Apelul bocancilor

E o expresie folosita in armata si se refera la locul in care se aduna bocancii unui pluton lasati in afara dormitorului.
Cel care e de planton, daca se plictiseste in timpul noptii, mai are obiceiul sa-i numere fiindca santinela raspunde si de ei.
Cand te trezeai cu unul numit intr-o functie peste noapte, pe pile si relatii, se spunea ca a fost avansat la apelul bocancilor.
Privind prin societate poti vedea ca sunt multi numiti in diferite posturi prin aceeasi procedura.
Moda parvenirii si a imposturii nu ar deranja prea mult daca protagonistii nu s-ar inghesui in functii in care mai mult incurca.
Cum e goana dupa diplome, cine e amator, fiindca acestia sunt chiar amatori, sa faca colectie de diplome si sa isi umple un perete cu ele acasa.
Asa nu mai deruteaza pe nimeni si are cu ce se lauda prietenilor la un spritz!
Parvenitul stie in sinea sa ca nu e cine pare a fi, dar mai avem categoria autosuficientilor care cred ca se pricep, ca stiu.
Are si ignoranta siguranta ei!
In perioada in care societatea e tinuta in stress si tensiune de diferite anunturi cu tulpini virusologice care rasar precum corcodusii, medicul a devenit o institutie.
Unde apare un cetatean sau cetateanca si spune ca e medic se face liniste, trebuie sa te dai la o parte.
Orice ai spune nu conteaza fiindca medicul are dreptate, a fost atins de aripa lui Zeus, chiar daca Zeus nu avea aripi.
Vorba cuiva, daca lumea se speria de un asteroid care se da prea aproape de strazile noastre astronomii erau vedetele.
Ceea ce se petrece acum e rezultatul unui mod de viata si al unei mentalitati educate gresit, cum ar fi faptul ca sanatatea depinde de altcineva sau altceva si ca ar fi mult hazard la mijloc.
Nu e vorba de noroc ci de bun simt, iar asa-zisa sanatate practicata in societate e o mare afacere.
E de-ajuns sa privim consecintele fiindca ele sunt nota de plata, ele arata adevarul dincolo de cuvinte pompoase si sofisticate.
Se fac pe toata planeta din ce in ce mai multe spitale si starea de sanatate e din ce mai precara, tehnologia a avansat asa de mult incat nici nu mori, nici nu traiesti.
Dar se pot scoate bani de pe urma ta!
O parte din deseurile spitalelor sunt pacienti esuati, dar ne-am obisnuit cu anormalul si spunem ca asa e viata numai ca ea nu are legatura cu starea aceasta de lucruri.
Se construiesc din ce in ce mai multe inchisori si se lucreaza la programe mai avansate de reeducare, dar infractionalitatea creste.
Iar cele doua lucruri sunt strans legate intre ele, pe masura ce fiinta se degradeaza psihic si fizic e si mai putin dispusa sa respecte legile.
De altfel, prima infractiune este sa nu te intorci la tine si ceea ce esti ca fiinta spirituala, iar efectele le constatam.
Vorbim despre niste sisteme sociale, insa decizia e la noi, faptele dau diploma si consecintele nota de trecere.
Fiind comert la mijloc si felul in care se realizeaza pregatirea viitorilor medici care este de sorginte materialista dupa sase ani sunt mai degraba programati mental.
Cel care evita dresajul chiar e venit din pasiune si din datoria de a se referi si la sanatate nu doar la afectiuni, vanzare de medicamente si tratamente realizate la granita absurdului.
Restul sunt la apelul bocancilor iar aceasta situatie nu este doar in domeniul medical, e si in justitie, politie, armata, biserica…
Adevaratii specialisti si experti sunt marginalizati si daca isi spun opinia avizata sunt puse tunurile mediatice pe ei.
E o diferenta intre specialist si expert, specialistul are o plaja mai mare de preocupari, cum ar fi un astronom, ca tot am pomenit de domeniul acesta.
Poate fi specialist astronom si expert in comete, de exemplu, din marele domeniu al astronomiei ii place studiul cometelor.
Ei bine, cei cu adevarat pasionati se recunosc prin faptul ca nu sunt aroganti, stiu sa explice si sa incurajeze la o informare corecta si la o judecata limpede realizata in sinele fiecaruia.
Aici ne referim la cei care sunt de o vizibilitate ingamfata si ultraautosuficienta care au pretentia ca administreaza si conduc.
Vorbim mai mult acum despre casta medicilor fiindca se pune accentul pe dictatura medicala realizata de un cler specific.
Privind rezultatele ar trebui sa le fie rusine ca sunt medici, chiar sa spuna asta in soapta si mai putin cu un tupeu aferent oamenilor mici.
Oameni mici cu interese materiale mari, netinand cont nici de ei, culmea!
Intre Divinitate si Om dictatura religioasa s-a impus prin clerul preotesc care se interpune intre entitatea umana si realitatea ei spirituala.
Acum ni se prezinta alt tip de intermediar, care se interpune intre starea normala de sanatate si de existenta, de fapt, si fiinta umana.
Medicul nu e vinovat ca individul s-a imbolnavit si nici nu are datoria sa il vindece fiindca nu el l-a imbolnavit.
Insa nici nu trebuie sa il incurce, mai ales ca nici ei nu se descurca mai bine, unii nici nu vor sa fie tratati de colegii lor daca au vreo problema.
E un mic rechizitoriu insa noi avem si sansa si posibilitatea sa ne luam soarta in maini fiindca aceasta posibilitate niciodata nu a plecat de la noi.
Doar prin dezinformare coroborata cu propria comoditate am lasat lucrurile sa degenereze pana la punctul in care sa traim dupa ureche si sa permitem oamenilor fara caracter sa conduca societatea.
Se pune accentul pe intelect asa de mult incat uitam de caracter, de factorul uman, de caldura sufleteasca.
Combinatia aceasta de inteligenta si rea vointa se vrea o calitate, sa fie privita ca o virtute.
Un om de buna credinta poate sa invete orice si oricat fiindca o face in sensul evolutiei si mai putin al psihozelor sale legate de preamarire.
Si aici ajungem la calitatile spirituale existente in fiecare, chiar si in cei care se blocheaza printre neuroni, imaginatia, intuitia, inspiratia.
Impreuna, cele trei gratii de mai sus formeaza cheia prin care colaboram cu inefabilul si felul in care ne vorbeste Divinul din noi.
Asa lucreaza evolutia care se reflecta in adevaratul progres!
Acestea sunt cenusaresele invatamantului modern, sunt niste aiureli de care nu trebuie tinut cont, importanta e memorarea.
Unii inca mai cred ca memoram cu creierul, un soi de medievalism al mentalitatilor denumite progresiste.
Bocancul e un instrument minunat, acopera talpa piciorului care in astrologie corespunde constelatiei Pestilor ce reprezinta Credinta si Daruirea.
Glezna este protejata fiind o zona sensibila, dar dinamica si de o mare importanta, ea corespunde constelatiei Varsatorului, autoasumare si folosirea calitatilor proprii intr-un mod curajos si original.
Multi sunt la apelul bocancilor, dar sunt mai putini decat cei care stiu sa ii foloseasca cu demnitate si discernamant.
Vin zorii, Soarele se pregateste sa lumineze pe toti si totul ca sa se aleaga cine trebuie si santinela mai arunca o privire spre bocancii asezati in ordine.
Calcand domol si asezat se indreapta spre dormitorul constiintei ca sa dea desteptarea!

MarcelAlyna – Elta
13 ianuarie 2021
Bucuresti