de efectele arterosclerozei, bolilor de inima, cancerului si a unui mare numàr de alte rele. Aceea esenta din hranà vie ce are o capacitate de a curata si vindeca este cu atit mai mult in stare sa previna toate aceste boli si sa fereasca mai ales pe batrini impotriva bolilor de batrinete.

Drept hrana bogata in enzime trec germenii de griu, laptele crud, galbenusul de ou, zarzavatul tinar, coltul semintelor si mai ales sucurile de zarzavaturi, laptele de mama din primele zile contin de de cinci ori mai multe enzime decit cel de mai tirziu. Ce aranjament intelept, caci nou-nascutul necesita un plus de forta. Hrana vie este si cel mai bun cosmetic. Inoirea celulelor este accelerata astfel incit pielea ramine elastica si impiedica formarea ridurilor. 

Hrana Vie vindeca glandele si deci atit corpolenta cît si subponderabilitatea. Cele mai fine vase epidermale sint bine curatate si deci bine irigate cu singe,de aici aspectul proaspat, tineresc. In acelasi mod hrana vie reglementeaza tensiunea arteriala, anghina pectorala si impiedica infarctul.

Cel ce se hraneste cu hrana vie traieste o intinerire treptata chiar si în viata sexuala .
In exemplele noastre am prezentat functia enzimelor ca pe o adevarata minune, ca pe un secret in fata caruia omul trebuie sa-si recunoasca neputinta. Am constatat ca alimentarea celulelor cu enzime este o lege a naturii. Il lasam pe cititor sa aprecieze singur daca distrugerea acestor enzime prin fierbere, pasteurizare sau alte procese asa cum apa in industria alimentara nu cumva reprezinta un act de rebeliune impotriva naturii si a creatorului ei 

Taina principala este ca din cauza lipsei de enzime se produce devalorizarea sarurilor hranitoare cum este calciul, fosforul, sulful, fierul si multor altora, mod prin care apar boli perfide .

Chimistii afirma ca prin fierbere nu se distrug saruri. Ei au dreptate dar ceea ce lipseste dupa fierbere sint enzimele care sint legate de saruri in mod organic.

Fara enzime corepunzatoare, sarurile nu pot fi transformate corect in celule si sint in cea mai mare parte fara valoare, devenind balast. Sarurile organice se transforma in saruri minerale, anorganice. 

 Hrana vie previne cariile dentare si o serie intreaga de boli ca artroze, sciatica, boli ale articulatilor soldului si coloanei .Oasele cedeaza pentru ca sint subnutrite si de aici sciatica. Cele mai multe fracturi sint tot o urmare a acestor lipsuri .Aici ajuta doar laptele crud bogat in calciu si hrana vie.

Expresia “daune ale tinutei” e gresit utilizata, in loc de daune ale alimentatiei in fapt. Asa cum relata un ziar dintr-un oras elvetian, o optime din copii prezentau devieri ale coloanei .Fundamentul instabil se pune deja la virsta sugarilor .Aceste daune ale alimentatiei reprezinta doar o mica parte a bolilor cauzate de aceasta. Pentru o adevarata vindecare nu ajuta medicamentele sau baile daca nu se recunoaste cauza si nu se inlatura. 

Paralel cu lipsa de saruri nutritive are loc intoxicarea singelui si a organelor, ceea ce conditioneaza o alta serie de boli.

Hrana fiarta produce mai multe toxine si acizi care trec in singe care apoi in mod normal ar trebui sa fie eliminate. Dar pentru ca organele de eliminare nu fac fata unei asemenea sarcini, multe dintre ele se depun in corp si produc boli .Unii acizi care se acumuleaza in muschi si articulatii se cristalizeaza si cauzeaza astfel reumatismul si artritele. 

Aceste substante nefolositoare se depun in alta parte si formeaza calcifierea venelor, tensiunea arteriala, bolile de inima, pietrele la rinichi, bolile de piele si multe alte suferinte.

Cauza propriu-zisa nu este aici curentul si nici tonusul muscular care apasa si oboseste, ci lipsa de enzime din cauza alimentatiei gresite.Suna aproape incredibil daca se constata in continuare ca bolile infectioase isi au toate cauza in aceiasi intoxicare datorita hranei gresite. Boala este data de germenii bolilor sau de un virus; dar vinovate sint toxinele fara de care nici un virus nu s-ar putea instala . 

 “Un corp curatat prin hrana vie nu se poate imbolnavi.”