Anul: Pork de Pamant > Zodia: Berbec > Decada: Alun > Saptamana (17 - 23 Martie 2019): Rosu

Exprimare prin firesc

 

In urma cu cateva nopti s-a petrecut un fenomen cunoscut ca ploaie inghetata, apa in forma lichida care cade din inaltul mai calduros si gaseste jos zone mai reci, unde si ingheata.

Din ce ne amintim a mai fost in urma cu niste ani, dar de data aceasta e ceva mai generoasa, crengile, masinile, gardurile, gandurile neadapostite, sunt imbracate in gheata.

Trecand pe langa un gard il vad pe cainele negru impecabil, care latra tot ce trece prin fata curtii lui, venind spre mine.

E drept, pasul nu era foarte vioi si il salut in sinea mea; se pare ca si sinea lui raspunde la salut.

In momentul acela se opreste si latra, dar spunand ceva, nu mai este acel sunet artagos, de fatada fatarnica de altadata.

Ne privim ca prieteni si el se bucura, da din coada si se uita curios la ce cantitate de gheata sta deasupra lui pe crengile copacilor, dupa care se pune la adapost sub streasina casei.

Merg pana la poarta curtii unde este sediul firmei si pare incuiata; cheia arata ca este descuiata asa ca realizez ca e incastrata in gheata.

A trebuit sa o fortez, fulgii de gheata au sarit in toate partile ca o mare de artificii cristaline in bataia soarelui de dimineata.

Totusi, ceva a ramas dupa intalnirea cu amicul canin, felul in care a latrat, faptul ca pentru prima data a incercat sa comunice si altceva decat “eu sunt seful domeniului si vreau sa te impresionez”.

De data aceasta a dorit sa salute, iar aceasta este prima forma de comunicare si manifesta o incertitudine fata de mediul din jurul lui, nu mai vazuse pana acum ploaie inghetata.

Dorea sa se exprime, o dorinta fireasca, doar asa incercam sa facem toti, fiecare in felul lui, mai brut sau mai cizelat, mai latrat sau mai ciripitor.

Mijloacele de exprimare nu au fost mereu asa de facile, acum oricine are ocazia sa scrie pe retele de socializare, sa sune la telefon sau sa se filmeze.

Comunicarea are un caracter individualizat cu expunere larga!

Posibilitatile au luat-o inaintea discernamantului, dar decalajul poate fi recuperat prin experienta si evolutie.

Inainte de a pica Cortina de fier si a se ridica cea de matase, sa publici ceva, nu era chiar asa de lejer.

In zona comunista se manifesta cenzura, urmau relatiile si cunostiintele; in zona capitalista renta sa fie tirajul mare si cine scria o carte nu avea si banii necesari sa sustina costurile.

Asa ca cenzura era reprezentata de editor, care decidea daca se vinde bine sau nu, sa isi de-a seama daca merita afacerea.

Alta forma de cenzura!

Conditia esentiala, in ambele situatii era sa ai condei, sa poti sa exprimi bine ce ai de spus, lipsa condeiului te excludea oricarei analize si pe buna dreptate.

Cum este in cazul cantaretilor, unii sunt mai promovati altii mai putin, dar ca sa fii cantaret trebuie sa ai si voce.

Vorba budistilor, in unele cazuri a fost vorba si de karma sau cum spun occidentalii, noroc, bafta, sansa!

De lucrul acesta este nevoie mereu si nu este o intamplare, norocul reprezinta o acumulare foarte exacta a faptelor si vibratiilor care te ajuta sa continui.

Ce e in jurul tau e experienta absolutului accesibil!

Impartasirea experientei proprii este accesibila acum prin intermediul internetului, cenzura nu mai exista sub nicio forma dura si implacabila.

Stacheta este ridicata la nivelul nostru de corectitudinea experientei pe care o putem difuza si de faptul ca, in acest fel, nu abuzam de acest mod facil de comunicare.

Emitem mult volum de informatii fara continut daca lasam acumularile aluvionare ale obisnuintei sa se depuna pe privirea vigilenta a constiintei.

Odata ce le dam la o parte ritmic ca un stergator de parbriz universal descoperim lungimea de unda a originalitatii ce izvoraste din noi.

Multi sunt capabili sa se exprime dar nu stiu ce, iar altii isi promoveaza ideile fixe sau extremiste, in alte cazuri banalitati fara continut.

In toate aceste cazuri se regaseste ignoranta, ai mijloacele si nu stii ce sa faci cu ele; mijloacele nu apar intamplator, reprezinta sansa oricui de a deveni mai bun decat a fost, de a evolua.

Instrumentele sunt o forma a Universului prin care ti se trimite un Maestru, atunci cand ai de-a face cu un dispozitiv nou, incepi sa cercetezi, sa afli cum functioneaza.

Citesti mai mult, cel putin prospectul!

Toate au un punct de origine, iar in cazul exprimarii punctul acesta suntem noi si mediul in care traim, cu experientele lui, cu oamenii din jur, cu aventurile banalitatii.

A cauta sa descriem ce este in jurul nostru ne ajuta si pe noi, incepem sa vedem cu alti ochi mediul care noua ne pare banal, dar care poate fi interesant pentru altii.

Ordinarul unuia e extraordinarul altuia, impartasirea de lucruri obisnuite privite prin luciditate ne imbogatesc pe noi si pe ceilalti.

Nu exista banalitate cat blazarea care apare din plictiseala generata de lenea de a observa si de a te fascina de prezent.

Descrierea obisnuitului care ne inconjoara il face sa devina neobisnuit, ne ofera date la care nu ne gandisem, trecusem pe langa ele, sunt doar lucruri obisnuite.

Cine ar vrea sa stie ceva despre salcamul de langa poarta unde duc gunoiul la pubela?!

Tu, cel care ai salcamul langa poarta vrei sa stii mai multe despre tine asa ca descrie ceva din firescul vietii tale si in acest fel ordinarul devine extraordinar.

Fireste, sa nu o luam la propriu, ca daca nu ai poarta si salcam, poate nici pubela, nu exista nimic in jurul tau!

Plecand de unde esti si mai putin de unde vrei sa ajungi, exprimarea capata sens, nu este doar o descriere seaca, transmite un mesaj.

Avand curajul de a invinge inertia obisnuintei se mai adauga ceva la felul in care scrii sau vorbesti sau filmezi, mesajul.

El vine in urma constientizarii, ca lumina printre gene in primele momente de trezire, realizezi ca ai ceva de spus.

In acest fel te deschizi catre altii si incepi sa oferi, sa descoperi sensul unic, de la interior la exterior.

Nu ai de ce sa doresti sa fii original fiindca in felul acesta vei incepe sa ii copiezi pe altii, recunoaste-ti propria originalitate si foloseste-o.

A fi firesc deriva din a-ti recunoaste firea!

Exprimarea are Lumina si Viata in ea cand suntem in centrul ei, nu doar o emisie de idei sforaitoare, reflectate de la altii, eventual patriotice.

Dealtfel, primul lucru pe care il face nou-nascutul cand vine pe lume este sa se exprime, in felul lui, dupa aceea trece sa ia masa!

Cu mult firesc, fara graba, sinceritate si umor, sesizam ca in jurul nostru se ridica cortina care dezvaluie o lume ce ne asteapta sa o exploram.

 

MarcelAlyna – Elta

Bucuresti

28 februarie 2019